Liigan finaaleita jatketaan torstaina sarjan palatessa Tampereelle viidennen ottelun merkeissä. Viimeksi Nokia Arenalla Pelicans säväytti vakuuttavalla 1-4-vierasryöstöllä, vain tullakseen jälleen kynityksi seuraavassa pelissä. Ainakaan mestaruus ei mene 4-0, kuten ei missään nimessä sovikaan finaalisarjan arvolle. Mutta joko Tappara juhlii mestaruutta kotona viidennen ottelun jälkeen täsmälleen kuten viime keväänä kävi vai löytyykö pelikaanien pussinokista vielä avaimet yllätykseen?

 
 
2,753
Napoli voittaa
2,70
2,65
2,65
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
 
3,75
Tasapeli
3,75
3,71
3,71
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
 
2,62
Real Madrid voittaa
2,62
2,615
2,60
Lyö vetoa
Vain meiltä: 115 % talletusbonus 150 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Napoli
Tasapeli
Real Madrid
 
2,753
2,70
2,65
2,65
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Tapparalla dynastian rutiini

Tappara ei tunnetusti ole finaaleissa ensi kertaa pappia kyydissä. Lähes päivälleen vuosi sitten se pelasi niin ikään kotona finaalien viidennen ottelun TPS:ää vastaan ja voitti raastavan pelin tuolloin 1-0. Tämän jälkeen on tietysti tullut vielä CHL:n mestaruus, joten joukkue osaa voittamisen tällä hetkellä Euroopan parhaiten. Mitään ilotulitusta pelit eivät aina ole, kuten niiden ei kuulukaan olla, kun mielessä on menestys. Järkähtämätön laatunippu pitää katseen kiekossa, vaikka Pelicans koittaa hämmentää tempauksillaan. Enemmän pienestä kohusta on todennäköisesti haittaa lahtelaisille itselleen.

Me haluamme nähdä urheilussa kasvutarinoita, ja Pelicans on playoff-kevään ja vielä finaalisarjankin aikana kehittynyt tamperelaisia enemmän. Se ei toisaalta ole ihme vaan enemmänkin edellytys sille, että joukkue ylipäätään finaaleita pelaa – sen verran se on perustasoltaan isäntiä perässä. Pelicans on osoittanut hyvää taisteluilmettä, mutta nyt eväät alkavat olla syöty. Niin pelillisesti kuin materiaalilta ollaan sen verran perässä, että ainoa iskunpaikka on henkisellä puolella. Mahdollisuudet siihen tuntuvat vähäisiltä, varsinkin kun isäntien "kiintiöohipeli" on jo sarjassa nähty.

Hallitsevan mestarin hirmuinen hyökkäys luo Lehterän, Savinaisen ja Ojamäen johdolla paikkoja ja ennen kaikkea laittaa niistä sisään sellaisella tahdilla, että hirvittää. Myös Pelicans on päässyt paikoille yllättävän hyvin, mutta ratkaisutaito ei yksinkertaisesti ole samalla tasolla. Pitkän kevään edetessä myös kovuus on hieman vähentynyt, eivätkä ahnaat ajot maalille enää pistä silmään samaan tapaan.

Tapparan täydellinen kausi sinettiä vailla

Pitkävetokertoimissa joukkueet on laitettu Tipsimaatin papereissa pitkälti oikeille paikoilleen Tapparan ollessa otteluun selvä suosikki. Pelicans on saanut sille kuuluvan voiton, mutta nähdäksemme tempun toistaminen on paljon vaikeampaa. Kun Euroopan parasta jääkiekkojoukkuetta vastaan pitäisi saada kolme voittoa putkeen, vie se jo jääräpäisimmiltäkin hieman uskoa omaan tekemiseen.

Tiimalasi valuu maltillisen isäntäjoukkueen kannalta suotuisasti. Se tietää, mikä on palkintona, kun nyt vielä kerran keskitytään rauhassa omaan voittavaan peliin. Eiköhän siellä Pelicans-toimistollakin tiedetä, miten tässä vääjäämättä tulee käymään. Siksipä siellä onkin turvauduttu hieman epätoivoisempiinkin horjuttamisyrityksiin – mutta tälle edukseen esiintynyt Christian Heljanko ja muu Tappara-ryhmä antaa piut paut.

Tapparan kerroin on kuitenkin poljettu alas, eivätkä tasoituksetkaan oikein maistu tietäen, ettei taiturien tähdittämällä joukkueella ole kenellekään enää mitään todisteltavaa. Lähestymme ottelua mieluummin vähämaalisuuden kautta. Tapparalla riittää mahdollisia ratkaisijoita, mutta sen tapana ei ole ollut lähteä katkaisupeleissä soitellen sotaan vaan hoitaa homma ammattimaisesti keskittyen. Toisaalta jos Pelicans onnistuukin haastamaan ja pitämään ottelun tasaisena, sekin tullee tapahtumaan vähämaalisuuden kautta. Ratkaisun kynnyksellä ei hurmos haise, vaan enemmänkin nyt pidetään katse kiekossa ja vältetään virheitä viimeiseen saakka!  Alle 4,5 maalia  tarjoaa kertoimeksi lähes kaksi, mihin tartumme.

Instagram will load in the frontend.
Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on alle 4,5 maalia panostussuosituksella 6/10. Isoimpien mahdollisten panosten ottelussa keskitytään voittamaan, ei viihdyttämään.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä iBet, jolla se on 1,97.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.