NHL-kauden toinen ilmainen prime time -TV-peli tuo jälleen Ottawan suomalaisfanien ruutuihin! Tällä kertaa vastassa on Detroit – kukapa olisi arvannut vielä reilu viikko sitten tulevaa TV-ohjelmaa tutkiessaan, että tämän kaksikon välillä pelatan kierroksen huippumatsi ja divisioonan kärkikohtaaminen? Harvan ennakoissa playoffeihin yltäneet joukkueet ovat aloittaneet kauden todella pirteästi, ja vaikka kausi on vasta lähtöviivalla, niin pelkistä tähdenlennoista ei liene kyse.

 
 
2,146
Ottawa voittaa
2,09
2,09
2,07
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
 
4,84
Tasapeli
4,65
4,50
4,49
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
 
2,99
Detroit voittaa
2,96
2,95
2,95
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Ottawa
Tasapeli
Detroit
 
2,146
2,09
2,09
2,07
Lyö vetoa
100 % ilmaisveto 100 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Identtiset kauden alut

Kesän aikana vahvistunut, tasapainoisesti rakennettu Ottawa Senators avasi kauden sekavahkolla tappiopelillä Carolinaa vastaan. Viikko sitten voittotili kuitenkin aukesi vihjeemme mukaisesti Philadelphiaa vastaan, ja siitä asti meno on ollut hyvinkin vakuuttavaa. Pirteästi hyökännyt joukkue on kaatanut Phillyn lisäksi Tampan ja Washingtonin, eikä minkään puserrusten kautta vaan railakkailla 5-2- ja 6-1-tuloksilla. Joukkueessa tuntuu olevan positiivista energiaa, joka ehdottomasti ruokkii onnistumisia, oli kyseessä sitten pitkällisten loukkaantumisten jälkeen askiin palannut Josh Norris, joka iski heti kauden ensimmäisessä pelissään torstaiyönä kaksi maalia, tai Vladimir Tarasenkon siirto, joka monia vielä kesällä epäilytti, mutta venäläinen on istunut kokoonpanoon hyvin.

Detroit on saanut pelin uomiin ja avannut kauden tilastollisesti lähes identtisesti, häviten myös avausmatsin New Jerseytä vastaan ja sitten hoitaen ottelut Tampaa, Columbusta ja Pittsburghia vastaan selkeästi. Ottawan tavoin Detroit on tehnyt 19 maalia, ja nopeassa, taitavassa joukkueessa on onnistujia riittänyt. Erinomainen on ollut muun muassa viime kauden Ottawa-laituri Alex DeBrincat, joka johtaa sarjan pistepörssiä kolmeen peliin tekemillään tehoilla 5+3=8! Erittäin laadukas on muutenkin Detroitin ykköskenttä, jossa hyökkäyksen toisella laidalla pelaa Lucas Raymond, keskellä franchise-mies Dylan Larkin sekä puolustuksessa Jake Walman ja toissa kauden Calder-voittaja Moritz Seider. Maalissa päätorjuntavastuuta kantaa Ville Husso, eli mitä todennäköisimmin lauantaina nähdään myös suomalaisvahtien taisto, kun toisella puolella kiekkoja torjuu Joonas Korpisalo.

Molemmat joukkueet liihottavat odotusten vastaisesti kolmen pelin voittoputkessa, mutta tämä tulee jommankumman osalta päätökseen. Pelissä on senkin takia jännä dynamiikka: vastakkain kaksi mustaa hevosta, jotka varmasti haluavat molemmat näyttää toisen kustannuksella, että täältä pesee. Molemmat ehkä tarvitsivat aiemmin varsinkin Tampaa vastaan tiettyä altavastaaja-asemaansa, mutta tässä se tuskin on aseena.

Ottawa rivalryissä niskan päällä

Senators-Red Wings on myös yksi Kanadan ja Original 6 -porukan rivalryistä. Ottawa on ollut viime aikoina kohtaamisissa niskan päällä ja vienyt edellisistä kymmenestä peräti kaheksan. Viime kevään peleistä jäi varmasti Detroitille hampaankoloon Ottawan kauhottua 6-2- ja 6-1-voitot.

Ottawa saa kertoimissa ansaitun suosikkiaseman kotiedullaan, keskinäisten hallinnallaan ja ehkä himpun verran paremmalla syvyydellään, mutta nämä on otettu kertoimissa huomioon. Me emme saa tehtyä selkoa siitä, kumpi sähäkkä yllättäjäjoukkue tässä pelissä olisi vahvoilla vedon arvoisesti. Korkeat maalimäärät kiinnostavat, mutta niistäkin markkina on samalla hajulla, ja kertoimet ovat vaatimattomia. Siksi kohteeksemme valikoituukin  Alex DeBrincatin maali . Emme näe alkukauden tehomiehen hyytyvän tunteikkaassa derbyssä viime kauden porukkaansa vastaan. Maaleja pelissä voidaan hyvinkin nähdä molempiin päihin, ja tämä vajaan kolmosen kerroin on mielestämme pelikelpoinen.

Rohkeimmat ottavat kokeilupanoksella testiin myös  tasapelin . Emme näe syytä tavallista huomattavasti korkeammalle tasurikertoimelle, joita VivatBet tarjoilee hopealautasella. Tässä pelissä on mielestämme ilmassa mahdollisuus siihen, että peli etenee tasaisissa merkeissä, ja kolmoserässä alkaa varovainen varmistelu, kun kumpikaan ei halua katkaista voittoputkeaan varsinkaan vanhaa rakasta vihollista vastaan. Kummallakaan ei ole yksikään peli vielä tällä kaudella edennyt jatkoajalle, ja tässä olisi oiva paikka siihen.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Alex DeBrincatin maali panostussuosituksella 4/10 ja lisävihjeeksi tasapeli panostussuosituksella 1/10. Pistepörssiä johtava pelaaja on ollut erinomaisessa vireessä ja halunnee näpäyttää vanhaa työnantajaansa. Ennakkoon tasaisessa pelissä korkea tasurikerroin pistää silmään.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Bethard, jolla se on 2,95. Lisävihjeelle parhaan kertoimen tarjoaa VivatBet, jolla se on 4,84.