Mestarien liigan neljännesvälierissä on mukana neljä englantilaisjoukkuetta. Miltei historialliseksi voisi kuvata sitä, ettei yksikään niistä voittanut avausotteluaan. Yksi tappion kärsineistä joukkueista on Chelsea, joka on ollut tällä kaudella pilkkakirveille helppo kohde. Aukeavatko maalihanat vihdoin joukkueen ollessa selkä seinää vasten kotonaan Stamford Bridgellä?

 
 
2,75
Liverpool voittaa
2,70
2,68
2,68
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 50 € asti
Lue arvostelu
 
3,80
Tasapeli
3,75
3,70
3,69
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 50 € asti
Lue arvostelu
 
2,65
Arsenal voittaa
2,61
2,59
2,58
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
Widget is deactivated
Visit Elfsight Apps
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Liverpool
Tasapeli
Arsenal
 
2,75
2,70
2,68
2,68
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 50 € asti
Lue arvostelu
Widget is deactivated
Visit Elfsight Apps
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Chelsea palasi voittokantaan

Pelkästään tammikuussa käsittämättömät yli 300 miljoonaa puntaa pelaajahankintoihin käyttäneelle Chelsealle ei ole shoppailusta ollut vielä juuri apua. Tammikuun alusta alkaen pelaamastaan 12 ottelusta Siniset on voittanut vaivaiset kaksi ja tehnyt maalejakin vain viisi. Voitto viikonlopun Valioliiga-kierrokselta katkaisi kuuden ottelun voitottoman putken ja tuli hyvään aikaan, mutta aika nihkeä esitys sekin oli. Ehkäpä aineksia olisi Leedsiä vastaan ollut enempäänkin kuin 1-0-voittoon – edes tuuri ei jälleen ollut puolella. Eipä sillä, että peli vieläkään mitään vapautuneisuuden riemujuhlaa olisi. Pelitavallisia ongelmia on, ja monen syyttävä sormi osoittaa Graham Potteria. Paineet Potterilla ovat kieltämättä kovat. Harvoin kuitenkaan joukkuepelissä voi kaikkia ongelmia sysätä yhden miehen niskaan, ei tälläkään kertaa.

Dortmund on päinvastaisessa tilanteessa. Bundesliigan kärjessäkin piipahtanut ja edelleen Bayern Münchenin kanssa tasapisteissä oleva joukkue on päässyt tänä vuonna lentokeliin ja voittanut 12 ottelustaan jokaisen. Vakuuttavan tilaston jatkaminen on vaatinut hieman jo tuuriakin viime aikoina. Kotimaan edellisen kierroksen pelin BVB voitti ensimmäisen jakson loppupuolen vahvan jakson ansiosta, mutta osan pelistä oli myös sangen heikko ja passivoitui omassa päässä. Tähän ei ole varaa Chelseaa vastaan. Vaikka ensimmäisestä osasta Keltamustat otti asennetta osoittaneen voiton, helpolla se ei tullut ja tarvitsi ehdottomasti kotijoukkueen tuen.

Molemmilla joukkueilla on huolena kovin pitkät poissaolijoiden listat. Isäntien riveistä puuttuvat muun muassa Mason Mount, Thiago Silva ja Noni Madueke. Christian Pulisic ja N'Golo Kante lienevät edelleen lasaretissa, joskin molempien paluu kentille lähenee. Aubameyang on ajautunut jälleen yhden englantilaisseuran kanssa umpikujaan. Vierailta puuttuu tärkeitä lenkkejä erityisesti hyökkäyspäästä, jossa poissaolollaan loistavat esimerkiksi ensimmäisen pelin ainokaisen tehnyt Karim Adeyemi sekä Donyell Malen. Maalinsuulla mainiosti tällä kaudella esiintynyttä Gregor Kobelia paikkaa Alexander Meyer, jonka pelituntuma on kyllä pienoinen kysymysmerkki mainitusta voitokkaasta Leipzig-ottelusta huolimatta, joka oli hänelle ensimmäinen kilpailullinen ottelu reiluun neljään kuukauteen.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Timantit syntyvät paineessa

Chelsealla ja sen peräsimessä toimivalla Potterilla on aikamoiset paineet niskassaan, olkoonkin että pelaajien kuten Loftus-Cheekin kommenttien mukaan ongelmia ei ilmapiirissä olisi. Tästä pelistä tarvitaan jatkoonmeno, jottei ennätyshankintoja sisältäneestä kaudesta tule aivan täysi pannukakku. Luki mediasta mitä tahansa, melko varmasti alkaa managerinpallikin huojua, jos tästäkin jää luu käteen.

Ottelun ennusmerkit ovat kuitenkin kohtuullisen suotuisat kotijoukkueelle. Vaikka joukkueen peli onkin ollut kovin tahmeaa hyökkäyssuuntaan, myös huonoa tuuria on ollut matkassa. Nyt ei tarvinne kenenkään hakea motivaatiota panosten ollessa valtavat. Kokoonpano-ongelmia on molemmilla, mutta kyllä vaaka kallistuu aika selvästi Chelsealle, jolla homma ei jää penkin leveydestä kiinni. Dorrella vastaavasti niistä käytettävissä olevistakin pelaajista osalla jo väsy painaa, mikä näkyi avausnäytöksessä esimerkiksi Sebastian Hallerin ja jopa ihmepoika Jude Bellinghamin otteissa. Nyt ei lisäboostia ole luvassa myöskään kotiyleisöstä, jonka tunnelmanluonnista oli voitossa merkittävä etu.

Tähän peliin lähdemme kaikesta huolimatta Chelsean menestys edellä. Joukkue laittanee aivan kaiken peliin ja menee vaikka läpi harmaan kiven. Siitä saatetaan myös joutua menemään läpi, nimittäin Dortmund on avannut maalihanat peräti kahdeksassa edellisessä pelissään ja tuskin tulee peruuttelemaan tähänkään matsiin vain yhden maalin johtoasemassa. Johtoaseman puolustaminen ei sille tule muutenkaan olemaan herkkua, ja ottelun loppua kohden pitäisi vaa'an kallistua kotijoukkueelle. Lapulle ruksitaan kohde  Chelsea voittaa toisen jakson , jolle saa kertoimeksi lähes kaksi ja puoli.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Chelsea voittaa toisen jakson panostussuosituksella 5/10. Dortmundin leveys ei loppua kohden riitä, kun kotijoukkue tullee päälle kuin yleinen syyttäjä.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Mr Green, jolla kerroin on 2,28.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.