Missä muualla kuin Mestarien liigassa todistetaan tämän tason huippujoukkueiden kohtaamista jo neljännesvälierissä? Kisan voittajakandidaateiksi lukeutuneista Bayern Münchenista ja PSG:stä mahtuu kahdeksan parhaan joukkoon vain toinen. Avausosa käytiin ystävänpäivänä Pariisissa, eikä edes rakkauden kaupungissa ollut tuolloin tarpeeksi rakkautta ilmassa, nimittäin tyly Die Roten vei pelin nimiinsä 0-1. Allianzilla vierailla on siis edessään kova urakka, mutta ei missään nimessä mahdoton.

 

Suomi
Norja
 
1,12
Suomi sijoittuu Norjaa paremmin
 
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 150 € asti
Lue arvostelu
Widget is deactivated
Visit Elfsight Apps
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Ensimmäinen osa jätti vielä kysyvän olon

Ensinäytöksessä Bayern München hallitsi peliä ja palloa, mutta ei mitenkään suvereenisti. PSG pyrki sinnikkäästi pelaamaan linjan taakse, mikä olisi voinut tuottaa tasoituksenkin ennen kaikkea Kylian Mbappén saavuttua kentälle. Toisaalta saksalaiset olisivat voineet hyvinkin rokottaa useammalla maalilla vahvoimpina hetkinään. Erityisesti loppua kohden tasoitus oli jo hyvinkin lähellä. Mikä merkittävintä, kolme viikkoa sitten puolikuntoinen Mbappé tuli kentälle vasta viimeiseksi reiluksi puoleksi tunniksi. Nyt hän tulee olemaan Messin kanssa jo huomattavasti suurempi pelote, joskin tällä kertaa triosta Neymar on nilkkavamman vuoksi sivussa. Mbappé ei kuitenkaan ollut ainoa mikä pelissä muuttui toiselle jaksolle, vaan koko systeemi meni uuteen uskoon ja selvästi loppua kohden pelissä oli jo toiveita paremmasta.

Bayern München on vedonlyöntiyhtiöiden mielestä ottamassa tällä kaudella 11. perättäisen mestaruutensa, vaikka onkin tehnyt hommasta tällä kertaa vähän jännemmän. Bundesliigan kärkipaikkaa tasapisteissä Dortmundin kanssa tällä hetkellä jakava Bayern aloitti MM-tauon jälkeen vuoden ontuvasti neljällä tasapelillä, mutta on sittemmin palannut voittokantaan vakuuttavasti. Ainoa tahra tilastoissa on vierastappio Mönchengladbachille, jota edesauttoi reippaasti ensimmäisellä kympillä Upamecanolle siunaantunut punainen. Yann Sommer on varsin onnistuneesti tuurannut Neueria, vaikkakin saman tason luottoa kovissa paikoissa on vaikea löytää sveitsiläiseen.

PSG:lläkin on ehdottomasti ollut tällä kaudella omat ongelmansa. Hiljattain joukkue kärsi kolmen ottelun häviöputken, mikä nosti vuoden 2023 tappiomäärän jo helmikuussa suuremmaksi kuin koko vuonna 2022! Läpeensä taitavan miljardimiehistön ongelmat ovat enimmäkseen nähdäksemme pelitavallisia. Mutta vaikeista paikoista sekin osaa kyllä nousta – viimeisin ryhtiliike on tuonut edelliseen kolmeen sarjapeliin komeat 11 osumaa. Neymarin poissaolon lisäksi huolta aiheuttaa Presnel Kimpemben loukkaantuminen.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Ei mikään läpihuutojuttu

Bayern on tarjonnut PSG:lle viime vuosina kovan haasteen, sillä edellisestä kuudesta kohtaamisesta se on vienyt nimiinsä viisi, mukaan lukien tietysti loppukesän 2020 UCL-finaali. Toisaalta pariisilaiset saivat revanssinsa heti seuraavalla kaudella kampeamalla itsensä jatkoon puolivälieristä. Tuolloin molemmat hoitivat vieraspelinsä, ja PSG marssi vierasmaaleilla jatkoon. Enää ei vierasmaalisääntö ole käytössä, mikä on varmasti ihan hyvä uutinen sinipunaisille.

Pitkävetokertoimissa PSG on aseteltu selkeästi yllättäjän paikalle. Kyllähän väkevä Bayern on kotikentällään lähes aina pelottava suosikki ihan kenelle tahansa. Tuntuu silti, että vieraiden ryöstömahdollisuuksia hieman aliarvioidaan. Edellinenkään peli ei ollut järin selkeä, vaikka joukkueen kokoonpanotilanne oli selvästi nykyhetkeä heikompi. Toisella jaksolla peli tasoittui selvästi, eikä tasapeli olisi ollut vääryys. Eliittijoukkueeksi PSG pelaa aikamoista vastaiskujalkkista ja on osoittanut viime vuosina, että sille maistuu myös altavastaaja-asema. Erityisesti toissa kaudella joukkue oli vastaavissa paikoissa mainio.

Miten käy nyt, kun vieraat ovat selkä seinää vasten vieraissa, mutta pääsevät toisaalta pelaamaan alusta asti hyökkäyksen tärkeimpien syömähampaiden kanssa? Lähdetään liikkeelle siitä, että aseettomiksi he eivät jää, vaan ainakin tarjoavat haasteen erinomaisessa vireessä viime peleissä olleen hyökkäyksen johdolla. Se on sitten eri asia, miten kantti kestää loppuun saakka Julian Nagelsmannin kipparoimaa kokenutta ja kurinalaista ryhmää vastaan. Muovaillaan tästä peli-ideaksi  PSG yli 1,5 maalia . Isomaalinenkaan peli ei olisi suuri yllätys, ja tämä veto jättää tilaa monenlaisille muillekin tuloksille kuin PSG:n voitolle, jonka kerroin kieltämättä on niin ikään houkutteleva.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on PSG yli 1,5 maalia panostussuosituksella 6/10. Tähtijoukkueen hyökkäys on viimeistellyt edellisiin kolmeen peliin 11 maalia ja tullee haastamaan myös Bayernin tosissaan.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Mr Green, jolla kerroin on 2,45.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.