Jälleen kerran suomalainen joukkue matkustaa Britteihin europeliin, kun HJK:n osoite Konferenssiliigan lohkovaiheen toisella kierroksella on Skotlannin Aberdeen. Pisteet maistuisivat kotiintuomisina paremmin kuin hyvin johdon sulettua PAOKia vastaan ja Frankfurtin ollessa jo sen verran kova luu, ettei pojoja voi sieltä pahemmin budjetoida. Mitä ovat raitapaidat juonineet saadakseen pallon ohi Aberdeenin puolustuksen, muun muassa seuraan täksi kaudeksi siirtyneen suomalaistoppari Richard Jensenin?

 
 
1,91
Aberdeen voittaa
1,88
1,88
1,88
Lyö vetoa
100 % ilmaisveto 100 € asti
Lue arvostelu
 
3,85
Tasapeli
3,80
3,80
3,76
Lyö vetoa
100 % ilmaisveto 100 € asti
Lue arvostelu
 
4,25
HJK voittaa
4,25
4,20
4,20
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Aberdeen
Tasapeli
HJK
 
1,91
1,88
1,88
1,88
Lyö vetoa
100 % ilmaisveto 100 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kotijoukkue sai viikonloppuna itseluottamusboostin, vieraat lepoa

Aberdeenin kausi ei ole lähtenyt käyntiin erityisen hyvin, mutta viikonlopun kenraali oli loistokas. Joukkue haki aktiivisella esityksellä pisteet Skotlannin Valioliigan toisen suurseuran Rangersin vieraana maalein 1-3, mikä ei ole sille ollenkaan jokapäiväistä leipää. Maaleista vastasivat yllättävät nimet, puolustajat Stefan Gartenmann ja Jack MacKenzie sekä seuraan täksi kaudeksi siirtynyt hyökkäävä keskikenttäpelaaja Jamie McGrath. Samalla on sanottava, että aikamoisia flipperimaaleja nämä olivat, ja isäntäjoukkue oli pelillisesti ja pallollisesti edellä. Suomalaisittain voisi toivoa, että tämä antoi vääränlaista hyvänolontunnetta punaisiin puseroihin.

HJK puolestaan sai viikonloppuna ansaittua lepoa kammettuaan tätä ennen Veikkausliigan mestaruussarjan arkikierroksella Hongasta railakkaan 3-0-voiton. Mestaruus ei ole matemaattisesti vielä varma, mutta käytännössä on, sillä KuPS voi päästä enää tasapisteisiin, jolloin maaliero olisi vääjäämättömästi helsinkiläisten puolella.

Nyt siis vain nautitaan ja koitetaan löytää vaihde silmään Euroopassa – eurokentillä peleissä on ollut monesti hyvää aihiota, mutta huono lopputulos. Vieraissa on ollut erityisen vaikeaa, sillä HJK on kaikissa pelaamissaan UECL-vieraspeleissä joukkue päästänyt vähintään kaksi, eikä se toki sen helpompaa ollut viime kaudella Eurooppa-liigassa, jossa joukkue oli turhan kovassa seurassa. Toiseen suuntaan maaleja odotetaan etupäässä Bojan Radulovicilta, joka on puhjennut tällä kaudella entistäkin parempaan kukoistukseen ja johtaa Veikkausliigan maalipörssiä 17 osumallaan. Serbi on iskenyt myös kolme Klubin neljästä edellisestä euromaalista.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kaikelle on ensimmäinen kerta

Romuluinen ja fyysinen kotijoukkue pelaa melko erilaista jalkapalloa kuin HJK. Suomen jättinä ja Euroopan pikkukalana Klubi osaa olla pelitapaansa muuntava kameleontti, mutta eurokentillä se on isompien toimesta myös niin monta kertaa ajettu tylysti ulos mukavuusalueeltaan. Nyt voisi olla vastus, jota vastaan päästään pelaamaan myös omilla vahvuuksilla, sillä monivaiheiset karsinnatkin mukaan lukien kyllä Aberdeen kaikilla kunnioituksella kuulunee Klubin eurokauden heikoimpiin lenkkeihin.

Tästä pelistä pisteitä tulisi rouhia, koska käytännössä jatkopaikalle voidaan jo lähes heittää hyvästit, mikäli raitapaidat jäävät tästä pisteittä. Samalla se tarkoittaa sitä, että pelissä on roimasti painetta, sillä reissupeleistä ja erityisesti tuloksen saamisesta niissä on jo tullut joukkueelle pieni peikko. Me ennustamme tasaista peliä, jossa pisteiden varjelu kääntyy lopussa jo liioitellunkin varovaisuuden puolelle.

Kerrottakoon sellainen tilastofakta, että kumpikin joukkue on pelannut nyt seitsemän Konferenssiliigan lohkovaiheen ottelua, eikä yksikään niistä ole päättynyt tasan. Urheilussa kaikelle on ensimmäinen kerta, ja me näemme torstaina olevan ilmassa hyvä mahdollisuus tasapelikuparisen rikkomiseen.  Tasapeliä  lähdetään kokeilemaan rohkealla mielellä, mutta maltillisella panoksella. Markkinan korkein kerroin on kirjoitushetkellä 3,85.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on tasapeli panostussuosituksella 3/10.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä TonyBet, jolla se on 3,85.