Areenan työntekijät pysyvät kiireisinä, kun Liigan välierien tahkoamista jatketaan konsertin sekoittaman otteluohjelman myötä mielenkiintoisella tavalla. Pitkänäperjantaina estradin valtaa jälleen Tappara, jonka sarja HIFKiä vastaan jatkuu neljännellä pelillä. Nordiksella Tähtipaidat laittoivat hanakasti kampoihin, kun taas keskiviikkona ensimmäinen Tampereen-peli oli varsinainen möyhennys – pelataanko Helsingissä enää ollenkaan?

 

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Poissaolot meinaavat taas koitua HIFKin kohtaloksi

Voittajasta ei jäänyt keskiviikkona epäselvyyttä. Vierasjoukkue sai aikaan vain 12 laukausta maalia kohden isäntien 32:a vastaan. Vaikka kaksi näistä sujahtikin maaliin eikä kolmaskaan kaukana ollut, oli HIFK koko lailla vastaantulija. Pelin loppu jätti silti hieman kysyvän olon, kun Tappara nosti silmin nähden jalan kaasulta ja antoi vieraiden hallita peliä ensi kertaa. Jos vieraat pääsevät perjantaina jatkamaan peliä samasta asetelmasta kuin miltä päätöserä näytti, on siinä heidän etsikkoaikansa.

Tapparan mainio kotiyleisö antaa luonnollisesti tukensa omilleen, mutta siihen ei tule tuudittautua, että loppusarja mennään samaa tahtia vain kotiedun takia. Ensimmäiset kaksi peliä olivat tasaisia, ja rehellisyyden nimissä keskiviikkona nähtiin Tapparan hyökkäykseltä poikkeuksellisen vahva esitys ja vastaavasti HIFKiltä tavallista ponnettomampi. Samoin missään nimessä kyseessä ei ollut erinomaisesti parrasvaloihin tänä keväänä nousseen Roope Taposen paras päivä, vaikkakaan tappio ei nuorukaisen piikkiin mennyt. Oli kyse sitten yksittäisestä huonommasta illasta tai esimerkiksi pienestä flunssasta, uskomme että Taponen nostaa tasoaan perjantaina. Entä miten reagoi Christian Heljanko, jos hän joutuu taas kunnolla hommiin rennomman iltapuhteen jälkeen? Keskiviikkona pitkät pätkät toimettomana seisoskelleen Heljangon palautusprosentiksi jäi 83, eivätkä tuollaiset pelit tunnetusti ole maalivahdille niitä helpoimpia.

HIFKin keväiden helmasynniksi ovat nousseet poissaolot. Ne hajottavat pakettia tälläkin kertaa, jo kolmatta kautta putkeen. Kaiken kukkuraksi poissaolot ovat kasaantuneet hälyttävästi sentteriosastolle. Toisaalta suurimman osan poissaoloista ollessa ilmeisesti sairastumisia voi pilvellä olla hopeareunus, kunhan mahdollisimman moni avainhyökkääjistä palaa askiin pikapuoliin. Ainakin Juha Jääskä sekä pelikiellosta kärsinyt Miro Väänänen palaavat perjantaina – nähtäväksi jää, mikä on Eetu Koivistoisen, Sebastian Dykin ja Ilari Melartin tilanne. Kyllähän tässä ihan jo urheilullisuuden kannalta toivoisi, että ainakin yhden ottelun helsinkiläiset pääsisivät pelaamaan eheämmällä kokoonpanolla. Näin monen runkopelaajan poissaoloilla on sen verran massiivinen vaikutus, että kärsivällinen veikkaaja odottaa maltillisesti kokoonpanojen julkistamista halutessaan lyödä pitkävetoa ottelun voittajasta.

Playoff-ottelu isolla P:llä

Sarjassa on perjantaina monella tapaa ratkaisun makua. Tapparan voittaessa vuori nousee HIFKille turhan korkeaksi kiivetä. Kokoonpanotilanteesta huolimatta perjantaina onkin odotettavissa kovan luokan taistelua ja playoff-ottelu isolla P:llä. Tapparan tarjoama vastus on kovinta mahdollista luokkaa, mutta samanlaiseen ryöpytykseen kuin parhaimmillaan edelliskohtaamisen alkupuolella emme usko. Tähtipaidat ovat kaiken kokeneen Ville Peltosen johdolla nyt jo paljon paremmin valmistautuneet Nokia Arenan valoihin ja saavat myös lasaretista apuja. Entä onko Tappara-pelaajien mieliin jo hiipimässä hyvänolontunne?

Tipsimaatin odottaessa edellistä tiukempaa ottelua emme löydä arvoa pitkävetokertoimista. Sen sijaan peli-ideaa lähdetään hakemaan erikoistilanteista, jossa näemme ratkaisun avaimien piilevän erityisesti HIFKille. Ylivoimalla molemmat joukkueet ovat olleet rautaa – varsinkin Tappara, jonka tappavan tehokas yv on jauhanut pudotuspeleissä huimalla prosentilla 34,62. Huonoa ei silti ole myöskään vieraiden ylivoima, joka on ollut pudotuspelien kolmanneksi parasta 23,33 prosentin tehokkuudella. Uskomme, että erityisesti nyt kun loukkaantumistilanne on heikko tietävät helsinkiläiset jokaisen ylivoiman olevan todella keskeinen ase, sillä ylivoimamaaleja se tarvitsee pystyäkseen vielä haastamaan. Ja mahdollisuuksia pitäisi olla luvassa joukkueiden sytyttävän toisensa selvästi.

Kohteeksi nostetaan  yli 1,5 ylivoimamaalia , jota iBet tarjoaa maistuvalla 2,45 kertoimella. Tämä on toteutunut sarjassa nyt kaksi kertaa kolmesta, emmekä näe ylivoimamahdollisuuksien ja sitä myötä -maalien olevan vähenemään päin. Joukkueiden puolivälieräsarjoissa vähintään pari ylivoimamaalia nähtiin kaikkiaan 5/10 ottelussa – nyt uskomme maaperän olevan entistäkin otollisempi ylivoimaonnistumisille.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on vähintään 1,5 ylivoimamaalia panostussuosituksella 5/10. HIFK tietää ratkaisujen avainten piilevän ylivoimassa. Tapparan ylivoima on yksinkertaisesti järisyttävässä tuloskunnossa.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä iBet, jolla kerroin on 2,45.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.