Kiekkokauden jo elokuun puolella käynnistäneen CHL:n alkusarja pelataan loppuun pikavauhtia lokakuussa. Suomalaisjoukkueiden vitoskierroksen otteluista yksi kiinnostavimmista nähdään Red Bull Münchenin ja Lukon kohatessa Olympia Eishallessa. Kumpikin on aloittanut kauden myönteisissä merkeissä niin kotimaissa kuin Euroopassa, joten tasokasta tiistai-illan vääntöä tavoitellaan.

 
 
2,01
München voittaa
2,01
2,00
2,00
Lyö vetoa

Kierrätysvapaa ilmaisveto 30 € asti
Lue arvostelu
 
4,55
Tasapeli
4,50
4,25
4,23
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
 
3,31
Lukko voittaa
3,17
3,17
3,15
Lyö vetoa

Kierrätysvapaa ilmaisveto 50 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

München
Tasapeli
Lukko
 
2,01
2,01
2,00
2,00
Lyö vetoa

Kierrätysvapaa ilmaisveto 30 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Lupaavat lähdöt kauteen

Saksan liigan kestomenestyjä ja hallitseva mestari Red Bull München on aloittanut kauden mukiinmenevästi, vaikka onkin vielä reippaasti perässä viime kauden runkosarjan voiton tuoneesta pistekeskiarvosta. Viime ottelussa sunnuntaina joukkue jäi ensi kertaa tällä kaudella alle kahden tehdyn maalin, kun vierailusta Ingolstadtissa jäi käteen 2-0-tappio. Järin nimekäs nippu ei Euroopan kirkkaimpaan huippuun nähden ole kyseessä, mutta tasapainoisesti rakennettu ja melko fyysinen sellainen. Ulkomaalaispelaajien joukossa on tärkeitä lenkkejä: jenkkikaksikko Jonathon Blumilla ja Austin Ortegalla on CHL:n pistepörssin tuplajohto aikamoisella 16 pisteen yhteissaldolla. Kotimaan sarjassa kovin pistemies on ollut kanadalainen Ben Street, jolla on NHL-kokemustakin peräti viidestä eri seurasta.

Ehkä vieläkin vakuuttavampaan vauhtiin on silti päässyt Lukko. Ensimmäiset viisi Liiga-kierrosta olivat raumalaisille vaikeita, mutta nyt joukkue on ottanut jo kuusi voittoa edellisestä seitsemästä ottelusta ja liihottaa sarjataulukon kolmantena. Huomionarvoista on vastustajan pitäminen ahtaalla kurinalaisen puolustuksen kautta, sillä mitään maalijuhlia viimeaikaiset pelit eivät ole olleet. CHL:ssä jatkopaikka on jo lähes varma kolmen voiton avulla, vaikka niitä seurasikin totaalinen pimentyminen joukkueen hävittyä kotona Mannheimille 6-0. Kyseessä onkin ihan hyvä saksalaisjoukkue ja myös Münchenin kovin kirittäjä, mutta tämä tappio oli nolo.

Kokoonpanojen osalta on huomionarvoista se, että Lukko lepuuttaa tässä ottelussa monia tärkeimpiä pelaajiaan: Repo, Mattila, Stenqvist ja Burke. Tilalle tulevat U20-joukkueen pisterohmut Daniil Trakth, Lenni Hämäläinen ja Oliver Suni sekä puolustukseen Luka Tiihonen. Päätös on varmasti osaltaan fiksu, mutta kertoo samalla omaa kieltään myös CHL:n arvostuksesta. Saksan vierasreissu on kuitenkin rankka juttu ja näin paukkuja säästellään kotimaahan. Tietysti peliin tuo erilaisen sävyn jo kahdeksan maalia Liigassa tehneen Repon poissaolo, mutta innokas "junnuenergia" voi olla myös jotain, mikä sopii tätä vastustajaa vastaan.

Viime kohtaaminen Münchenille

Joukkueiden tiet ovat törmänneet jo kaksi kertaa CHL:n pudotuspeleissä, 2015-16 ja puolivälierissä 2021-22. Ensimmäisen tapaamisen sinikeltaiset veivät nimiinsä selvästi, mutta saksalainen kiekko (ja -kulttuuri) oli välissä kehittynyt ja viime kerralla puolestaan München vei otteluparin nimiinsä. Lukon kokoonpanossa on yhä paljon samoja elementtejä kuin tuolloin, paitsi nyt tietysti rotaation myötä hieman vähemmän.

Mielenkiintoinen peli on tulossa ketjujen osalta. Iskeekö Tomi Lämsä nuoriso-osaston samaan vitjaan vai ripotteleeko sopivasti sinne tänne? Entä kuka raumalaisilta on maalissa? Paljon mielenkiintoisia kysymyksiä suomalaisjoukkueen osalta, jonka puolustus on pitänyt hyvin viime peleissä. Joukkue on tehnyt edelliseen neljään peliin vain kahdeksan maalia, mutta silti voittanut niistä kolme. Münchenin peleissä puolestaan on nähty paljon maalijuhlia tällä kaudella.

Aluksi vedonlyöntimarkkina luonnollisesti reagoi Lukon peluutusuutisiin, mutta maanantaiaamuna isäntien kerroin on nousussa ja kohoaa hieman yli kahden. Me lähdemme pelivalinnassamme siitä, että yleensä huippu-urheilussa suhteellisen tasaväkisten joukkueiden välillä ei ansaitse voittoa lepuuttamalla koko omaa ykkösketjua, ja valitsemme lapulle München voittaa . Joukkue on pelannut kotonaan Olympia Eishallessa, jonka yleisömäärät ovat tosin olleet maltillisia viime kevään finaalien jälkeen, seitsemän ottelua ja voittanut niistä kuusi tehden yhteensä mainiot 34 maalia. Tämä joukkue olisi varsin kova pideltävä Lukolle muutenkin, emmekä näe kokoonpanomuutosten auttavan asiaa – niin hienon ekskursion kuin U20-joukkueen parhaimmisto varmasti saakin.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on München voittaa panostussuosituksella 5/10. Lukon päätös lepuuttaa ykköspelaajiaan on ymmärrettävä, mutta sillä voi olla hintansa kotona kovaa Münchenia vastaan.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä NetBet, jolla se on 2,01.