Kello on Buffalossa vasta 12.30, kun kiekko putoaa jäähän Anaheim Ducksia vastaan pelattavassa ottelussa. NHL:n runkosarja on edennyt yli puolenvälin – vieraiden pudotuspelijuna on jo karannut, sen sijaan isännillä on vielä ohkaiset mahdollisuudet playoffeihin. Ottaako kaudella positiivisesti yllättänyt Sabres heikkoa ankkalaumaa vastaan tarpeeseen tulevan voiton?

 

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Suomalaisen maalivahtituotannon malliesimerkki

Maalivahtiosaamisen korkeasta tasosta Suomessa on jauhettu kyllästymiseen asti, mutta pakko se on mainita, kun on katsellut tällä kaudella Ukko-Pekka Luukkosen torjumista Buffalossa. Viime viikolla herätti kysymyksiä hänen farmituksensa, mutta kyseessä oli itse asiassa nokkela kuvio, jolla estettiin joukkueen muiden maalivahtien joutuminen siirtolistalle. Muuten UPL:ää ei olisi missään nimessä pudotettu, sillä hän on ollut loppusyksystä alkaen selvästi paras joukkueen torjujatandemista. Kutsu takaisin ylös tuli nopeasti, ja 23-vuotias torjuikin jälleen torstain ja perjantain välisenä yönä maistuvan jatkoaikavoiton Islanderista. Tällä kaudella läpimurron tehneellä Luukkosella on erityisesti joulutauon jälkeen ollut suorastaan maaginen tatsi, sillä hänen aloittaessaan yli puolet peleistä ovat olleet voitokkaita, Eric Comrien ja Craig Andersonin ollessa vuorossa puolestaan ei yksikään!

Ducks sai heikkoon tammikuuhunsa ja koko kauteen hieman piristystä niin ikään toissa yönä kaatamalla kauden mustan lampaan Columbuksen 3-5. Sininutut johtivat ensimmäisen erän jälkeen jo 3-0, mutta ensimmäisellä erätauolla vieraat vaihtoivat Anthony Stolarzin John Gibsoniin maalinsuulla, ja erän vanhennuttua vain 22 sekuntia alkoi tapahtua. Tasomittari oli tosin vaatimaton, ja nyt vastaan tulevalla joukkueella on niin pelillistä laadukkuutta kuin ennen kaikkea halua enemmän. Eiköhän Anaheimissa mietitä jo enemmänkin draftin vuorojärjestystä kuin voittoja varsinkin vieraissa, jossa on ennen Columbus-visiittiä tullut tulosta viimeksi joulukuun puolivälissä. Tuolloin joukkue hoiteli back-to-back-peleissä Montrealin ja Edmontonin, mikä onkin ainoa kerta koko kaudella, kun joukkue on voittanut varsinaisella kaksi peliä putkeen!

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Buffalo harvinainen suosikki

Sabres ei liiemmin pääse jättisuosikin asemassa pelaamaan, mutta nyt se on sitä. Heikolla vierasjoukkueella on ikävä kyllä katseet jo ensi kaudessa. Viimeisin peli heittopussia vastaan oli sille piristysruiske, jonka voimin jaksaa taas ottaa kuokkaan. Joukkue on erikoistunut tällä kaudella rökäletappioihin, jotka ovat sen kuin lisääntyneet alkukauden jälkeen: joulukuun alusta alkaen peräti 13/16 tappioista on tullut vähintään kolmella maalilla!

Tipsimaatti satsaakin kotijoukkueen isompaan voittoon pelin varhaisesta alkamisajankohdasta huolimatta. Liuskalle valitaan pelikohde  Buffalo Sabres -2,0 , joka maksaa vähintään kolmen maalin voitolla ja palauttaa panoksen marginaalin jäädessä tasan kahteen. Joukkue on yllättänyt mättämällä maaleja koko sarjan kolmanneksi eniten kärkimiehenään uransa ylivoimaisesti parhaassa pistetahdissa oleva Tage Thompson, joka viilettää lähes 1,40 pistekeskiarvolla! Ruuti on koko hyökkäyksellä ollut hieman märempää viime kierroksilla, mutta eiköhän tässä ole oiva paikka hiljentää ankkojen kaakatus ihan kunnolla.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Buffalo Sabres -2,0 panostussuosituksella 6/10. Anaheim on vastaantulija motivoituneen kotijoukkueen käsittelyssä.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Pinnacle, jolla kerroin on 2,26.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.