La Ligassa katseet kääntyvät kauden ensimmäiseen Barçan ja Real Madridin kohtaamiseen, vaihtelun vuoksi lauantaina, kun tyypillisesti merkkitapauksen päivä on sunnuntai. Vaihtelua tuo myös pelipaikka: legendaarisen Camp Noun ollessa remontissa tulee Estadio Olímpicosta nyt kaikkiaan jo historian 19. kenttä, jolla vähintään yhtä legendaarinen Clásico pelataan. Peliin lähdetään kutkuttavan tasaisista lähtökohdista, ja pöydällä onkin sarjan piikkipaikka ainakin toisen joukkueen osalta (vihjeen kirjoittamishetkellä Girona ei ole vielä pelannut omaa perjantain otteluaan).

 
 
2,547
Barcelona voittaa
2,54
2,54
2,50
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
 
3,75
Tasapeli
3,75
3,75
3,75
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
 
2,838
Real Madrid voittaa
2,78
2,75
2,75
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Barcelona
Tasapeli
Real Madrid
 
2,547
2,54
2,54
2,50
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Otteluun tuskaisista loukkaantumistilanteista

Isäntäjoukkue Barcelona ei ole hävinnyt tällä kaudella peliäkään. Viimeisimpänä voitto tuli viikolla Euroopasta, kun Shaktar Donetsk kaatui 2-1. Ainekset olivat railakkaampiinkin maalijuhliin, mutta Ferran Torresin avausosuma ja hänen tarjoilustaan kahdeksan minuuttia myöhemmin syntynyt Fermin Marinin ensimmäinen Barca-maali jäivät ainoiksi. Uusia sivuja on muutenkin kääntynyt Kataloniassa viime aikoina tiuhaan tahtiin. Viikonloppuna futismaailmaa kohautti 17-vuotiaan Marc Guiun voittomaali vain 23 sekuntia kentälle tulon jälkeen Athletic Bilbaota vastaan. Tähti on työn alla myös vasta 16-vuotiaan Lamine Yamalin kohdalla, josta tuli lokakuun alussa nuorin Mestarien liiga -ottelun avaukseen nimetty pelaaja koskaan.

Real Madrid puolestaan on kaudella tappion kertaalleen kohdannut, kun Madridin derbyssä Atlético oli kiistatta vahvempi ja nitisti Los Blancosin 3-1. Silti valkopaidat ovat sarjan kärjessä, koska tasapelejä on vain yksi, viime viikonlopulta Sevillan vieraana. Euroopasta joukkue nappasi vastaavin 1-2-numeroin vierasvoiton Bragasta, jossa maalintekijöinä häärivät Rodrigo ja Jude Bellingham. Ilman vielä pitkään sivussa olevaan Courtoisiakin on joukkue jälleen päästänyt vähiten maaleja sarjassa, vain seitsemän.

Poissaolijoiden listat ovat molemmilta pahaa katsottavaa, mutta ennen kaikkea ne kurittavat Barcelonaa karmealla tavalla. Osittain vielä sairastuvan nimilista on hämärän peitossa, mutta Lewandowski, Pedri, Sergi Roberto, Frenkie de Jong ja Jules Kounde sekä Rapinha lienevät vielä sivussa tai ainakin hyvin vähäisellä vastuulla. Vierailta puolestaan Dani Ceballos, Joselu ja Eder Militao ovat pois. Sen sijaan Bellingham, joka sai maalin tehtyään Braga-ottelussa pienen tällin ja vaikutti aluksi joutuvan nuolemaan haavojaan, vaikuttaisi sittenkin sunnuntaina pelaavan. Kova olisikin muuten ollut peliä katsomaan matkanneiden urheiluturistien kohtalo, kun koko liigan maalipörssin kärkiviisikosta kolme tähteä olisi pois!

Kertoimet väärin päin

Joukkueiden voimasuhteet on laskettu varsin tasaväkisiksi, mutta Tipsimaatin toimistolla ei löydetä tolkkua siihen, miksi isännät on sittenkin asetettu pieniksi suosikeiksi. Loukkaantumiset kurittavat nyt olan takaa, ja vaikka mahtavaa tähtiloistoa nuoriso-osastolta löytyykin, on vähän toiveajattelua kaivaa heistä sankariainesta kokenutta maailmanluokan joukkuetta vastaan. Varsinkin, kun riveistä löytyy uransa ensimmäiseen Clasicoon valmistautuva Bellingham, joka on avannut Rellu-uransa odotettuakin satumaisemmin iskemällä kaikki kilpailut mukaan lukien 11 osumaa 12 peliin.

Kotietukin on aika paperia ollut näissä kohtaamisissa, ja vielä enemmän se lienee sitä nyt, kun ei olla Camp Noulla. Muun muassa edellisestä kymmenestä kilpailullisesta Clasicosta on vierasjoukkue vienyt seitsemän. Mainittakoon pilke silmäkulmassa myös João Félixin kirous: portugalilainen on kohdannut Realin urallaan useammin kuin yhdenkään muun joukkueen, kahdeksan kertaa, eikä tilillä ole voiton voittoa, sen enempää kuin maalia tai syöttöäkään.

Mielestämme kertoimet eivät yksinkertaisesti puolla paikkaansa, ja lähestymmekin matsia  Real Madridin voitolla , jonka kerroin hipoo kolmea! Kysymys tulee Barcan osalta olemaan, kuka sarjan tiiveintä puolustusta vastaan tekisi maalit. Vaikka toisinaan muuttuvat kokoonpanotilanteet saavat aikaan hienoja uusia nousuja parrasvaloihin, nyt saappaat ovat nähdäksemme teinitähdille liian suuret näillä kertoimilla.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Real Madrid voittaa panostussuosituksella 5/10. Loukkaantumistilanne on molemmilla kireä, mutta suosii enemmän vieraita, eikä Clasicon kohdalla ole voitu juuri kotiedustakaan puhua.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä VivatBet, jolla se on 2,838.