HIFKin vieraaksi Nordenskiöldinkadulle saapuu torstaina Kärpät, ja tapaus saa kunnian olla päivän ainoa Liiga-ottelu. Molemmille kyseessä on back-to-back-peli joukkueiden kerättyä eilen kilometrejä, joita tulee tällä viikolla reippaasti mittariin varsinkin oululaisille. Samalla kyseessä on ilmainen TV-peli, jonka MTV Sub näyttää studioineen päivineen kello 18 alkaen.

 
 
1,96
HIFK voittaa
1,96
1,95
1,95
Lyö vetoa

Kierrätysvapaa ilmaisveto 50 € asti
Lue arvostelu
 
4,40
Tasapeli
4,30
4,25
4,25
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
 
3,45
Kärpät voittaa
3,35
3,35
3,30
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

HIFK
Tasapeli
Kärpät
 
1,96
1,96
1,95
1,95
Lyö vetoa

Kierrätysvapaa ilmaisveto 50 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Mitä ihmettä IFK? Taas tasuri!

HIFK matkusti eilen Hämeenlinnaan, jossa on saatu kehnon lähtölaukauksen jälkeen homma paremmin toimimaan. Peli sujui tasaisissa merkeissä ja päättyikin jälleen tasan 1-1 varsinaisella peliajalla, nyt jo viidettä kertaa kuuden ottelun sisään helsinkiläisille! Vaikka saimmekin näistä pistejaoista yhden vihjeen muodossa kiinni viime lauantaina, niin alkaa jo kummaksuttaa, onko enää sattumasta kyse vai miksi pelit etenevät saman kaavan kautta ja lopussa puuttuu kyky iskeä voittomaali nuottaan. Lopulta HIFK oli jatkoajalla parempi maalein 1-2, mikä tarkoitti joukkueelle nousua sarjataulukon viidenneksi, vaikka varsinaisen peliajan voittoja on vain kolme kymmenestä.

Kärpät pelasi Lappeenrannassa ja teki vaiherikkaassa ottelussa selvää heikommasta vastustajastaan, joka on jälleen jäämässä sarjan heittopussiksi. Iltakävely matsi ei silti ollut, sillä seitsemän maalin lisäksi siinä nähtiin muun muassa 13 kaksiminuuttista. Kahden maalin miehenä kunnostautui Teemu Turunen, jolla oli aiemmasta kahdeksasta pelistä vain yksi maali, sekin SaiPaa vastaan, joten ehkäpä ketsuppipullon avaukselle oli tilausta. Kärpät ampaisi voitolla sarjataulukossa peräti neljä pykälää ylöspäin, ja koska kasassa on vähemmän pelejä kuin yläkerran joukkueille, voitaneen tätä keskikastiin murtautumista selvänä edistyksenä pitää. Ehkä Marjamäki voi hetken huokaista oman jakkaransa puolesta, vaikka alisuorittajasta voidaan miljoonamiehistön kohdalla toistaiseksi puhua.

Samaa nimitystä voidaan käyttää HIFKistä. Tuloskunto on ollut viime syksyä huomattavasti parempi, mutta ihmeellinen steriiliys vaivaa miljoonamiehistöä. Samalla osa voittamisen vaivalloisuudesta menee Ville Peltosen piikkiin, koska osa peluutusvalinnoista tuntuu oudoilta esimerkiksi ideaköyhällä ylivoimalla. Samalla on sanottava, että huono tuurikin joukkuetta vaivaa loukkaantumislistan ollessa tällä kertaa näinkin karmean näköinen: Tony Sund, Eetu Koivistoinen, Miro Väänänen, Kasper Lundell, Aron Kiviharju, Leo Komarov, Kasper Kotkansalo, Tomi Karhunen.

Vanhat riitapukarit nokikkain

HIFK ja Kärpät kuuluvat Liigan raharösseihin ja ovat siten toisilleen tärkeitä vastuksia kilpaillessaan samoista sijoituksista. Usein kaksikon välillä onkin nähty kovia vääntöjä. Tasaisuudesta kertoo se, että edellisistä kymmenestä kohtaamisesta peräti neljä on mennyt jatkoajalle ja vain yksi on päättynyt yli kahden maalin erolla. Ei kai taas – Tähtirintojen tasapelit alkavat mennä jo koomisen tilastokummajaisen puolelle, ja nyt odotetaan ryhtiliikettä ja pelin ratkeamista edes johonkin suuntaan ennen 60 minuuttia!

Viime aikoina näissä otteluissa niskan päällä on ollut HIFK, joka on vienyt nimiinsä kuudesta edellisestä kohtaamisesta viisi. Uskomme, että molemmilla on silti mainiot mahdollisuudet haastaa toinen hyvänä päivänä, eikä suurestakaan altavastaajasta pitäisi kummankaan kohdalla puhua. Kärppiä painaa varmasti vajaan 700 kilometrin matkustus reitillä Oulu–Lappeenranta–Helsinki, mutta Puolen Suomen joukkue on tähän tottunut. Välietappi Saimaan rannalla oli myös sen verran vauhdikas ja maalirikas, että sekin toi ehkä hieman virtaa ja itseluottamusta. Turhan ilmavan kertoimen takia lapulle ruksitaan rohkeasti  Kärppien voitto . Alkukaudesta HIFK on ollut hieman parempi, mutta kärsii myös loukkaantumisista ja on tunnettu ailahtelevaisuudestaan. Kärpät tietää nyt etsikkoaikansa olevan saatuaan pelin edes hieman paremmin uomiin ja lähes 3,50 kerroin on yksinkertaisesti liikaa.

Lisävihjeeksi nostetaan  Teemu Turusen maali . Turunen, tuttu maaliruisku myös muun muassa juurikin HIFKistä, sai eilen aikaiseksi kaksi vuorenvarmaa ylivoimamaalia, mikä varmasti auttaa saamaan apinaa pois olkapäältä. Lähdetään siitä, että maalinteko onnistuu myös vanhaa seuraa vastaan, mikä on aiemminkin uralla sytyttänyt 27-vuotiasta – Kärppä-paidassa hän ei vielä ole HIFKiä vastaan onnistunut. Väsyneiden joukkueiden välillä erikoistilanteet voivat nousta arvoonsa, ja nehän tämä mies taitaa.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Kärpät voittaa panostussuosituksella 3/10 ja lisävihjeeksi Teemu Turusen maali panostussuosituksella 3/10. Kärppien viikko kuluu vahvasti tien päällä, mutta heille laskettu altavastaaja-asetelma tuntuu liian suurelta.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Bethard, jolla se on 3,45. Lisävihjeelle parhaan kertoimen tarjoaa FansBet, jolla se on 3,10.