Veikkausliigan mestaruus meni jälleen tiukille, mutta matkasi viikonloppuna lopulta Helsinkiin päätöskierrokselle venyneessä ratkaisussa. Aikaa juhlimiselle ei pitkälti jäänyt, kun joukkueen piti aloittaa almistautuminen eurokautensa kovimpaan testiin. Se koittaa torstaina, jolloin Klubi kohtaa Konferenssiliigan iltaottelussa Frankfurtin Deutsche Bank Parkin vaativan kotiyleisön edessä. HJK on päässyt monilla hienoilla eurooppalaisstadioneilla vierailemaan, mutta harvemmin pelaamaan 50 000 katsojan edessä, joten iso näyteikkuna on kyseessä ja samalla tietysti jättikokoinen haaste.

 
 
1,17
Frankfurt voittaa
1,15
1,15
1,15
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
 
9,50
Tasapeli
8,61
8,50
8,50
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
 
19,00
HJK voittaa
19,00
19,00
18,00
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Frankfurt
Tasapeli
HJK
 
1,17
1,15
1,15
1,15
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Frankfurt aloittanut kauden tasolleen vaisusti

Toissakauden Eurooppa-liigan mestari ja siihen liittyvän Super Cupin tiimoilta Helsingissäkin piipahtanut Eintracht Frankfurt ei ole tämän kauden osalta vielä oikein saanut konetta käyntiin. Saksalaiseksi suurseuraksi luokiteltava Kotkat menetti 15 maalia viime kaudella tällänneen Randal Kolo Muanin lopulta erikoisten vaiheiden, kuten pelaajan lakon, jälkeen, eikä tätä aukkoa ole saatu paikattua. Maalinteko-ongelmista kertoo se, että kahdeksaan peliin joukkue on tehnyt vain yhdeksän maalia ja kerännyt kolme voittoa. Neljän tasapelin myötä pisteitä on kertynyt siihen malliin, että sijoitus Bundesliigassa on vielä kelvollinen, mutta noutaja uhkaa tulla heinäkuun alussa ruoriin astuneen Dino Toppmöllerin miehistölle, jos peli ei piristy. Edellisessä pelissä Hoffenheimia vastaan hanat olivat auki ja joukkue haki vieraista 1-3-voiton Marmoushin, Knauffin ja Shikrin ensimmäisen jakson osumilla.

HJK sai kuin saikin Veikkausliigan voiton, vaikka helpolla se ei taaskaan tullut. Kovinkaan iloista futista ei Klubi lauantaina uskaltanut pelata ja lopulta hävisikin ottelun, mutta vain maalilla, kun kolmen maalin ero olisi tarkoittanut mestaruuden menettämistä. Porinaa Klubi-leirissä aiheuttaa tällä hetkellä valmentajatilanne: Toni Koskelan potkut heinäkuussa olivat varmasti oikea päätös pelin oltua tuolloin täysin tukossa, kun taas etunimikaima Korkeakunnas löysi peli-ilon ja on saanut mestaruuden lisäksi aikaan mukiinmeneviä tuloksia Euroopasta. Onko "Token" tuoma vapautuminen kuitenkaan kestävällä pohjalla vai pitäisikö Suomen ykkösjengin vaatia itseltään vielä enemmän esimerkiksi ulkomaalaismanagerin alaisuudessa, sitä monet tällä hetkellä miettivät.

Klubi pääsee isoon testiinsä melko ehjällä kokoonpanotilanteella poislukien maalivahtitilanne, jota Jesse Öst on kelpotasolla onnistunut paikkaamaan. Erikoinen tilanne koskee kuitenkin pirteästi seuraan alkusyksystä siirtynyttä Hassane Bandéa, joka ei ole vielä saanut oleskelulupaansa ruuhkautuneiden käsittelyaikojen vuoksi ja joutuu siksi jättämään ison vieraspelin näillä näkymin väliin. Kotijoukkueelta on tukku pelaajia sivussa, muun muassa keskikenttäpelaajat Sebastian Rode, Kristijan Jakic ja Mario Götze. Myös isännillä maalivahtitilanne on erikoinen, sillä ykköstorjuja Kevin Trapp on punaisten korttien takia pois. Kun myös nuori Simon Simoni on loukkaantunut, on korvaajana Jens Grahl. Hän pelasi viikonloppuna mainitussa Hoffenheim-pelissä loistokkaan kauden ensimmäisen kilpailullisen pelin ja kirjautti myös syöttöpisteen!

HJK ei lähde Saksaan valmiiksi luovuttaneena

Kuten pitkävetokertoimista nähdään, vedonlyöntiyhtiöt eivät anna helsinkiläisille juuri mahdollisuuksia voittoon. Vaikea sellaisia on muutenkaan nähdä vaikka olisi millaiset sinivalkoiset lasit päässä johtuen yksinkertaisesti joukkueiden materiaalin välisestä kuilusta. Frankfurtin joukkueen markkina-arvo esimerkiksi on vieraisiin nähden 23,5-kertainen.

Frankfurt ja HJK eivät ole ikinä kohdanneet, mutta saksalaisseuroista Klubilla on toki kokemuksia, eikä niin myönteisiä sellaisia. Neljässä Saksassa pelatussa vierasottelussa kotijoukkueen tekemien maalien keskiarvo on ollut 5,50, mikä kertoo omaa kieltään siitä, millainen pelinkuva on ollut ja millaista siitä sopii odottaa myös torstaina. Toisaalta ilonaiheena on ollut, että maalin on Klubi onnistunut usein tekemään kaikissa noista peleistä, ja maaliteko on sujunut myös tällä eurokaudella. Kymmenestä europelistä helsinkiläiset ovat jääneet maaleitta vain yhdessä, Molden vieraana Mestarien liiga -karsinnassa, kun pelissä oli runsaasti panosta.

Nyt panosta on siinä mielessä vähemmän, että voittoa ei oikein kukaan jaksa odottaa tai edes toivoa, hyvää taistelua kylläkin. Me uskomme, että Klubi on iloisella pelipäällä mestaruuden jälkeen ja lähtee pystyssä päin taistelemaan tuulimyllyjä vastaan. Vaikka merkittävää menestystä ei voida odottaa, maalin ei pitäisi olla liikaa vaadittu. Isketään lapulle mielestämme mainiolla lähes kolmen kertoimella yhdistelmä  Frankfurt voittaa ja molemmat joukkueet tekevät maalin .

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Frankfurt voittaa ja molemmat joukkueet tekevät maalin panostussuosituksella 6/10. Frankfurt tullee helpot pisteet ottamaan ylivertaisella materiaalillaan, mutta Klubi ei jätä taistelematta – ja ennen kaikkea nautiskelematta.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Pinnacle, jolla se on 2,94.