Jos viime kuu olikin Tipsimaatin kautta aikojen hiljaisin kuukausi, heti päästiin laittamaan uudet pohjat. Heinäkuussa vihjeitä tuli kauttamme nimittäin ainoastaan 371 kappaletta. Alhaiseen määrään vaikuttaa toki monikin asia, eikä vähiten suositun jääkiekon jääminen kokonaan pois ohjelmistosta, huipputurnausten vähyys kuluvan kesän osalta sekä oman Tipsimaatti Original -vihjetuotantomme tauko.

Onneksi urheilumaailma ei aivan kokonaan ollut seisoksissa. Alkoivathan tässä kuussa jalkapallon naisten MM-kisat ja yleisurheilun MM-kisat, ja tietysti seurattavaa riitti roppakaupalla omissa kotimaan sarjoissamme muun muassa Veikkausliigassa ja Superpesiksessä. Lisäksi muun muassa MLS kiinnosti, eikä kesäkuumillakaan pidetty taukoa eSports-peliluolissa.

Tuloksellisesti heinäkuu ei ollut menestys. Vihjeistä osui vajaat 45 prosenttia, mikä on joinain kuukausina ollut kelvollinen osumatarkkuus, mikäli vihjeiden keskimääräinen kerroin on ollut hyvällä tasolla. Nyt näin ei ollut, vaan palautusprosentti jäi todella matalalle alle 90 prosenttiin.

Jalkapallosta nähtiin komeat yli 220 vihjettä. Alkukuukausi sujui voitokkaasti, mutta loppukuusta tilastot sukelsivat pakkaselle eivätkä enää nousseet takaisin. Onko sillä tekemistä asian kanssa, että juuri naisten MM alkoi 20. päivä? Naisten arvoturnaukset ovat muutenkin sujuneet vihjaajilta kautta linjan hieman heikommin kuin muu urheilu.

Tennis oli itseoikeutetusti heinäkuun kakkoslaji, kisattiinhan heinäkuussa maailman vanhimmassa ja arvostetuimmassa tennisturnauksessa Wimbledonissa. Tämä ei harmi kyllä sujunut sen paremmin. Palautusprosentti jäi vaatimattomasti reiluun 40 prosenttiin, ja tuntien tenniksen matalat kerroinasettelut kahden mahdollisen lopputuloksen takia, jäätiin tällä kauas nollatuloksesta saati voitokkuudesta.

E-urheilussakin oli ehkä hieman kesäloman makua, mutta nähtiin vihjeitä kuitenkin kolmisenkymmentä. Tässä pinnistettiin myös voitolle, kun tärpeistä osui mukavat yli 55 prosenttia. Toki tämä ei riitä vaikuttamaan kokonaistulokseen, mutta mainiota silti nähdä plussatulos edes jostakin lajista, kun veikkaaminen muuten oli haastavaa heinäkuussa.

Elokuussa urheilumaailma aktivoituu jälleen uusissa merkeissä. Kiekkokauden makuun päästään vihdoin loppukuusta CHL:ssä ja jo sitä ennen Pitsiturnauksessa, johon osallistuu myös Jokerit! Lisäksi tuttuun tapaan Euroopan suuret jalkapallosarjat heräävät kesän kauneusunilta. Luvassa on myös useita arvoturnauksia, kuten koripallon MM-kisat ja lentopallon EM-kisat, joista varmasti nähdään tipsejä.

Tiesitkö, että Tipsimaatin uutta sivustoa valmistellaan tälläkin hetkellä? Ota meidät seurantaan kanavissamme Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa, niin kuulet ensimmäisenä siitä ja muista uusista kuulumisistamme. Kesän ajan vihjetuotantomme hengähtää, mutta tietysti kerromme myös heti, kun aktivoidumme sillä saralle. Lisäksi saat somen kautta syötteisiisi tietysti myös muiden vihjelähteiden vinkkejä!