Jännitys tiivistyy jalkapallon EM-karsinnoissa. Loppuhuipennus on edessä loka-marraskuussa, jolloin pelataan viimeiset neljä kierrosta. Tilanne on todella kutkuttava monessa lohkossa, mukaan lukien Suomen, Tanskan, Slovenian ja kumppaneiden H-lohko. Huuhkajien tilanne on yhä toiveikas, mutta ei enää yhtä riemukas kuin vielä kierros pari sitten – vaikka mitään katastrofia ei olekaan sattunut. Seuraavaksi luvassa on jäljellä olevista peleistä ehkäpä se tärkein Kanervan komppanian matkatessa lauantaina päävastustajansa Slovenian vieraaksi.

 
 
1,92
Slovenia voittaa
1,909
1,90
1,90
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
 
3,42
Tasapeli
3,40
3,40
3,40
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
 
4,65
Suomi voittaa
4,64
4,63
4,60
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Slovenia
Tasapeli
Suomi
 
1,92
1,909
1,90
1,90
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Lähteekö Huuhkajat puolustamaan pisteitä?

Suomi on pelannut tähän mennessä oikein hyvät karsinnat voittamalla kaikki vastustajat paitsi Tanskan, joka on kaatanut Huuhkajat kahdesti. Viimeisimpänä juuteilta tuli takkiin edelliskierroksella, kun hieman harmillisesti työteliään taistelun jälkeen Pierre-Emile Hojbjerg tuikkasi pallon verkkoon loppuhetkillä. Valtavan pettynyt tästä ei osaa olla, koska sen verran laadukkaammalta Tanskalta ei pisteitä voinut niin sanotusti budjetoida – samalla tuo tulos nosti Slovenia-pelin jatkon kannalta aivan kullanarvoiseen rooliin. Tanskaa vastaan pisteitä yritettiin kaapia kärsivällisen puolustamisen kautta, mutta nyt on pakko toivoa, ettei aivan bussittamaan lähdettäisi Sloveniaa vastaan. Pliis Rive!

Erinomaisesti ovat menneet myös Slovenian karsinnat, ja sehän tästä jännää tekeekin. Slovenia on kaatanut niin ikään odotetusti pienemmät futismaat sekä venynyt Tanskaa vastaan 1-1-tasapeliin, tosin toinen peli lohkon kärkimaata vastaan on vielä tulossa. Suomelle Slovenia taas hävisi kesäkuussa Stadikalla 2-0, mutta tuolloin joukkueessa oli lauantain joukkueeseen nähden iso ero, kun Jan Oblak oli pois ja myös RB Leipzigin Benjamin Šeškolla oli vaivaa. Maailman huipun tuntumaan torjuntatyöskentelyssä kuuluva, Atlético Madridia edustava kolmekymppinen Oblak kärsii yhä pienistä vammoista, mutta pystyy silti pelaamaan huippupelin. Huippuammattilainen löytyy tietysti myös toisen maalin suulta, mutta Oblakille torjujien taisto menee.

Huuhkajien kokoonpano on elänyt maltillisesti viime otteluiden jälkeen. Loukkaantuneina ovat Jesse Joronen, Oliver Antman, Ilmari Niskanen ja Kevin Kouassivi-Benissan. Viime kertaan nähden uusia nimiä puolestaan ovat Leo Väisänen, Tuomas Ollila, Marcus Forss, Lucas Lingman ja Hugo Keto. Muutamia vaihtuvia nimiäkin mielenkiintoisempaa on silti avainpelaajien vire. Pukki ei ole ollut viime maaottelukeikoilla entisellään, mutta näinkö huikeat neljä maalia reiluun puoleen tuntiin viime MLS-kierroksella latonut "Goat" olisi taas entistä ehommassa kunnossa? Muita tuttuja mahdollisia ratkaisijoita ovat totta kai Serie B:n Veneziassa pelaava Pohjanpalo ja Krakovan Benjamin Källman. Kummallakaan herroista ei ole huippuvire viime aikoina ollut päällä, ja sitä kyllä tarvittaisi, jotta pallo saadaan ohi tiiviin, fyysisen puolustuksen ja huippumaalivahti Oblakin.

Jännitysnäytelmä vailla vertaa

Tästä ottelusta on tulossa todellinen jännäri. Mikään lopullinen ei vielä tähän peliin ratkea, mutta häviäjä joutuu olemaan jo hiessä ensi kesän kisapaikan osalta. Suosikinviitta kuuluu kotona helposti Slovenialle, jonka vedonlyöntiyhtiöt arvottavat voittamaan ottelun yli puolella kerroista. Kuinka aseeton Suomi lopulta on joukkuetta vastaan, jonka voitti jo kertaalleen 2-0 – tuolloin kuitenkin kotona, helpommassa tilanteessa ja Slovenian kärsiessä keskeisistä poissaoloista?

Molemmissa leireissä tiedostetaan pelin merkitys, se on selvä. Hulluna tuskin hyökätään – Slovenialla taktisista syistä, Suomella osittain myös pakon edessä, sillä hyökkäyskalustollamme voi olla yksinkertaisesti suuria hankaluuksia murtautumisessa. Kun tähän yhdistetään huippuluokan maalivahtipeli molemmissa päissä, herää kysymys, kuka maalit tekee. 1-0, 0-1 ja 0-0 eivät ole kaukana, jos nimenomaan Suomi onnistuu pelisuunnitelmassaan! Markkina on mukana vähämaalisuuden agendalla, mutta ei mielestämme tarpeeksi. Lähdemme hakemaan yhden maalin peliä tai kiikareita aasialaisella linjalla, jonka voi kukin valita oman maun mukaan. Meidän valintamme on  alle 1,75 maalia , joka tarkoittaa sitä, että kohde osuu nollalla ja yhdellä tehdyllä maalilla, kun taas kahdella maalilla panoksesta palautetaan puolet. Tälle saa vielä kertoimeksi lähes 2,50.

Lisävihje haetaan pienellä panoksella lähinnä ilmavan kertoimen takia tuomaan hieman lisäjännitystä kotikatsomoihin!  Suomen voitto  tuo kertoimeksi hulppeat yli 4,50. Vaikka vierasvoitto massiivisen työn takana onkin, niin ei tämä kerroin vain ole linjassa karsintojen aiempien tulosten kanssa, kun Suomikin suht ehjällä rosterilla pääsee pelaamaan. Markkina-arvossa pelkkä Slovenian ykköspyssy Šeško yksinään vie koko Suomen joukkueen, mutta kaikki on mahdollista maajoukkuefutiksessa! Reissuun paikan päälle kannattamaan lähtee tuhatkunta Suomi-fania – järjestetäänkö heille paras mahdollinen palkinto?

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on alle 1,75 maalia panostussuosituksella 6/10 ja lisävihjeeksi Suomi voittaa panostussuosituksella 2/10. Ottelusta on tulossa todella haastava – mutta ei vain Suomelle! Kyllä lauantai-iltana kaikkeen on mahdollisuus enemmän kuin vetofirmat tahtovat uskoa.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä 18bet, jolla se on 2,45. Lisäkohteelle parhaan kertoimen tarjoaa LV BET, jolla se on 4,65.