Liigassa ollaan jo pudotuspelien kynnyksellä, mutta sitä ennen ratkotaan vielä muutama olennainen asia, kuten sinne suoran paikan saavat joukkueet ja runkosarjan voittaja. Tiistain ainoassa kohtaamisessa kotijoukkueella on mahdollisuus naulata itsensä lähes varmasti kuuden sakkiin. Ison maailman malliin lentokoneella matkaavilla tamperelaisvierailla puolestaan on sauma ottaa askel kohti toista perättäistä Harry Lindbladin muistopalkintoa. Panosta siis piisaa finaaleissa 2016-17 kohdanneen taisteluparin välillä.

 
 
1,68
Man City voittaa
1,68
1,68
1,68
Lyö vetoa
Vain meiltä: 115 % talletusbonus 150 € asti
Lue arvostelu
 
4,50
Tasapeli
4,40
4,38
4,35
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 50 € asti
Lue arvostelu
 
5,55
Arsenal voittaa
5,40
5,40
5,30
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 50 € asti
Lue arvostelu
Widget is deactivated
Visit Elfsight Apps
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Man City
Tasapeli
Arsenal
 
1,68
1,68
1,68
1,68
Lyö vetoa
Vain meiltä: 115 % talletusbonus 150 € asti
Lue arvostelu
Widget is deactivated
Visit Elfsight Apps
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

KalPa hakee loppukiriä

Kuopiolaisten kautta voidaan kuvata odotuksiin ja resursseihin nähden erittäin onnistuneeksi. Edes omassa leirissä tuskin moni asetteli joukkuetta neljänneksi runkosarjan päätösviikolla. Vielä ei kannata silti nuolaista, kun edessä ovat kovat testit kolmea top-6-joukkuetta vastaan, Tapparaa, Pelicansia ja Lukkoa. Alkuvuoden erinomainen vire on ollut hiljattain koetuksella, sillä viikonloppuna joukkue kärsi kaksi peräkkäistä tappiota ensi kertaa sitten tammikuun alun. Erityisesti JYPiä vastaan nähtiin laiska KalPa, eikä lauantain tasonnosto TPS:ää vastaan ollut tarpeeksi järeä. Joukkueen selvästi heikoin osa-alue on puolustus, johon myös suuremmat menestyshaaveet tulevat todennäköisimmin kaatumaan. Myös erikoistilannepelaaminen on aiheuttanut harmaita hiuksia viime peleissä, etenkin alivoima.

Tappara on tuttuun tapaan herännyt kevääseen toden teolla. Runkosarjan viimeisen kuukauden aikana joukkue on pääosin napsinut kliinisiä voittoja ja siinä sivussa pokannut toki komeasti CHL:n mestaruuden. Kymmenisen vuotta porskuttanut dynastia osoitti rutiiniaan viikonloppuna nousemalla Jukureita vastaan 3-2-tilanteesta 3-4-voittoon viimeisen kympin aikana. Toisen tamperelaisjoukkueen leirissä ei sarjajohdosta saatu nauttia kuin muutama minuutti. Tapparalle se oli vain peli muiden joukossa, mikä kertoo omaa kieltään siitä, että tämän huipputaitavan ryhmän puntti ei helposti tutise. Yksi todellinen ulospuhallus helmikuun loppuun tosin mahtui, kun KooKoo haki tylyn 0-4-voiton lähes 12 000 -päisen yleisön todistaessa murhenäytelmää.

Kumpikin joukkueista pääsee runkosarjan tärkeään viimeiseen viikkoon ja kohti pudotuspelejä lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Kovin merkittäviä loukkaantumisia ei ole kummallakaan.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Tilastoja tasaisempi pari

KalPa on kellistänyt Tapparan varsinaisella peliajalla viimeksi alkuvuodesta 2020, kun taas viimeistä kolmen pisteen kotivoittoa täytyy hakea peräti neljän ja puolen takaa. Jonkinlaisen mörön kuopiolaiset ovat siis pesunkestävästä mestarisuosikista tehneet. Toisaalta historiatilastoja tasaisempi kaksikko on tänä päivänä kyseessä, ja tasaisia ovat olleet myös pelit: 14 edellisestä kohtaamisesta peräti puolet on päättynyt tasan.

Isäntäjoukkue on taatusti sisuuntunut kahdesta peräkkäisestä tappiosta pahassa paikassa ja haluaa nyt kuumeisesti parantaa asemiaan suoran pudotuspelipaikan metsästyksessä, jossa tilanne on sen kannalta yhä hyvä. Tapparalle runkosarjan voitto voi olla yllättävän pienikin panos, sillä tämän tason suorittajan tavoitteet ovat jo pidemmällä. Ehkä pienestä motivaatioedusta ja kokonaisuudessaan hyvästä vireestä huolimatta KalPan pelilliset ongelmat silti hieman huolettavat verrattuna äärimmäisen kyvykkääseen vastustajaan. Täytyy silti muistaa, että 15 pelin kuntopuntarissa molemmat ovat perätysten kymmenellä voitolla.

Vaihdetaan voittajan ja maalimäärän arpominen pelaajavetoon. Pistemiehistä esiin nousee Tappara-kasvatti Aapeli Räsänen, joka on pelannut uransa parasta kautta ja majailee sarjan pistepörssin sijalla 20. Mukavat 18+19=37 pistettä 53 otteluun nakuttanut 24-vuotias hyökkääjä onnistui myös edellisessä TPS-ottelussa hienosti viimeistellen paunat 1+1. Varmasti kakkosketjun sentteriksi asettuneelta Räsäseltä löytyy näyttöhaluja myös junioriajan seuraansa vastaan, mihin nähden kakkosen kerroin tuntuu liioittelulta. Nostetaan siis arvaamattomasta matsista kohteeksi  Aapeli Räsäsen tehopiste .

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Aapeli Räsäsen tehopiste panostussuosituksella 6/10. Matsissa on ainekset moneen, mutta ainakin sisuuntunut ja ahnas KalPa meidän pitäisi askissa nähdä.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä iBet, jolla se on 2,00.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.