Tappara lampsi Liigan finaaleihin lopulta suvereenisti viime kevään tavoin. Kovaan paikkaan dynastiaa haastamaan etsitään joukkuetta jälleen tiistaina Ilveksen ja Pelicansin väliltä, kun 2-2-tasatilanteessa oleva sarja pyörähtää viidenteen otteluun, kolmatta kertaa putkeen Tampereen fiinillä Nokia Arenalla. Saavatko tamperelaiset unelmoimansa paikallisfinaalin vai onnistuvatko pussinokat palaamaan Lahteen katkonpaikka taskussa?

 

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Ilveksen nousu saattoi olla sarjan käännekohta

Sarjan jokainen ottelu on toistaiseksi päättynyt maalein 3-2, tosin ensimmäinen vasta jatko-ottelun puolella. Saiko tupsukorvat tästä tilastokuriositeetista voimaa noustessaan lauantaina 0-2-sillasta ohi päätöserässä? Joka tapauksessa kyseessä oli tukalassa tilanteessa olleilta tamperelaisilta loistava erä ja osoitus joukkueen kantista, sillä pelillisesti ottelua hallitsi pääosin vierasjoukkue. Ilveksen kannalta on lupaavaa, että nousu ei ollut mikään sattumanoikku, vaan todellinen tahdon ja taidon näytös. Tarkkasilmäinen näki muun muassa poikkeuksellisen säväyttävistä tuuletuksista, että nyt on henki täyden latingin playoff-ottelun mukainen! Joidenkin mielestä myös tuomareista oli apua isännille, vaikka Pelicans saikin vain kaksi jäähyä.

Kuten maalilukemista voidaan päätellä, on sarja ehdottomasti ollut tasainen kautta linjan. Pelicans on yllättänyt monet taisteluilmeellään, kun taas kissapedon hampaat eivät ole olleet joka käänteessä aivan parhaassa terässä. Pelaajamateriaalin laadussa Ilves kyllä vie vastustajaansa kuin kuoriämpäriä, kunhan muutamat avainpelaajat vielä heräävät ottamaan tonttia. @Liigaplotin maaliodottamaa tamperelaiset ovat vieneet selvästi yhteenlaskettujen xG-lukeman ollessa tamperelaisten hyväksi 10,75-6,13, vaikka maalit ovatkin tasan 10-10. Enemmän silti uskomme, että sarja kahden voittamisen kulttuuria vielä opettelevan joukkueen välillä ratkeaa henkisellä puolella.

Loistava asia sarjan ja ottelun kannalta on se, että kummatkin pääsevät tiistain kamppailuun ehjillä rostereilla. Ilveksen poissaolosuma on takana päin, vaikkakaan jokainen pelaaja ei välttämättä sadan prosentin kunnossa ole, esimerkiksi kapteeni Eemeli Suomi. Myös nuoren Jani Nymanin tilanne on vielä auki. Sen sijaan Liiga-maalivahtien parhaimmistoon kuuluva Marek Langhamer alkaisi huhujen mukaan olla tervehtynyt. Kansansuosiota Tampereella nauttiva Langhamer tuonee pelatessaan totta kai oman lisänsä peliin, mutta ei välttämättä ratkaise sitä: myös hänen maanmiehensä Jakub Malek osoitti jälleen edellismatsissa olevansa loistava torjuja, eikä häneen ole aiemminkaan sarjassa kaaduttu. Pelicansilla ei niin ikään ole pahoja loukkaantumisia riesanaan.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Pelikaani lentää turbiiniin

Edellinen peli oli sarjalle mahdollisesti vasta puolimatkan krouvi, mutta valettiinko siinä jo perustuksia Tampereen paikallisfinaaleille? Tipsimaatin toimistolla povataan Ilveksen saaneen loistonousun myötä henkisen otteen vastustajastaan. Tavallisesta poikkeava välieräohjelma tukee tätä: sen sijaan että Pelicans pääsisi nyt huokaisemaan ja siirtymään kotiluolaansa, joutuu se vielä kolmannen kerran putkeen Nokia Arenan hornankattilaan. Vaikka ensimmäisestä Tampereen kohtaamisesta joukkue ottikin ison ryöstön, alkaa vierasputki keskellä pudotuspelejä varmasti jo vähän väsyttää.

Pelicans on yllättänyt ison osan sarjan katsojista valmiudellaan ja kamppailukyvyllään ja ansaitsevat suitsutusta tarjoamastaan haasteesta. Uskomme kuitenkin fyysisen nipun hakkaavan jo rajoitinta vastaan vastuksen taitotason ollessa kertaluokkaa kovempi. Sikäli kuin sillä mitään merkitystä on, uskomme myös kokeneemman Antti Pennasen vievän käskyttäjien mittelön Tommi Niemelää vastaan ja löytävän tarpeen tullen ne keinot, jolla viimekeväistä syttymisherkempi Ilves saadaan roihahtamaan.

Käsinkosketeltavan hurmoksellisuuden vuoksi löydämme hienoisesti valueta Ilveksen voitosta. Nokitamme suoraa voittoa maltillisella aasialaisella tasoituksella, sillä näköpiirissä on lukemien revähtäminen aiemmin nähtyjä suuremmiksi harvinaisen tasaisessa sarjassa. Valitsemmekin tällä kertaa pelikohteeksi joiltakin sivustoilta löytyvän vaihtoehdon  Ilves -1 , joka maksaa voiton kotijoukkueen vähintään kahden maalin voitolla ja palauttaa panoksen tasan yhden maalin voitolla.

Instagram will load in the frontend.
Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Ilves -1 panostussuosituksella 7/10. Sarja on ollut tasainen, mutta nyt on maaliodottamaa hallinneen laadullisesti vahvemman kotijoukkueen etsikkoaika.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Mr Green, jolla kerroin on 1,95.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.