Suurseurat Manchester City ja Inter Milan kohtaavat ensimmäistä kertaa kilpailullisesti, eikä se voisi tapahtua enää juhlavammissa merkeissä: kaksikko viimeistelee eurooppalaisen jalkapallokauden Mestarien liigan finaalissa. Miesmuistiin ei jättifinaaliin ole lähdetty yhtä epätasaisista ennakkoasetelmista. Viimeisteleekö City triplan nostamalla vihdoin kauan himoitsemansa pitkäkorvaisen pokaalin ilmaan vai ovatko paineet liikaa?

 
 
1,52
Man City voittaa

1,52

1,51

1,50
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
 
4,80
Tasapeli

4,80

4,75

4,70
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
 
7,00
Inter voittaa

7,00

6,90

6,90
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Taivaansinisten pysäyttäjät harvassa

Manchester City on pelannut muutamien alkuvuoden yskähtelyjen jälkeen loistokevään. Valioliigan mestaruuden vastustamattomasti tuonut 25 tappiottoman ottelun putki katkesi vasta päätöskierroksella Brentfordin voittaessa kotonaan 1-0. Taisi olla kannua jo vähän juhlistettu, minkä lisäksi muutenkin rotaatio oli ilmiselvä valinta Pep Guardiolalta. Viime viikonloppuna joukkue nappasi vielä FA Cupin voiton naapuriltaan kummallisessa Manchesterin derbyssä. Ennakkosuosikki aloitti maalinteon vain 15 sekunnin pelin jälkeen, mutta päästi vielä Punaiset paholaiset mukaan eikä tehnyt illasta itselleen lopulta helppoa, tuloksena kuitenkin ansaittu voitto.

Interin kausi ei ole ollut samanlaista voittokulkua, ja siksi joukkue onkin hieman yllättävä näky nyt Chämppäri-finaalissa. Erityisesti alkukauden kompurointien aikana harva olisi uskonut Simone Inzaghin miehistön yltävän moiseen urotekoon. Loppukeväästä ryhmä on päässyt iskuun ja voittanut edellisistä 12 ottelustaan 11. Tässä on auttanut epäilemättä sekin, että kauden aikana kärsityt pitkät avainpelaajien loukkaantumiset ovat vihdoin historiaa.

Nyt kunnossa ovat niin otteitaan parantanut Romelu Lukaku kuin Milan Skriniar ja Marcelo Brozovic. Finaalin avaus on vielä kaikkea muuta kuin selvä, mutta Inzaghi on erinomainen peluuttaja ja saanee parhaat voimansa kentälle, minkä lisäksi penkille jää vielä ratkaisuvoimaa. Ei toki läheskään samaa määrää kuin mitä Cityllä on – laatuero joukkueiden välillä on selvä. Myös City pääsee finaaliin ilman poissaoloja.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Vastassa Kannujen kuningas

Manchester Cityn Mestarien liiga -voitto on sitkeästi antanut odottaa itseään. Taatusti superjoukkueelle koittaa vielä tämäkin onnenpäivä, mutta onko se lauantaina? Ainakin siihen olisi huippumahdollisuudet nyt, kun vastustaja ei ole materiaaliltaan samalla tasolla. Nyt laitetaan puntariin joukkueen paineensietokyky, eikä Erling Håland ole poikkeus. Ihmemies rikkoi tulokaskaudellaan Valioliigan maaliennätyksen 36 osumallaan, mutta jos jossain hänellä on vielä todisteltavaa, se on tämän kokoluokan pelit.

Siinä missä Cityä on kirkkain euromenestys toistaiseksi ihmeen kaupalla karttanut, samaa ei voida sanoa Guardiolasta, joka on voittanut Mestarien liigan kahdesti ja kärsi ainoan finaalitappionsa Cityn kanssa 2021 Chelseaa vastaan. Tätäkin koskemattomampi on silti vastaan tuleva Inzaghi, joka on saanut jo lisänimen Re di Coppe eli King of the Cups – hän on toiminut managerina seitsemässä cup-finaalissa ja voittanut niistä jokaisen. Toki kilpailujen profiili on ollut eri luokkaa, mutta oiva saavutus kertoo joka tapauksessa omaa kieltään italialaisen ratkaisukeskeisyydestä isoissa peleissä.

Odotamme taktisesti etevältä valmentajalta jälleen hyvää suoritusta ja oikeita peluutusvalintoja. Inter lähtenee hakemaan matsista taistelua puolustuksen kautta jättäen itse mahdollisuutensa vastaiskuihin. Cityn huikea hyökkäys on pelannut pudotuspeleissä huippuotteluita kaatamalla RB Leipzigin 7-0, Bayernin 3-0 ja Real Madridin 4-0. Nämä kaikki olivat tosin kotiotteluita vierasotteluiden päätyttyä 1-1 – nyt pelataan neutraalilla maaperällä, joten Etihadin taikaa ei päästä hyödyntämään. Tuskinpa tässä edes Cityn huikea hyökkäys pystyy ilottelemaan, eikä vapautuneisuutta ole luvassa.

Me löydämme arvoa vähämaalisuudesta. Inter tulee puolustamaan sitkeästi, kun taas sen omat maalit ovat tiukassa. Edes Manchester City tuskin maaleilla mässäilee Mestarien liigan finaalissa. Loppuottelut ovat muutenkin olleet viime vuosina hyvinkin tiukkoja, ja peräti neljä edellistä kertaa on jääty alle 2,5 maaliin. Lähdetään siitä, että sama toistuu jälleen ja nostetaan kupongille  alle 2,5 maalia  pitkälti yli kahteen kipuavalla kertoimella.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on alle 2,5 maalia panostussuosituksella 6/10. Pelinkuva ei tule olemaan runsasmaalinen Cityn taiteillessa äärimmäisten paineiden kanssa ja Interin puolustaessa laadukkaasti.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Mr Green, jolla se on 2,14.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.