Tampereen paikallisotteluissa on Liigassa ollut oma hyvä tunnelmansa silloinkin, kun jompikumpi joukkue on kyntänyt syvällä – mutta kyllähän pelit nousevat entistä suurempaan arvoon, kun molemmilla luistaa. Siihen on viime kausina Tampereella jo totuttu, sen sijaan ihka-aitoihin kärkikamppailuihin ei. Montaa kertaa ei vielä ole päästy Mansen derbyyn lähtemään niinkin herkullisista lähtökohdista kuin 1. ja 2. sijalta! Perjantaina päästään, ja täpötäysi Nokia Arena saa taas ravintolayrittäjät, lätkäfanit ja vedonlyöjät hieromaan käsiä yhteen.

 
 
2,41
Ilves voittaa
2,35
2,35
2,35
 
4,25
Tasapeli
4,15
4,15
4,10
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
 
2,78
Tappara voittaa
2,70
2,66
2,65
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu

Ilves
Tasapeli
Tappara
 
2,41
2,35
2,35
2,35
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Porilaiset marssivat Tapparan yli

Mitalin kirkastusta Antti Pennasen johdolla tosissaan jahtaavan Ilveksen alkukausi on ollut pääosin pirteä. Viimeisin voitto tuli keskiviikkona KooKoosta selkeästi maalein 0-4, elämänsä kautta toistaiseksi pelaavan Matias Mäntykiven nakutettua jälleen mallikkaat tehot 2+1. Tiettyä ailahtelevuutta on alkukaudessa silti ollut, mistä kertoo myös totaalinen 6-1 päättynyt ulospuhallus piskuista Rouenia vastaan CHL:n päätöskierroksella, olkoonkin että nuorella B-miehistöllä. Mielenkiintoista on sekin, että joukkueen pistekeskiarvo tämänhetkisiä top-6-joukkueita vastaan on lähes prikulleen sama kuin loppuja vastaan. Sytyttävätkö isot pelit enemmän?

Tapparan tapiottoman lokakuun pilasi keskiviikkona Ässien kohtaamiseen, ja näyttävällä tavalla pilasikin, sillä porilaiset marssivat sarjakärjen yli peräti maalein 2-6 pelin oltua lähes taputeltu jo ensimmäisen erän jälkeen. Edellisen kerran Tappara oli hävinnyt sarjassa lähes kuukausi aiemmin, tuolloin juuri Ilvestä vastaan kauden ensimmäisessä paikalliskamppailussa. Nyt puhutaan siis kotimaan sarjasta – väliin mahtuu omituinen putoaminen CHL:n jatkopeleistä ainoana suomalaisjoukkueena. Nyt taisi olla hallitsevilla mestareilla yksinkertaisesti mahat täynnä!

Kokoonpanotilanteet ovat joukkueilla vähintäänkin kohtuulliset. Ilvekseltä poissa ovat Ville Meskanen ja Arttu Pelli. Tapparalle kertaluokkaa kovempia kolauksia ovat Veli-Matti Savinaisen sekä ilmeisesti pidemmäksi aikaa loukkaantuneen Kristian Tanuksen poissaolot.

Tällä kertaa Ilves suosikki

Paikalliseen toisensa perään Ilves lähti altavastaajana ja rouhi näistä myös voittoja sellaisella prosentilla, että joka kerta Tupsukorviin luottaneet jäivät varmasti voitolle muutaman kauden jaksolla. Nyt ovat voimasuhteet muuttuneet ja pelit kääntyneet enemmän kohti tasabookeja vetoyhtiöiden silmissä. Kotijoukkue saa tällä kertaa pienen edun, kenties Tapparan keskiviikon turpajuhlien ja hieman merkittävämpien loukkaantumisten vuoksi. Hankalaa on muuten asettaa Ilvestä suosikiksi ottaen huomioon, että naapurin pistekeskiarvo kaudelta on selvästikin parempi.

Myös maalimäärien osalta vedonlyönti näistä peleistä tuntuu olevan yhtä lottoa. Kyllähän sitä luulisi viimeistään täyden tuvan saavan urheilujuhlan tuntua aikaan, mutta lähihistoriasta löytyy myös useita parin kolmen maalin iltoja. Line osuu juuri siihen reilun viiden tuntumaan, jota ei tee mieli pelata.

Tipsimaatti lähteekin hakemaan erikoisempaa kohdetta, joka osuessaan täräyttää kassaan hieman enemmän täytettä. Tähtäimemme osuu kohteeseen  Ilves tekee yli 1,5 maalia 3. erässä , jossa painotetaan hieman kotijoukkueen menestystä sekä runsasmaalisuutta. Tupsukorvat on onnistunut tempussa kuusi kertaa edellisessä kymmenessä kohtaamisessa, eikä nytkään ole ollenkaan sanottua, etteikö loppua kohden verkot laulaisi. Mikäli peli on edennyt tasaisissa merkeissä, tietenkin tyhjä maali auttaa. Lähes kolmen ja puolen kerron tuntuu liioitellulta osumismahdollisuuksiin nähden, mihin tartutaan.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Ilves yli 1,5 maalia 3. erässä panostussuosituksella 3/10. Vedonlyönnillisesti kärkimatsi on haastava, ja tartumme erikoisempaan osastoon luottaen kotijoukkueen iskukykyyn sekä pelin potentiaaliseen runsasmaalisuuteen.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä TonyBet, jolla se on 3,30.