Mestarien liigan välierät huipentuvat toisiin osaotteluihin. Ensin tiistai-iltana katseet suunnataan Italiaan, jossa pelataan perinteinen Milanon derby. Kotijoukkue Inter lähtee matsiin 2-0-johdosta, ja naapurille annetaan vain niukasti mahdollisuuksia kääntää ottelupari. Nähdäänkö San Sirolla kovan luokan derbytaikaa edellyttävä nousu vai onko keskinäisiä viime aikoina jykevästi hallinnut Internazionale jälleen vahvempi?

 

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Interin ihmemiehet iskussa

Ensimmäisen kohtaamisen alkua Inter vei selvästi. Kuvaavaa on, että 2-0-taukojohdossa monen kannattajan mielessä oli enemmänkin pettymys, ettei maaleja syntynyt lisää. Toisaalta vieraiden pelitempo oli sen verran kova, että toisella jaksolla sen ylläpitäminen ei enää aivan onnistunut, ja puntit tasoittuivat selvästi. Pelillisesti Rossoneri ei ollut juuri alakynnessä vaan piti enemmän palloa ja sai myös paikkoja luotua varsinkin loppua kohden, mutta naapurin kovan formin tuoma itseluottamus näkyi. Vastaavasti AC Milan ei tällä hetkellä ole parhaassa vireessä.

Interillä on kulkenut keväällä lujaa. Seitsemän pelin voittoputkessa viilettävä Simone Inzaghin miehistö on tehnyt edelliseen kymmeneen peliin 26 osumaa. Erityisen ilahduttavaa on ollut seurata hieman talvihorroksessakin olleiden Edin Dzekon ja Romelu Lukakun piristymistä kauden tärkeimmillä hetkillä. Loukkaantumisen jälkeen pitkään varjo entisestään ollut Lukaku osui viimeksi viime viikonlopun edellispelissä Sassuoloa vastaan kahdesti pelin päätyttyä lopulta 4-2. Varsinkin ensimmäinen osuma oli todellinen namu! Avauksen mies Lukaku tuskin tiistaina on, mutta ratkaisijoita Interiltä löytyy runsaudenpulaksi asti, mikä ei vielä tovi sitten ollut tilanne. Poissaolijoissa jatkavat pitkään sivussa olleet Dalbert sekä Milan Skriniar, minkä lisäksi Joaquin Correan tilanne on epäselvä. Argentiinalaisesta on tullut tärkeä mies Interin keskikentällä, joten toiveissa on, että reisivamma on kevyttä sorttia.

AC Milanin tilanne on tahmeampi. Serie A:ssa hallitsevalle mestarille tuottaa vaikeuksia yltää neljän parhaan joukkoon ja saavuttaa UCL-paikka myös ensi kaudeksi. Viimeksi tuli kylmä suihku 2-0-tappion myötä putoamistaistelussa olevan Spezian vieraana. Pelaajat saivat tämän jälkeen jopa kuulla kunniansa joukkueen ultra-porukalta. Osansa kritiikistä saavat myös omistajaportaan pamppu Paolo Scaroni sekä manageri Stefano Pioli, jonka pelikirja on tällä hetkellä vajavainen. Ongelmia tuottaa maalinteko, ja pelit ovat muutenkin olleet vähämaalisia viime aikoina – tilastoknoppina Milanin kahdeksassa edellisessä matsissa maaleja on tehty jokaisessa tasan kaksi. Tähän tuskaisuuteen leirissä toivotaan helpotusta Rafael Leaon palatessa kehiin tiistaina, tosin hieman arvoituksellisella kunnolla. Onko ratkaisijaksi tästä 22-vuotiaasta, joka ei ole Mestarien liigassa maaleilla mässäillyt?

Pelissä on kaikki

Näennäisellä vierasjoukkueella on edessään jättimäinen haaste. Tämän päivän tuloskunnolla, 2-0-takamatkaltakin on toivonkipinä silti löydettävissä. Kovissa paikoissa isoja seuroja vastaan AC Milan on tälläkin kaudella pärjännyt hyvin, lukuun ottamatta juuri Interiä, joka on ollut aikamoinen kivi kengässä: viimeisestä kymmenestä kohtaamisesta raitapaidat ovat vieneet nimiinsä vain kaksi. Sitä suuremmalla syyllä nyt Milanilla on mielessään vain veri sen lähtiessä hakemaan voittoa kauden isoimmasta ottelusta. Leaon ohella aseena on totta kai muun muassa Oliver Giroudin tuoma kokemus – Seksi-Olli on perinteisesti ollut paikallisvastustajaa vastaan pelipäällä.

Pitkävetokertoimista, joissa Inter on sopivan kokoinen suosikki, emme löydä juurikaan arvoa. Jos kuitenkin AC Milan saa tarvittavan hengen päälle, se saattaa saada Interin pelaamaan pelokkaasti. Aiemminkin on nähty, että siinä tilanteessa useatkin nopeat takaiskumaalit ovat mahdollisia. Rossonerin johtoasemassa tuli olisi irti, koska siinä kurinalaisimmatkin puolustukset olisivat jo kovasti koetuksella ja ovia aukeaisi vääjäämättä molempiin päihin. Nyt pelataan totta kai myös kasvoista ja kunniasta, eikä kumpikaan jätä maalia tekemättä edes parin ollessa rakennut.

Tipsimaatin toimistolla ei uskota ainakaan pelin olevan täysin pelattu! Nyt on latausta ja peruuttelu unohdetaan kokonaan. Näkyy se sitten onnistumisina tai epäonnistumisina, niin maaleina sen pitäisi ainakin näkyä. Tästä syystä pelaamme tämänkertaiseen Derby della Madonninaan  yli 2,5 maalia , jolle saa pitkälti yli kahden kerrointa. Ottelun profiili on näennäisen vähämaalinen, mikä saa kertoimen niinkin mukavaksi. Tunnetaso tulee kuitenkin pelissä olemaan valtava, ja tähtäimessä on paluu runsasmaalisiin derbyihin. Sellainen nähtiin muun muassa syyskuussa kauden ensimmäisessä keskinäisessä, joka päättyi Milanille 3-2.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on yli 2,5 maalia panostussuosituksella 6/10. Pelissä on valtava määrä tunnetta, jonka emme odota näkyvän puristamisena vaan osumina. Nämä pelit pelataan loppuun saakka.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Fastbet, jolla se on 2,13.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.