Liigan puolivälierissä vedellään viimeisiä Pelicansin ja KalPan kohdatessa tiistaina kevään ensimmäisessä Game Sevenissä. Kumpikin on napannut kotivoiton toisensa perään, eikä sarjassa ole nähty vielä ainoatakaan vierasvoittoa tai edes ratkaisun hakemista jatko-ottelusta. Pysyykö kotitaika loppuun saakka vai muuttuuko kupletin juoni ratkaisevalla hetkellä?

 
 
1,68
Man City voittaa
1,68
1,68
1,68
Lyö vetoa
Vain meiltä: 115 % talletusbonus 150 € asti
Lue arvostelu
 
4,50
Tasapeli
4,40
4,38
4,35
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 50 € asti
Lue arvostelu
 
5,55
Arsenal voittaa
5,40
5,40
5,30
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 50 € asti
Lue arvostelu
Widget is deactivated
Visit Elfsight Apps
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Man City
Tasapeli
Arsenal
 
1,68
1,68
1,68
1,68
Lyö vetoa
Vain meiltä: 115 % talletusbonus 150 € asti
Lue arvostelu
Widget is deactivated
Visit Elfsight Apps
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

KalPa vakuuttanut enemmän

Lähes aina kun jääkiekon pudotuspelisarja etenee seiskapeliin, on kyseessä tasainen ja viihdyttävä pari. Pelicansin ja KalPan taisto ei tee poikkeusta. Molemmat nappasivat hieman varkain suoran pudotuspelipaikan, ja kummallakin on ollut sarjassa hetkensä – mutta kyllä KalPa on tehnyt suuremman vaikutuksen. Pirteästi hyökkäävillä kuopiolaisilla on ollut eniten ongelmia viimeistelyssä, sillä lähes koko sarjan joukkue on jäänyt maaliodottamasta jälkeen. Tämä ratkaisuvoiman puute, menee se sitten varianssin tai jonkun aivan muun piikkiin, on ongelmana montaa muuta mieluisampi. Taito joukkueesta löytyy, ja tosipaikan hetkellä uskomme sen lunastavan potentiaalinsa.

Balsamia haavoihin tuli edellispelissä, joka oli sarjan ensimmäinen täysi ylikävely 5-1-lukemin. Pelicans oli vailla mahdollisuuksia, minkä uskomme jättävän jälkensä lahtelaisiin. Pitkälti moinen selkäsauna menisi ohipelin piikkiin, mutta nyt se tuli erityisen huonoon saumaan. Joukkueen puolustus oli helisemässä ja kokonaisuus vaikutti uupuneelta, kun taas KalPa sai varsinaisen itseluottamuspiikin.

Kotijoukkueen hyökkäys koki kovia juuri pudotuspelien alla, kun ykkössentteri Elias Vilén loukkaantui runkosarjan viimeisessä ottelussa. Vaikka poissaoloa on paikattu kohtuullisesti, alkaa sarjan pidetessä aukko näkyä erityisesti, kun myös Aatu Jämsenin ja Konsta Hirvosen pelikunnot taitavat olla jotain muuta kuin moitteettomat – vaikka Pelicansin some hehkuttaakin Aatun isän Lasse Jämsenin G7-ratkaisua 20 vuoden takaa.

Sairastuvan merkittävin nimi on silti yhä Kuopiossa päätorjuntavastuuta kauden aikana kantanut Juha Jatkola. KalPa-leiristä on tullut Jatkolan pelikunnosta monenlaista kommenttia, joista toiveikkaimmat menevät mediapelin piikkiin – sen puolesta emme panostaisi, että Jatkola enää tällä kaudella torjuu. Toistaiseksi kokenut ruotsalaistuuraaja Robin Rahm on suoriutunut hyvin, joten nähtäväksi jää, onko tässä ainekset jopa kevään tuhkimotarinaan. Sen sijaan Rahmin kokeneen ikätoverin Tuomas Kiiskisen, joka 2015 ratkaisi Växjölle jatkoerässä myös SHL:n mestaruuden, tilanne on epävarma. Laitahyökkääjä on ollut kaksi edellistä ottelua sivussa, mutta saattaa palata askiin hetkenä minä hyvänsä.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kestääkö kotitaika?

Tänä keväänä on nähty Pelicans-historiassa vasta toinen kerta, kun se johtaa puolivälieräsarjaa viiden ottelun jälkeen. Viime kerralla 2009 Bluesia vastaan molemmat ratkaisupelit menivät lopulta vihkoon. Tipsimaatti lähtee siitä, että historia toistaa itseään, vaikka tuo muinaishistorian vaihe onkin pyyhkiytynyt jo kaikkien mielistä.

KalPan voittoa puoltavat liki kaikki asiat – paitsi sarjassa nähty maaginen kotietu. Tätä tilastoa emme silti lähtisi liikaa kumartamaan. Itse asiassa tilanne voi kääntyä jopa kotijoukkuetta vastaan: muistamme kaudelta 2016-17 Tapparan ja Ilveksen huikean puolivälieräsarjan, jossa puolestaan vierasjoukkue voitti kaikki pelit ennen kuin taika murtui viimeisellä mahdollisella hetkellä.

Game Seven on oma maailmansa, jossa kysytään montaa asiaa, ja yksi niistä on rosterin leveys. Väsyn hiipiessä puseroon Pelicans tulee olemaan helisemässä erityisesti nykyisillä loukkaantumisilla. Toisin kuin kertoimet osoittavat, kotijoukkueen voitto olisi enemmänkin venyminen, johon todennäköisesti tarvitaan myös ripaus tuuria. Lisäämme kupongille kohteen  KalPa voittaa ratkaisuun saakka , eli myös jatkoaikavoitto riittää. Tälle saa papereissamme aivan turhan höveliä yli kahden kerrointa.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on KalPa voittaa ratkaisuun saakka panostussuosituksella 7/10. KalPa on vakuuttanut sarjassa enemmän, eikä sitä ratkaisuhetkillä kotitaika muuta.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Mr Green, jolla kerroin on 2,10.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.