Champions Hockey League paketoidaan alkusarjan osalta jo tämän ja ensi viikon aikana. Suomalaisittain CHL on ollut tähän mennessä riemastuttavaa seurattavaa, sillä kaikki kotimaan joukkueet ovat näillä näkymin suorimassa jatkoon. Kirkkain tähti oli alkusyksyn peleissä Ilves, joka löytyy sarjataulukon toiselta sijalta tasapisteissä kärkijoukkue Växjön kanssa. Tiistai-illan ottelussa vastus kovenee, kun vieraaksi saapuu Ruotsin SHL:ää johtava Färjestad.

 
 
2,40
Ilves voittaa
2,39
2,37
2,37
Lyö vetoa
Kierrätysvapaa ilmaisveto 25 € asti
Lue arvostelu
 
4,55
Tasapeli
4,30
4,26
4,24
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
 
2,54
Färjestad voittaa
2,54
2,50
2,47
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Ilves
Tasapeli
Färjestad
 
2,54
2,54
2,50
2,47
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Tupsukorvat takaisin tassuilleen kotimaassa

Ilves aloitti kautensa CHL:ssä komeasti neljällä voitolla. Liigassa joukkue törmäsi pian tämän jälkeen tappiolliseen suvantoon, mutta on jo noussut sieltä takaisin jaloilleen. Arvokkaat voitot ovat tulleet tärkeistä vastustajista Tapparasta, HIFKistä ja Kärpistä sekä viimeisimpänä KooKoosta. Sarjan toiseksi eniten maaleja paukuttaneen joukkueen tulosvastuusta suurinta osaa on kantanut maalipörssin kärjestä löytyvä Petr Kodytek. Myös aika Langhamerin jälkeen vaikuttaa tässä vaiheessa hyvältä, vaikka Jakub Malekilla ja Jonas Gunnarssonilla onkin vielä hieman matkaa "King Marekin" saappaiden täyttämiseen.

Tiistaina tamperelaisten mittatikku kovenee aiemmista CHL-vastuksista, joista tasokkaimmat ovat olleet tšekkiläisiä. Nyt vastaan tulee ruotsalaisen kiekon kestomenestyjä, Färjestad BK. Perinteisen seuran vyöltä löytyy kymmenen mestaruutta, joista viimeisin toissa keväältä. Joukkue on kärsinyt alkukauden 12 kilpailullisessa ottelussa vain kaksi tappiota, molemmat heikompien joukkueiden vieraana: CHL:ssä saksalaista Ingolstadtia vastaan, SHL:ssä Malmöä. Viimeisin voitto tuli kärkimatsissa Örebron vieraana, Jyväskylästäkin tutun David Tomášekin onnistuttua maalinteossa jo neljännessä peräkkäisessä pelissä. Kovan luokan hyökkäysosaamista löytyy riveistä muutenkin reilusti, muun muassa Änäri-kokemustakin kartuttaneen Joakim Nygårdin muodossa.

Ilveksen osalta tulee olemaan mielenkiintoista seurata, onko joukkueen uusin hyökkäyshankinta Robin Alvarez jo mukana. Tiistai-ilta olisi namupaikka debytoinnille, sillä kokenut 36-vuotias hyökkääjä on pelannut koko uransa Ruotsissa ja siten kohdannut myös Färjestadin lukuisia kertoja. Harmi, että häntä ei löydy kokeiltavaksi pelaajakohtaisista kertoimista. Toinen Ilveksen ruotsalainen on kassari Gunnarsson, mutta todennäköisesti hän on avaamassa luukkua aloitettuaan viime pelissä. Färjestad sen sijaan kuuluu niihin SHL-joukkueisiin, joissa ei suomalaisedustusta ole.

Ilvekselle kivikova haaste

Ilveksen viimeaikainen tuloskunto on ollut erinomainen. Pelit ovat olleet toisaalta numeroita tiukempia, ja myös parannettavaa löytyy. Hyökkäys on toiminut puolustusta paremmin – alakerran avainmies on ollut Dominik Mašín, kun taas Lancasterilla, Pellillä ja Frimanilla on vielä petrattavaa. Syöttövirheisiin on kovin vähän varaa näitä Ruotsin vieraita vastaan.

Pieniä kysymyksiä herättää myös se, mikä painoarvo Tampereella lopulta annetaan tälle kamppailulle, vaikka se kärkimatsi onkin. Ilves on jo varmistanut paikan CHL:n jatkopeleissä, ja vaikka sijoituksella toki on merkitystä vastustajan suhteen, tappio tästä olisi sellainen, että kukaan ei siitä joukkuetta moittisi alkukaudenkin mentyä jo yli odotusten viime kauden pannukakkuun nähden. Mahdollista on jopa, että tärkeitä lenkkejä lepuutetaan, sillä tällä hetkellä kyllä oma sarja on prioriteettilistassa korkeammalla ja otteluruuhka totutun kovaa. Lukko käyttää rotaatiota omalla reissullaan Müncheniin, vaikka toki vieraspeli on eri asia.

Kaksi laadukasta eurooppalaista huippujoukkuetta kohtaa, mutta me näemme Färjestadin vireen vielä vakuuttavampana. Huomionarvoista on sekin, että joukkueen alkukauden kymmenestä voitosta peräti seitsemän on tullut vähintään kolmen maalin marginaalilla – kovimmista kilpakumppaneista muun muassa Skellefteå ja Växjö kaatuivat syyskuussa 4-1. Lisätään kupongille suoraviivaisesti  Färjestadin voitto , jonka kerroin on maanantai-iltana putoamassa nousussa ja joukkueesta on tullut jo altavastaaja yli 2,50 hinnoittelulla.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Färjestad voittaa panostussuosituksella 4/10. Ilves tarvitsisi täyden motivaation kaataakseen Ruotsin liigan ykkösen, emmekä usko sitä sillä olevan.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä iBet, jolla se on 2,54.