Pientä moraalisen finaalin makua on ilmassa, kun Manchester City ja Real Madrid kohtaavat Mestarien liigassa välieräparinsa toisessa näytöksessä. Kahdesta huippujoukkueesta toisella on tämän hetken paras pelaajamateriaali, toisella voittamisen kulttuuri mielettömällä Chämppäri-historialla. Jatkuuko pitkäkorvaista kuumeisesti jahtaavan Cityn kirous edelleen tuttua paria vastaan, joka nöyryytti sitä viime keväänä?

 

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Etihad on pelottava paikka

Ensimmäinen 1-1 päättynyt osa oli tasainen muutenkin kuin maalien valossa. Real tyypilliseen tapaansa aloitti hissukseen Vinicius Juniorin reilun puolen tunnin jälkeen tälläämästä avausmaalista huolimatta ja onnistui jälleen kerran lisäämään kaasua ottelun edetessä. Hieman joukkue on saanut pelaamastaan vastahyökkäysjalkapallosta noottiakin huikea materiaali huomioon ottaen. Mutta kyllä se vaan toimii ja on ehkäpä perusteltua, sillä leveyttä joukkueessa ei ole läheskään vastustajan tavoin. Pelityyliin sopii myös toisen osan altavastaaja-asetelma passelisti.

Cityn meno on ollut alkuvuonna vakuuttavaa. Erityisesti Etihadilta löytyy vuoden alusta alkaen komea 15 pelin vihreä suora, joskin nyt on kulkenut myös vieraissa pian toisen peräkkäisen Valioliiga-mestaruutensa sinetöivällä ryhmällä. Huikeaa viimeistelykykyä väläyteltiin jälleen viikonloppuna Evertonia vastaan, kun Håland ja Gundogan taikoivat numeroiksi 0-3. Maaliodottama meni putoamiskamppailussa taistelevalle Evertonille peräti 1,76-0,70, mutta voimansa tunnossa olevaa laatujoukkuetta se ei hetkauttanut.

Los Blancos on eri tilanteessa. Se on pelannut La Ligassa jo pitkään paineettomasti, vaikka haluaakin varmasti sarjan kakkossijan Copa del Rey -pytyn jälkeen, jota nosteltiin Osasunaa vastaan pelatun voitokkaan finaalin jälkeen kuun alussa. Joukkueen rasitustaso on silti pienempi. Sille on elintärkeää, että pääsee lähtemään otteluun ilman loukkaantumisia – joskin avainpelaajien vire voisi olla parempikin, erityisesti pienistä loukkaantumisista kärsineen Karim Benzeman, josta odotetaan jälleen kerran sateentekijää. Myöskään Cityä eivät juurikaan poissaolot vaivaa, joten siltäkin osin asetelmat trilleriin ovat erinomaisen herkulliset!

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Tarkka peli jatkuu

Ensimmäisessä osassa ei kumpikaan joukkue ollut aivan parhaimmassa terässään. Osittain tämä menee huimien paineiden piikkiin, jotka varsinkin Citizensillä on niskassaan. Jos Taivaansinisten kirouksesta kilpailussa onkin leikkimielisesti pitkään puhuttu, niin tästä kun tulisi vielä lähtöpassit, alkaisivat jo vähän skeptisemmätkin miettimään, onko joukkue oikeasti tuomittu jäämään ikiajoiksi ilman tätä pokaalia.

Paineet korostuvat tässä välierässä, sillä kumpikin joukkue tietää, että tästä etenemällä finaaliin olisi tie hyvin auki. Kaikki kunnia italialaisille, mutta kumpi tahansa tämän parin joukkueista olisi finaalissa selvähkö suosikki. Se saattaa tuoda hienoista lisämaustetta peliin, jossa melkeinpä jo kohtaavat Mestarien liiga -kauden parhaat joukkueet.

Ratkaisuvoimaa ei kummaltakaan puutu, mutta nyt emme näe olevan se paikka, kun sitä ylen määrin esitellään. Varsinkin alku tullee olemaan sangen rauhallinen, ja tarkka pelaaminen jatkuu. City on se joukkue, joka tässä maaleilla enemmän voisi juhlia, mutta painetaso on niin kova, ettei se ole sapluuna, jolla tähän pystyy tai kannattaa lähteä edes Hålandin hääriessä boksin tuntumassa. Näemme, että ensimmäisen osan kaltainen tulos ei olisi kaukana, ja siksi matalien maalimäärien kertoimet on hilattu turhan korkealle.  Alle 2,5 maalia  tarjoilee 2,40 hipovaa kerrointa, johon tartumme.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on alle 2,5 maalia panostussuosituksella 5/10. Tulivoimasta se ei jää kiinni, mutta painetasot ovat niin kovat ja peli sen verran tarkkaa, ettei maalipaikoilla juhlita.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä iBet, jolla se on 2,41.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.