CHL:n puolivälierät jatkuvat tiistaina itsenäisyyspäivänä pelattujen ensimmäisten osaotteluiden jäljiltä. Tappara haastoi viime kevään finaaleissa kohtaamaansa Rögleä miehekkäästi, mutta lopulta kiri jäi maalin verran vajaaksi. Päätöserän kaksi osumaa saattavat yhteismaalisäännön takia silti vielä hyvinkin nousta arvoonsa, ja ainakin niiden ansiosta toiseen matsiin lähdetään huomattavasti jännittävämmistä asetelmista. Joko Kirvesrinnat saa revanssinsa Röglestä?

 

Sveitsi
Ruotsi
Suomi
USA
Kanada
Tšekki
Latvia
Saksa
 
4,50
4,50
4,21
4,20
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Tappara viimeksi tulosta parempi

Tamperelaisryhmä taipui siis viime viikon pelissä Röglelle maalein 3-2. Oikein hyvä, että Niko Ojamäki ja Valtteri Kemiläinen saivat nämä viimeiset maalit aikaan, koska viimeiseen erään lähtiessä tulostaulua komistaneet 3-0-lukemat eivät vastanneet osuvasti ottelun siihenastista kulkua. Peli oli hyvinkin tasaista alusta asti, ja ainoastaan yksilövirheiden myötä Rögle meni helpohkoon johtoon. Vastaavasti toisessa kenttäpäädyssä ei viimeistelyssä onnikaan ollut puolella. Tipsimaatin silmään Tappara oli alusta asti hyvin valmistunut, mutta paransi vielä entisestään pelin edetessä ja lopussa jo pitkälti pimensi vastustajan, mistä on hyvä jatkaa.

Tappiolliselta Ruotsin-reissultaan Tappara palasi sisuuntuneena ja kaatoi Ilveksen Liigan perjantain paikallisessa, jonka myös vihjasimme kotiin neljän kertoimella. Kentällä nähtiin ihan yhtä lailla periksiantamaton ja työtä tekevä Tappara, mutta jotenkin peli näytti silti kulkevan sulavammin tavalla, jota pelkkä askeleen kevyempi vastustaja ei selitä. Ovatko CHL:n pudotuspelit kuitenkin riittävän arvokkaita aiheuttamaan mailan puristamista? Toisaalta jos näin on, erinomaisen kliininen playoff-joukkue osaa varmasti kääntää jännityksen voimavaraksi parin ollessa katkolla ja selän seinää vasten.

Röglellä puolestaan oli tukala loppuviikko, kun se kohtasi kaksi joukkuetta sarjakärjestä. Sekä Skellefteålta että Växjöltä tuli tukkaan ikävästi kolmen maalin marginaalilla. Joukkueella on nyt jo täysi työ pysyä karsintaviivan yläpuolella! Erikoinen taaperrus SHL:ssä aiheuttaa epäilyksiä myös Ruotsin liigan pelejä vähemmän katsoville. Kuinka kova Rögle voi oikeasti olla, vai onko muka Pohjolan liigojen taso näin kaukana toisistaan? Tuskinpa vain.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kotietu kääntää asetelman

Kuten sanottu, ensimmäistä ottelua ei ratkaistu pelillisesti vaan yksittäisten tilanteiden kautta. Tappara ei saa pelistä pyyhkeitä, jos ei se parhaimmillaankaan ollut. Nyt kotietu kääntyy tamperelaisille, ja uskomme sen olevan kultaakin kalliimpi asia tämän kaksikon välillä. Molemmissa Röglen kotimatseissa joukkue on ollut yhden maalin, juuri mekkalaa pitävän kannattajakunnan, verran parempi. Latauksen kannalta uskomme edellisen pelin päätöserän käänteiden ja sen jälkeisten Liiga- ja SHL-tulosten olevan omiaan Tapparalle, jolla on kokemusta kovistakin paikoista.

Pitkävetokertoimissakin Tappara on jo kääntynyt oikeutetusti suosikiksi. Tipsimaatille tämä ei riitä, vaan painamme rohkeasti lapulle  Tapparan jatkoonmenoa , jota jotkut bookerit tarjoavat kohteeksi. Tässä lähes kahden ja puolen kertoimessa on mielestämme arvoa, sillä jos peli meneekin jatkoajalle, löytyy tamperelaisilta kotiyleisön edessä ja paremmalla itseluottamuksella varustettuna kyllä kanttia ja leveyttä niitata ratkaiseva osuma. Uskomme pelin olevan kuitenkin selvä jo ennen sitä.

Lisäjännitystä kehitetään maalintekijävedosta. Niko Ojamäki on päässyt odotettuun huippuvireeseensä, joskin hänen pisteputkensa katkesi edelliseen peliin, jossa KHL-jyrää kokeiltiin kakkosketjun laidassa joukkueeseen hiljattain liittyneen Geoff Plattin kanssa. Veteraanihyökkääjä kuitenkin vielä hakee peliään, minkä vuoksi uskomme ketjukoostumuksia taas rukattavan toimivampaan muotoon. Ennen tiukkaa KalPa-ottelua Ojamäki teki viiden ottelun sisään mallikkaat tehopisteet 7+2, mukaan lukien tarjoilu toiseen maaliin Rögleä vastaan ja toisen viimeistely. Tähän nähden 3,25 hinnoittelussa  Niko Ojamäen maalille  on ilmaa mukana.

Instagram will load in the frontend.
Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Tappara etenee jatkoon panostussuosituksella 5/10 ja lisävihjeeksi Niko Ojamäki tekee maalin panostussuosituksella 3/10. Tappara ei ole kotonaan Rögleä perässä, ja on nyt erittäin valmis ottamaan revanssin kahdesta edellisestä.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä iBet, jolla kerroin on 2,40. Lisäkohteelle parhaan kertoimen tarjoaa myös iBet, jolla se on 3,25.