Kertoimien valossa Liigan tämän hetken suurin mestarisuosikki HIFK pelaa lauantain Liiga-ottelunsa jo kello 15 alkaen, alle vuorokausi sen jälkeen, kun Jokerit on samassa paikassa tehnyt Mestis-historiaa rikkomalla kaikkien aikojen yleisöennätyksen. Vieraaksi Helsingin jäähalliin sirklaa Ässät, joka on yllättänyt kaikki totaalisesti ensimmäisillä viikoilla ja löytyy sarjataulukon toiselta sijalta.

 
 
1,80
HIFK voittaa
1,77
1,77
1,77
 
4,75
Tasapeli
4,65
4,30
4,25
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
 
4,00
Ässät voittaa
4,00
4,00
3,98
Lyö vetoa

5x20 € kierrätysvapaa ilmaisveto
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

HIFK
Tasapeli
Ässät
 
1,80
1,77
1,77
1,77
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Viikko edennyt identtisesti

Sekä HIFK että Ässät ovat pelanneet tällä viikolla yhden matsin joukkueiden matkustettua keskiviikkona keskikastin joukkueen vieraaksi – ja molempien rouhittua näistä 1-4-vierasvoitot. Kummankin joukkueesta löytyi myös yksi kahden maalin mies: Ässiltä huikeasti kauden aloittanut 18-vuotias Lenni Hämeenaho oli illan hahmo, HIFKiltä puolestaan kahdesti rokottanut ratkaisija oli yllättävämpi, Micke-Max Åsten, joka onnistui tekemään kaksi maalia pelissä toista kertaa Liiga-urallaan.

HIFK on aloittanut kautensa huomattavasti mestaruuskandidaatiksi sopivammalla tavalla kuin viime syksynä. Sarjataulukon kärkipäästä megabudjetilla operoiva ryhmä ei toistaiseksi löydy, mutta koska se on pelannut vähemmän otteluita kuin suurin osa joukkueista ja törmännyt tasapeliin puolessa otteluistaan, täytyy tämä ottaa hyppysellisellä suolaa. Varsinaisen peliajan jälkeen joukkue on kuitenkin hävinnyt ainoastaan Tapparalle kauden avauksessa, ja tuolloinkin voitto-osuma syntyi vasta 19 sekuntia ennen loppua. Joukkuetta riivaavat jälleen kerran syksyn loukkaantumiset, joista kärsivät ainakin Kotkansalo, Karhunen, Komarov, Kiviharju, Koivistoinen ja Lundell – aika hieno lista näin lokakuun alussa.

Ässät kuuluu huomattavasti yllättävämpiin alkukauden menestyjiin. Edellisistä seitsemästä ottelusta kuusi voittanut porilaisporukka on päässyt uuden päävalmentajadebytanttinsa Jere Härkälän johdolla hyvään lentoon erityisesti alakerran kautta. Ässien puolustus on rautainen samoin kuin Liiga-eliittiin kuuluva maalivahtikaksikko RubinKaarlehto. Ykköshyökkäysvitjassa sykähdyttää nuoren Hämeenahon rinnalla kokenut Jan-Mikael Järvinen kaksikon täydentäessä toisiaan – kuvaavasti tehopisteitäkin on kertynyt 8+1 ja 1+8. Myös Ässissä kärsitään loukkaantumisista Feetu Knihtin, Valtteri Karnarannan ja Jonathan Davidssonin ollessa toipilaina.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Yllättävä huippukohtaaminen

Uskottava se on, että HIFKin ja Ässien välillä nähdään lokakuisen Liiga-kierroksen huippukohtaaminen. Pistekeskiarvolla joukkueet ovat 2. ja 4. – kausi on silti vasta alussa, ja odotukset joukkueiden kauden kuvioista erilaiset. HIFKiltä odotetaan tasaista pelin parantumista aina kevään ratkaisuhetkille sakka, Ässien kohdalla voidaan katsoa tämän olevan enemmänkin taktiikkaa lähteä alkukauteen täydellä höyryllä, sillä sama tahti tulee tuskin pitämään.

Tähtirinnat on asetettu tähän otteluun kotona selvähköiksi suosikeiksi, mikä käy järkeen. Voittajan pelaaminen ei oikein nappaa ottaen huomioon alkukauden yllättävyyden ja HIFKin tutun ongelman pelien tappamisessa: kelpo tekemisestä huolimatta varsinaisen peliajan voittoja sillä on tällä kaudella alle puolet peleistä. Me suuntaamme katseemme maalimääriin, joiden odotamme jäävän kohtuullisen matalaksi. Hyökkäyspeliä haetaan vielä molemmissa joukkueissa, minkä lisäksi tärkeitä pistenikkareita on jonkin verran klesana. Tähän lisätään vielä vieraiden todennäköisesti jälleen huikea maalivahtipeli, ja annettakoon sillekin pieni arvo, että "perhepeli" pelataan vähän outoon aikaan kello 15.  Alle 4,5 maalia varsinaisella peliajalla  tarjoilee kertoimeksi 1,92.

Korkean riskin lisävihjeeksi nappaamme  tasapelin  minimipanoksella. Bethard tarjoaa tälle perjantai-iltana hinnoitteluksi 4,75, mikä on selvä markkinatoppi ja oudon ilmava muuhun markkinaan nähden. Tavallista suuremmalle tasurikertoimella ei oikein löydy perustelua ottaen huomioon myös HIFKin alkukauden silmiinpistävän tasapeliherkkyyden. Vaikka edelliset pelit eivät tähän tietenkään sinänsä vaikuta, niin jotain ne voivat kieliä joukkueen loppuhetkien mentaalipelistä. Muutenkin tässä matsissa on mielestämme hyvinkin ainekset tasaiseen vääntöön!

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on alle 4,5 maalia panostussuosituksella 5/10 ja lisävihjeeksi tasapeli panostussuosituksella 1/10. Maalit voivat olla kiven alla vielä aseitaan hakevan hyökkäyksen kohdatessa erittäin itsevarman ja laadukkaan puolustuksen. Ässien taktiikka tullee olemaan pitää peli vähämaalisena.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä ComeOn!, jolla se on 1,92. Lisävihjeelle parhaan kertoimen tarjoaa Bethard, jolla se on 4,75.