Mestarien liigassa jatketaan isoja mittelöitä myös keskiviikkona Real Madridin ja Chelsean päästessä puolivälierien kimppuun. Parivaljakko on tukkanuottasilla pudotuspeleissä jo kolmatta kautta putkeen: keväällä 2021 Chelsea oli välierissä parempi ja eteni aina mestaruuteen asti, viime keväänä taas Real veti puolivälierissä pidemmän korren ja eteni niin ikään pyttyyn. Laittavatko Siniset hallitsevan mestarin lujille myös tällä kertaa vai onko kaikkien aikojen Chämppäri-joukkueen rutiini ja laatu liikaa?

 

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Kaikki paukut pitkäkorvaiseen!

Molempien joukkueiden kausi on ollut sarjassa pettymys – se tietää sitä, että kaikki munat laitetaan nyt koriin nimeltä Champions League. Los Blancosille La Ligan mestaruus karkasi viimeistään viikonloppuna Villarrealin napatessa dramaattisen 2-3-voiton Bernabeulta. Tätä edelsi toisaalta viime viikon kaksi komeaa voittoa: Valladolidin kaataminen sarjapelissä peräti maalein 6-0 ja neljä päivää myöhemmin Barcan kellistäminen Copa del Rey -välierässä Camp Noulla 0-4. Parhaimmillaan homma siis todellakin toimii, ja onhan kyseessä ehdottomasti kokenut kovien paikkojen suorittaja, niin sanottu kevään joukkue. Jonkunlainen epätasaisuus Rellua silti vaivaa, ja pelillisesti paketti on tällä hetkellä hieman yksiulotteinen. Viimeisin Ballon d'Or -voittaja Karim Benzema ei ole parhaassa vireessään, ja Vinicius Juniorilta nähtyjen suoritusten taso vaihtelee.

Siinä missä kakkossija ei Rellulle ollut se mitä se lähti kaudesta hakemaan, Chelsean surkea kausi on toki kokonaan eri mittakaavan munaus. Tammikuussa 2021 potkut seuran peräsimestä saanut Frank Lampard palasi viime viikolla penkin taakse loppukauden mittaisella sopimuksella. Kun mukaan luetaan apuvalmentajan paikalta yhden pelin ajaksi pääkäskyttäjän tehtävään noussut Bruno Saltor, on Lampard jo kauden neljäs Chelsea-luotsi! Todella tuulinen työpaikka on siis kyseessä, ja ei se Lampsinkaan osalta mallikkaasti alkanut: ensimmäisestä pelistä jäi käteen kehno 0-1-tappio Wolvesista.

Eipä Lampardilta muutenkaan voi ihmeitä odottaa. Kyseessä on lähinnä hengenluoja, taktiselta nerolta mies ei vielä vaikuta. Kovinkaan mairittelevaa kuvaa ei Wolves-peli jättänyt, mutta eipä tässä voi oikein enää huonommaksikaan mennä kuin mitä Potter toi pöytään. Monenlaisia muodostelmia ja kokoonpanoja kokeiltiin, mutta tulosta ei tullut kirveelläkään: edellisestä 25 pelistä Chelsea on kerännyt vain kuusi voittoa ja edellisestä 12 vieraspelistä vaivaisen yhden voiton! Ehkäpä oli siis hyvä valinta lähteä tunne edellä vielä kokeilemaan, saataisiko tästä vielä kalua vai jääkö Dortmundin kaataminen neljännesvälierissä kauden valopilkuksi.

Chelsean voitto yllätys, maali ei

Arvon kaivaminen ottelun pitkävetokertoimista tuntuu vaikealta, sen verran ailahtelevia joukkueet ovat viime aikoina olleet. Real Madridin perustaso on valovuosia edellä, mutta jonkunlaista yllätysvalmiutta Chelsealtakin löytyy. Eurokentillä kyseessä on viime vuosina ollut musta hevonen: esimerkiksi espanjalaisjoukkueen vieraana se on hävinnyt viimeksi keväällä 2018, jonka jälkeen tilille on kertynyt kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Mukaan mahtuu tosin jatkoajalla hävitty ottelupari juurikin Realia vastaan viime keväältä, mutta helpoksi ei sitäkään tehty.

Asiat ovat nyt hieman toisin, koska Chelskin kausi on ollut pannukakku osittain tuntemattomasta syystä. Kuka ties Lampard on silti nyt oikeassa paikassa luomaan henkeä isoon peliin. Paljon ei joukkueelta odoteta, ja toisinaan altavastaaja-asetelma voi tuoda mukavaa värinää peliin. Osa laadukkaan, pelaajahankintoihin panostaneen Chelsean ongelmista on ollut pelaajiston korvien välissä, ja eivätköhän ainakin motivaatio-ongelmat siirry nyt syrjään. Nyt on kreivin aika suorittaa!

Ottelun voittajan sijaan kohteeksi nousee  molemmat joukkueet tekevät maalin , jolle saa lähes panoksen tuplaavaa kerrointa. Lähinnä kyse on siitä, onnistuvatko vieraat maalinteossa, ja mielestämme sen mahdollisuus on laskettu alakanttiin. Turhia paineita ei sinisillä ole, ja laatua joukkueesta kuitenkin yhä löytyy. Jos puolestaan Realilla on vapautunut maalintekopäivä, voi käydä niinkin, että pelinkuva aukenee sen myötä kaavailtua enemmän. Silloin puolestaan vääjäämättä aukeaa se hyvä paikka tai pari myös toiseen päätyyn.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on molemmat joukkueet tekevät maalin panostussuosituksella 7/10. Chelsean maalintekovoimaa pidetään turhan vaatimattomana uuden hengenluojan alaisuudessa.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä TonyBet, jolla kerroin on 1,91.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.