Mestarien liigan lohkovaiheen toisella kierroksella Manchester City matkaa Red Bull Arenalle RB Leipzigin vieraaksi keskiviikkoillan otteluun. Vain reilut puoli vuotta on siitä, kun joukkueet viimeksi kohtasivat saman kilpailun merkeissä – eikä Cityn 7-0-nöyryytys heti unohdukaan. Tuolloin matkalla kohti historiansa ensimmäistä pitkäkorvaista pokaalia olleelle joukkueelle ei löytynyt pysäyttäjää, mutta isot voitot tulivat toisaalta Etihadilla, kun taas vieraissa oli paljon tasaisempaa. Tässäkin pelissä saksalaisisännille annetaan pitkävetokertoimissa ihan kohtuullisesti mahdollisuuksia.

 
 
4,60
RB Leipzig voittaa
4,55
4,515
4,50
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
 
4,155
Tasapeli
4,10
4,10
4,10
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
 
1,807
Man City voittaa
1,775
1,76
1,76
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

RB Leipzig
Tasapeli
Man City
 
4,60
4,55
4,515
4,50
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Leipzig uhkuu itseluottamusta Bayern-kenraalin jälkeen

RB Leipzig pelaa vakuuttavaa alkukautta muutenkin hyvää työtä tehneen Marco Rosen alaisuudessa, vaikka onkin Bundesliigan tiukan kärkipään kahinoissa vasta viidentenä. Alla on jo seitsemän tappiottoman pelin putki, joista viimeisin viikonlopulta Bayernia vastaan. Leipzig meni täksi kaudeksi saapuneiden Opendan ja Lukeban osumilla 2-0-johtoon jo ensimmäisellä puolituntisella, mutta joutui vielä tyytymään tasuriin. Ehkä shokkialun perusteella enemmänkin olisi ollut tarjolla, toisaalta Bayernia vastaan ollaan aina plussan puolella, kun pisteitä tulee.

Manchester Cityn aivan viimeaikainen trendi osoittaa toiseen suuntaan. Joukkue johtaa Valioliigaa yhdellä pisteellä, mutta on tavallaan ehtinyt päästää käsistään tällä kaudella jo kaksi pokaalia, kun kauden alla pelatun Community Shieldin lisäksi vielä liigacupista tuli lähtöpassit viime viikolla. Näiden palkintojen arvostus on tämän tason joukkueelle niin ja näin – moni on varmasti vain tyytyväinen, kun EFL-pelejä jää pois ja on aikaa keskittyä tärkeämpiin tavoitteisiin. Mutta kun tähän perään tuli vielä sarjapelissä tappio Wolvesin vieraana, niin kyllähän se jo pientä ihmetystä saa aikaan, sen verran harvinainen kahden tappion viikko tälle porukalle on. Jos joukkue kompuroisi vielä Leipzigiä vastaan, haettaisiin vastaavaa kolmen häviön putkea jo yli viiden vuoden takaa.

1-2-tappioon päättyneessä cup-ottelussa manchesterilaiset lepuuttivat, kun taas jo valmiiksi tasokas Newcastle oli liikkeellä parhaalla ryhmällään. Lauantain pelistä Wolvesia vastaan voidaan sitten enemmän miettiä, mistä totaalisen haluton esitys johtui, vaikka siinäkin Taivaansiniset oli tilastollisesti vahvasti pelin päällä.

City ei ole kriisissä

Innokkaimmat puhuvat jo Taivaansinisten kriisistä, mutta me olemme tässä vaiheessa vastahakoisia kääntymään sille kannalle. Melkeinpä enemmän olisi ihme, jos tällä joukkueella ei olisi välillä asenneongelmia. Pitää asettaa oikeaan perspektiiviin ne pienet pelilliset haasteet, joita sillä tällä hetkellä on erityisesti liittyen keskikentän muuttoliikkeeseen ja loukkaantumisiin, joista merkittävimpänä tietenkin vielä ainakin koko vuoden sivussa oleva KDB.

Kriisissä ollaan vasta sitten, jos viikinki-Haalandille sattuisi jotain, mutta tästä ei ole merkkejä näköpiirissä. Norjalainen johtaa jälleen sarjan maalipörssiä, vaikka jäi viime pelissä maaleitta. Huono uutinen vastustajan kannalta on se, että juuri Red Bull on monesti antanut hänelle siivet. Muistamme tietysti viime kevään murskajaiset, joissa hän teki viisi maalia reiluun puoleen tuntiin, mutta muutenkin hän on urallaan ollut pitelemätön näissä otteluissa: kaikkiaan kuusi kohtaamista on tuonut 11 osumaa Leipzigin verkkoon. Myös ottelut Cityn ja Leipzigin välillä ovat olleet maalirikkaita, sillä viime kerralla joukkueiden kohdatessa lohkovaiheessa 2021 päättyivät ottelut 6-3 ja 2-1.

Pelit runsasmaalisuudelle ja Hålandin täysosumalle ovat pois laskuista turhan matalaksi tallottujen kertoimien takia. Sen sijaan löydämme tarpeeksi luottoa vierasjoukkueeseen, jonka pitäisi olla hieman nykyistä suurempi suosikki. Rosen Leipzig on erinomainen joukkue, mutta karmea rekordi englantilaisjoukkueita vastaan saanee jatkoa, kun maailman parhaisiin kuuluva joukkue saapuu motivoituneena jälleen näyttämään, kuka on kuka. Peli-idea haetaan Cityn voitosta aasialaisella linjalla, jonka voi valita maun mukaan. Meidän valintamme on  Manchester City -1,25 , joka palauttaa puolet panoksesta, mikäli voittomarginaali jäisi yhteen maaliin.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Manchester City -1,25 panostussuosituksella 6/10. Markkina on lievästi ylireagoinut viime viikon tuloksiin.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Pinnacle, jolla se on 2,76.