Stamford Bridgellä nähdään Valioliiga-lauantain toinen paikallinen, kun iltapäivän Merseysiden derbyn jälkeen iltapelissä kohtaavat vielä Chelsea ja Arsenal. Vierasjoukkue saa suosikkiaseman, mutta ehkä pienemmän kuin voisi etukäteen luulla. Miltä näyttää tauon jälkeen murheellisesti kymppisijalta löytyvän Chelsean ja paikasta sarjakärjessä taistelevan Arsenalin peli?

 
 
3,315
Chelsea voittaa
3,29
3,25
3,25
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
 
3,55
Tasapeli
3,52
3,51
3,50
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
 
2,33
Arsenal voittaa
2,30
2,30
2,30
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Chelsea
Tasapeli
Arsenal
 
3,315
3,29
3,25
3,25
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Chelsean tunnelin päässä vihdoin valoa

Tämän ja viime kauden Valioliigan naurunaiheelle Chelsealle raha ei ole tuonut onnea. Aivan viime aikoina tunnelin päässä on kuitenkin pilkottanut hieman valoa. Mauricio Pochettino on saanut edes hieman tolkkua sekalaisen seurakunnan tekemiseen, ja maajoukkuetauolle Siniset lähti ensimmäisessä kolmen ottelun voittoputkessa argentiinalaismanagerin alaisuudessa. Voitot tulivat Brightonista, Fulhamista ja Burnleystä, eli terävimpien huippujoukkueiden kaltaisia mittareita ne eivät olleet. Tärkeitä onnistumisia pahoista maalinteko-ongelmista kärsinyt joukkue kuitenkin sai erityisesti viimeksi mainitussa pelissä, joka oli ensimmäinen vähintään neljän maalin ilta kilpailullisessa ottelussa Chelsealle puoleentoista vuoteen. Maalinteossa onnistui myös Raheem Sterling, joka kulki viime kaudella varjojen mailla muun joukkueen tavoin mutta on saanut nyt paljon paremmin taas juonesta kiinni.

Arsenal on syksyllä jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi. Pohjois-Lontoossa uhkutaan itseluottamusta erityisesti sen jälkeen, kun joukkue sai tauon alla kuumeisesti himoitsemansa Cityn päänahan, vaikka pelasi ilman sarjan parhaisiin laitahyökkääjiin murtautunutta Bukayo Sakaa. Tappioita kaudelle ei ole osunut ainuttakaan, sen sijaan Chämppäreissä Tykkimiehet kompuroivat Lensiä vastaan lokakuun alussa, mikä papereissamme menee pitkälti City-otteluun valmistautumisen ja David Rayan huonomman pelin piikkiin. Maalivahtitilanne onkin joukkueessa mielenkiintoinen, sillä kahdesta erinomaisesta torjujasta, Rayasta ja Ramsdalesta, huolimatta tilanne tolppien välissä voisi olla vakaampikin.

Se mikä Chelsea-leirissä ei tunnu helpottavan on nälkävuoden mittaisena jatkuva poissaolijoiden lista. Jälleen on loukkaantuneita enemmän kuin yhdelläkään muulla seuralla, eikä se tauolla ole järin paljon helpottanut jos nyt ei pahentunutkaan. Edelleen sivussa lienee ainakin kymmenkunta pelaajaa, joista tärkeimmät palaset kuten Reece James ja Christopher Nkunku olisi kyllä tärkeää saada pikapuoliin isoihin peleihin mukaan. Onko kyseessä sitten raskas pelitapa, osaamaton lääkäritiimi vai mistä kenkä puristaa? Toisaalta vastustajan riveissä on samoin epäselvää, onko Saka vieläkään pelikuntoinen, vaikka todella paljon pelannut nuorimies sai hengähtää sentään maaottelutauon ajan. Samoin muun muassa Leandro Trossardin tilanne on epävarma.

Mielenkiintoinen kerroinasettelu

Kertoimet on aseteltu peliin ensi alkuun yllättävän tasaisen näköisiksi. Arsenal on toki suosikki, mutta melko pienehkö sellainen, vaikka joukkueiden tasoero on selkeä. Normaalisti kaikenlainen taikausko pitää heittää vedonlyönnissä romukoppaan, mutta Lontoon derbyt ovat sen verran taianomaisia, että ehkä sitäkin hieman tarvitaan. Tykkimiesten kerroin tuntuu hieman klassiselta ansalta – hyvänolontunne voi olla hiipinyt pelaajien puseroon ja ylenkatse rämpinyttä Chelseaa kohtaan ottanut vallan.

Näidenkin paikallisvihollisten kohtaamisissa on monesti nähty tuttu derbyilmiö, eli heikommassa formissa oleva joukkue on kaivanut pisteitä taikurin hatusta. Viime kaudella näin ei toki käynyt Chelsean oltua umpisurkea, mutta meillä on epäilyksemme, että tällä kertaa Chelsean ennen taukoa alkanut orastava vire saa jatkoa ja joukkue yllättää Arsenalin housut kintuista.

Suoraa joukkueen menestystä emme lähde hakemaan vaan suuntaamme katseemme maalintekijävetoihin. Katse osuu Sterlingiin, joka on ollut aiemmin urallaan monesti hyvässä vireessä Arsenalia vastaan, mutta nyt alla on jo neljän kohtaamisen mittainen kuiva kausi, joista yhdessä mies pelasi pienemmät minuutit. Hänkin on saanut uutta virtaa tekemiseen tällä kaudella, ja maalinteko voi maistua lepotauon jälkeen Southgaten jätettyä hänet jälleen ulos Englannin miehistöstä maaotteluikkunassa. Isketään lapulle  Raheem Sterlingin maali  makoisalla pyöreän nelosen kertoimella!

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Raheem Sterling maali panostussuosituksella 4/10. Entisellä City-hyökkääjällä on hyvä sauma palata maalien makuun Arsenal-kohtaamisissa joukkueen ollessa uuden tulemisen kynnyksellä.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Foggybet, jolla se on 4,00.