Liigan kärkipäässä käy kuhina pudotuspelien alla. Kolme joukkuetta on tukevasti kiinni paikassa auringossa samalla pistemäärällä, mutta myös seitsemän pojoa perässä olevilla helsinkiläisillä on kaikki vielä omissa käsissä. Alkukauden naurunaihe on parantanut kuin sika juoksuaan ja on nyt todellisen testin edessä. Pisteitä pitäisi kauhoa viikonlopun back-to-back-peleistä Kärppiä vastaan ja mieluiten täydet kuusi tai ei hyvä heilu. Toisaalta jos joukkue ei tällaisessa paikassa kykene vähintään miehekkääseen taisteluun, mitä se tekisi myöskään pudotuspeleissä? Pelicansin emme helpon loppuohjelman takia usko enää suoraa playoff-paikkaa päästävän käsistään, KalPa puolestaan omassa lentokelissään tuskin sulaa. Paikkaa ratkotaankin nyt tuntuvasti HIFKin ja Kärpin välillä.

 
 
2,753
Napoli voittaa
2,70
2,65
2,65
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
 
3,75
Tasapeli
3,75
3,71
3,71
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
 
2,62
Real Madrid voittaa
2,62
2,615
2,60
Lyö vetoa
Vain meiltä: 115 % talletusbonus 150 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Napoli
Tasapeli
Real Madrid
 
2,753
2,70
2,65
2,65
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

HIFK alkanut voittaa myös huonommilla peleillä

Ensimmäinen puolisko runkosarjaa meni jättibudjetilla operoivalta HIFKiltä täysin penkin alle, mutta jälkimmäisellä se on ollut tuloksellisesti yksi vakuuttavimmista joukkueista. Voittoja alkoi tulla kreivin aikaan, ja on oikeus ja kohtuus, että niitä on tullut myös vähemmän vakuuttavilla esityksillä. Yksi tällainen voitto nähtiin viime kierroksella, kun helsinkiläiset kaatoivat hyvin taistelleen HPK:n. Kaikkiaan edellisestä 20 pelistä suoria tappioita on vain kolme, mistä on pitkälti kiittäminen myös huippuvireessä olevaa maalivahti Roope Taposta.

Kärpät on niin ikään päässyt loppukaudesta peliin mukaan paremmin. Hyökkäyspelaaminen ja varsinkin ylivoima ovat kaukana kultavuosien tasosta, mutta välillä kärppämäinen rutiini löytyy edelleen. Myös Oulusta löytyy kova nuori maalivahti Leevi Meriläinen, joka on kykeneväinen tarjoamaan voiton avaimet joukkueelleen illasta toiseen. Viimeksi Meriläinen ja Kärpät nollasi vaisun Pelicansin Lahdessa 3-0, mutta vielä kaivataan tasonnostoa kevättä ajatellen. Kärpät suorittaa nyt pudotuspelimaisen paineen alla, kun sen loppurunkosarjan todennäköisesti tärkein kilpakumppani tulee vastaan kahdesti peräkkäisinä iltoina. Sytyttääkö tämä vai aiheuttaako kipsin tekemiseen?

Jos playoffeja pelataan Helsingissä pitkään, vain yhdestä voittavasta maalivahdista voi tulla ongelma, mutta vielä sen ei pitäisi sitä olla. Samoin hyökkääjärosteri tuntuu hieman ohkaiselta. Roni Hirvonen on pois enää hetken, mutta Julius Nättinen vaikuttaa olevan loppukauden sivussa. Tällä hetkellä lähinnä Kristian Vesalainen kantaa hyökkäysvastuuta. Kärpilläkin on vajausta erityisesti laitureissa, mutta jo alkaa helpottaa. Nähtäväksi jää, millainen rosteri tärkeään viikonloppuun saadaan jalkeille.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Playoff-kenraalista odotettavissa tasainen vääntö

Virallisiin pudotuspeleihin on vielä pari viikkoa aikaa, mutta HIFKin ja Kärppien viikonlopun pelien voidaan hyvällä syyllä sanoa olevan varaslähtö niihin. Tässä otteluparissa on ensimmäisen sääliplayoff-kierroksen henkeä, sillä varsinkin toisen joukkueen voittaessa selvällä piste-erolla on se vahvoilla nousemaan kuuden joukkoon, kun taas toinen joutunee hakemaan vauhtia sitten ihan oikeista säälipleijareista.

Se on selvää, että ikoninen pohjoisen ja etelän taistelupari sytyttää toisensa. Nyt uskallamme silti odottaa tiukkaa ja sen myötä vähämaalista vääntöä eikä mitään karnevaalia. Molemmilla on huippuvireessä olevat maalivahdit, kun taas maalinteko ei ole ollut aivan herkkua kummallekaan. HIFK odottaa kuumeisesti täydennystä ratkaisijaosastolleen sairastuvalta. Kärpillä ongelmat ovat ennen kaikkea ylivoimassa, joka olisi luovemmilla ideoilla todennäköisesti varmistanut paikan suoran pudotuspeliviivan paremmalla puolella jo hyvä tovi sitten.

Näillä eväillä lähdetään hakemaan  alle 4,5 maalia  varsinaisen peliajan osalta, joka osuessaan palauttaa panoksen yli tuplana. Vedonlyöntisivustot ovat kallellaan runsasmaalisen matsin suuntaan, vaikka joukkueiden viisi edellistä kohtaamista on jäänyt vähämaaliseksi. Vähämaalisuus saa tukea ottelun pudotuspelimäisesta hengestä. Viime keväänä nähtiin jälleen, mitä on Marjamäen playoff-kiekko: Kärppien ainoaksi jääneessä playoff-sarjassa Ilvestä vastaan maaleja tehtiin varsinaisella peliajalla vaivaiset kolme ottelua kohden. Tämänkaltainen ähinätulos on taas tähtäimessä!

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on alle 4,5 maalia (60 min) panostussuosituksella 6/10. Tärkeästä pelistä, jossa molempia maaleja vartioivat liekeissä olevat torjujat, ei saa runsasmaalista tekemälläkään.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä iBet, jolla se on 2,10.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.