Käsillä on Euroviisu-finaali, ja samalla Euroviisu-vedonlyönti on pelivaihdoltaan huippulukemissa. Euroviisu-kertoimet ovat olleet saatavilla jo pitkälti yli puoli vuotta, mutta vasta tapahtuman ollessa lähellä on alkanut toden teolla tapahtua. Euroviisu-viikko on aina se paras aika lyödä vetoa tapahtumasta, jos tykkää seurata kuhinaa sen tiimoilta. Euroviisut 2024 järjestetään Ruotsissa Malmö Arenalla.

Viikolla kisattiin tuttuun tapaan kaksi semifinaalia, joissa ei nähty yllätyksiä. Torstain toisessa semissä huomio kiinnittyi Israelin esitykseen, maan poliittisen tilanteen ollessa kaikilla tiedossa. Israel eteni odotetusti finaaliin 25 muun maan tavoin. Mielenkiintoista kyllä, Israelin kerroin on semin jälkeen laskenut roimasti lähes 40:stä noin 4,50:en tasolle, mikä tekee maasta selvän kakkossuosikin. Yhtenä syynä pidetään Italiasta vuotanutta tietoa, jonka mukaan Israel sai selvästi isoimman potin maan puhelinäänestyksessä. Todennäköisesti tämä tarkoittaisi vastaavaa suosiota myös monessa muussa maassa.

Kroatia on silti yhä selvästi suurin suosikki voittamaan Euroviisut 2024. Suosikkiasema on kevään mittaan vaihdellut, ja suuren osan ajasta myös Kroatia oli Sveitsin kanssa suhteellisen tasaväkinen kisaaja. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että Kroatian suosikkiasema on todella vankka, sillä lauantaina suurin kerroin Rim Tim Tagi Dimin voitolle on enää 1,90, jollaisen tarjoaa muun muassa VivatBetiltä.

Espanja, Italia, Iso-Britannia, Ranska ja Saksa sekä viime vuoden voittaja Ruotsi etenevät automaattisesti finaaliin. Uudistuksena kuitenkin nämä maat esiintyivät jo semifinaaleissa, jonka tarkoituksena on, ettei synny epäreilua kilpailuasetelmaa, kun moni kuulisi muuten näiden maiden kappaleet finaalissa ensi kertaa.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Euroviisu-vedonlyönti alkoi jo edellisen vuoden puolella, ennen kuin lähes yhdeltäkään maalta tiedettiin vielä edes edustaja-artistia, saati kappaletta. Ensimmäisenä Euroviisu kertoimet julkaisi perinteikäs vedonlyöntiyhtiö Bethard. Tapahtuman lähestyessä kohteita on julkaistu yhä enemmän, jolloin pääsee veikkaamaan muun muassa semifinaalien tuloksia, tele- ja tuomariäänten voittajia, sijoitusvetoja ja niin edelleen.

Windows95man Euroviisuissa 2024: No Rules & kertoimet

Kertoimet suljettu.

Suomen kerroin on Euroviisu-viikolla ollut hieman laskusuunnassa, ja Euroviisu-kertoimet näyttävät asettavan Windows95manin ja Henri Piispasen No Rules -ilottelun perjantaina sijojen 10.-15. välimaastoon. Tulee olemaan todella mielenkiintoista seurata tilannetta lauantain finaalissa, vaikka kärkisijoille ei olekaan juuri mitään mahdollisuuksia.

Viime vuonna Suomi oli Euroviisuissa ensimmäistä kertaa ennakkosuosikkien joukossa. Lopulta Käärijän Cha Cha Chan kohtalo oli kuitenkin kakkossija Ruotsin Loreenin viedessä voiton vantaalaisen nimeä huutaneen yleisön silmien edessä. Vaikka vedonlyöntiyhtiöt ennakoivatkin aivan oikein Ruotsin voiton ja Suomen kakkossijan, ainakin sinivalkoisilla laseilla tulos tuntui siinä hetkessä vähän väärältä. Antaako Euroviisuja fanittava kansanosa tästä ainakin osittaisen takaisinmaksun äänestämällä Windows95mania pilke silmäkulmassa? Juryjen suosikki biisi ei tule olemaan. Hieman yllätyspotentiaalia kyllä löytyy – sen osoitti jo UMK.

Suomi on nykyään luettavissa Euroviisu-maaksi. Vaikka kilpailun voittoja sillä onkin vyöllään vain yksi, luetaan Suomi monesti ennakkoon jo suosikkien joukkoon. Tänäkin vuonna ennen biisien julkistusta Suomi keikkui aivan top-5:en tuntumassa. Kevään edetessä edustaja-artistimme kerroin on noussut tuntuvasti aina kolminumeroisiin lukuihin asti - Nämä Euroviisu-kertoimet kertovat sen, että Suomelle ei lasketa vedonlyöntiyhtiöissä lähes mitään mahdollisuuksia voittaa Viisut.

Kroatian suosikkiasema vahvistunut päivä päivältä, Israel tunkenut kakkospaikalle

Euroviisu-kertoimet ovat pitäneet suosikkina tänä keväänä useita maita. Ensin suosikki oli Israel, tämän jälkeen helmikuussa Ukraina, maaliskuussa Kroatia ja sitten Sveitsi. Tällä hetkellä Kroatia on kuitenkin palannut suursuosikiksi. Kisa kertoimien kärkipäässä on varsin tiukkaa tänä vuonna, mikä tarjoaa huomattavasti kiinnostavia mahdollisuuksia Euroviisu-vedonlyöntiin. Kroatian edustaja-artisti on Baby Lasagna kappaleella Rim Tim Tagi Dim, jonka kerroin voittoon on enää alle 2, kun taas Sveitsille saa kertoimeksi yli 6. Sveitsiä edustaa Nemo kappaleella The Code.

Kertoimet suljettu.

Suurimman osan Euroviisu-keväästä kärjessä olleen kaksikon väliin on kuitenkin puskenut uutena maana dramaattisesti Israel, jonka kerroin on pudonnut Viisu-viikolla noin 40:stä vain noin neljään! Yhtenä syynä pidetään Italiasta vuotanutta tietoa, jonka mukaan maan televote-äänestyksessä annettiin ylivoimaisesti suurin äänisaalis Israelille. Virallisesti puhelinäänestyksen äänijakaumaa ei kerrota ennen kuin vasta lauantain finaalin jälkeen. Israel tulee saamaan puhelinääniä varsinkin poliittisista syistä. Vaikka vastustajiakin on varmasti puolustajia enemmän, niin se ei ole kovin merkittävää, koska "miinusääniä" ei voi antaa. Merkittävää on ennen kaikkea suuri Israelin tukijoiden joukko. Toisaalta tuomariäänet voivat olla tiukassa, koska niitä tuskin uskalletaan kovin paljon antaa poliittisen epäkorrektiuden pelossa.

Sveitsin odotetaan taas nimenomaan menestyvän vahvasti juryjen tuomariäänissä. Nemon The Code -kappale on varsin dramaattinen konseptibiisi, joka tuo rakenteeltaan mieleen fantasiaelokuvan kuoro-osioineen ja hauskoine melodioineen. Toisaalta myös tarttuvuutta ja räppiosuus löytyy, joten yksipuolisesta ja tylsästä kappaleesta ei ainakaan sen kohdalla puhuta. Tämä ei myöskään ole mitään yli vedettyä jumputusta, vaan painavaakin sanomaa löytyy. Ei kylläkään se tyypillisin Euroviisu-voittaja, mutta Tipsimaatin papereissa varsin potentiaalinen.

Jury- ja yleisöäänten kertoimet

Kertoimet suljettu.

Kroatian kappale Rim Tim Tagi Dim on tarttuva ja viisumainen huumoripläjäys, jossa on sopivaa yllättävyyttä. Kaikkien katsojien sydämet ryöstävä kappale tämä ei ole, vaan myös ärsyttää osaa väestä (mukaan lukien allekirjoittanut). Riittääkö fanittajaporukan tuki viemään tämän voittoon, sillä myöskään kaikki juryt eivät tule tällä lämpiämään? Nähtäväksi jää. Tiettyä meemiarvoa Kroatialla kyllä on, mutta Tipsimaatin toimistolla se ei päädy vetokupongeille ja on noussut silmissämme hieman liian suureksi suosikiksi, vaikka tunnistammekin biisiin liittyvän ilmiön muun muassa Redditin aktiivisella r/eurovision-kanavalla.

Kärkikolmikon lisäksi top-10 on vaihtunut kevään mittaan melko paljon. Viisu-viikolla muun muassa Hollannin, Ranskan ja Italian kertoimet ovat nousseet rajusti, kun taas Ukrainan ja Irlannin asemat ovat vahvistuneet. Tutut kestomenestyjät Ruotsi ja Iso-Britannia löytyvät tällä kertaa Euroviisu-kertoimista reilusti kärjen takaa, eivätkä yllä top-10:en.

Sijoitusvedot ovat yksi loistava tapa lyödä vetoa Euroviisuista. Yksipuolisen voittajavedon sijaan ne tarjoavat mahdollisuuksia hakea joustavampaa pelikohdetta tiettyyn joukkoon yltävästä maasta. Euroviisu-lauantaina on saatavilla kertoimet top-5- ja top-10-maista sekä joillain sivustoilla esimerkiksi top-3, top-4 ja top-15.

Kertoimet suljettu.

Ruotsia edustaa tunnettu Marcus & Martinus -duo, joka on itse asiassa norjalaista alkuperää, kappaleellaan Unforgettable, mutta heille ei paljonkaan voittomahdollisuuksia anneta kotikisoissaan. Pohjoismaiden välisestä kisasta tulee erittäin kiinnostava. Suosikkina on Ruotsi, mutta Norja on ottanut kiinni kiistatta kiinnostavammalla, joskin vähemmän viisumaisella kappaleella. Entä olisiko Suomella saumat yllättää altavastaajan paikalta? Suomen kerroin parhaana Pohjoismaana on ollut kisaviikolla selvästi laskusuunnassa, sillä vielä keskiviikkona kertoimeksi sai 6.

Kertoimet suljettu.

Euroviisu-vedonlyönti saa lisävirtaa bonuksista

Lähes kaikki suuret vedonlyöntisivustot tarjoavat Euroviisu-kertoimet osana kohdetarjontaansa. Sinänsä ei ole väliä sillä, millä sivustolla Euroviisu-vedonlyönti tapahtuu. Tärkeintä on tehdä kerroinvertailua, jotta saat ehdokkaallesi parhaan mahdollisen kertoimen. Kuten yleensä viihdevedonlyönnissä, erot kertoimissa ovat bookereiden välillä suuria. Tämä korostuu entisestään epätodennäköisempien voittajien kohdalla.

Euroviisu-kohteiden valikoimassa on eroja sivustojen välillä. Siinä missä jotkut pelihuoneet tarjoavat ainoastaan peruskohteen koko kilpailun voittajasta, joillakin paremmin varustelluilla sivustoilla voi veikata vaikka minkälaisia erikoiskohteita. Kertoimet tulevat myös saataville eri aikaan, joten vielä ennen toukokuuta ei välttämättä läheskään kaikilla sivustoilla olekaan Euroviisu-kertoimet tarjolla.

Euroviisu-vedonlyönnin yhteydessä on mahdollista hyödyntää myös vedonlyöntibonuket. Bonusehtojen kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, nimittäin lähes kaikilla bonuksilla on tietty voimassaoloaika, esimerkiksi kuukausi. Tämä tarkoittaa sitä, että bonus pitää käyttää tässä ajassa. Ei siis kannata veikata bonuksen avulla Euroviisu-voittajaa kolme kuukautta ennen tapahtumaa, jos bonus ehtii vanhentua ennen kohteen ratkeamista. Kunhan tämän ottaa huomioon, myös Euroviisu-vedonlyönti onnistuu bonusten avulla.

Parhaat sivustot Euroviisujen veikkaamiseen

Euroviisujen televisiointi: Näin katsot Euroviisut

Yle näyttää molemmat semifinaalit sekä Euroviisu-finaalin suorana lähetyksenä televisiossa ja Yle Areenassa. Selostajana toimii suomeksi jo kymmenettä kertaa Mikko Silvennoinen, joka seuraa tapahtumia paikan päällä Malmössä.

UMK-finaali selostettiin viime vuonna ensi kertaa suomen lisäksi ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, pohjoissaamen ja inarinsaamen kielillä, suomalaisella viittomakielellä ja ukrainaksi. Jää nähtäväksi, nähdäänkö jälleen vastaava työ käännösten osalta myös Viisuissa.

Välierissä valittiin osallistujat finaaliin

Euroviisuista järjestetään Viisu-viikolla kaksi semifinaalia, joiden kautta valitaan finaaliin etenevät maat. Suomi oli 14 muun maan kanssa mukana ensimmäisessä välierässä, kun taas toiseen semiin otti osaa kaikkiaan 16 maata eli yksi enemmän. Välierät televisioidaan myös Suomessa.

Euroviisu-vedonlyönti onnistui myös välierien osalta. Vedonlyöntisivut tarjosivat Euroviisu-kertoimet sekä välierien voittajista että semifinaalin top-10:en sijoittuvista maista. Top-10:en eteneminen on jokaisen maan tavoitteena, sillä se takaa etenemisen finaaliin. Huomaa, että välierien jälkeen kerrotaan ainoastaan jatkoon edenneet maat. Voittaja ja muut pistetiedot kerrotaan vasta lauantain finaalin jälkeen.

Kertoimissa pistää semifinaalien osalta silmään se, kuinka niissä on aivan erilaisia voimasuhteita kuin koko kilpailun voittajavedon kertoimissa. Tämä johtuu kahdesta seikasta. Semeissä ei ole lainkaan tuomaristoa vaan ainaostaan yleisöäänestys, mikä luonnollisesti vaikuttaa runsaasti siihen, mitkä kappaleet menestyvät. Toiseksi semifinaaleja katsoo eri kohderyhmä, sillä ne ovat erityisesti kovemman luokan Euroviisu-fanien suosiossa, siinä missä taas koko kilpailua katsoo huomattavasti massiivisempi ihmisjoukko.

Erityisen kummallinen tilanne oli Hollannin suhteen: Alankomaita pidettiin erittäin todennäköisenä 2. semifinaalin voittajana, kun taas koko kisan voittoon mahdollisuudet katsottaan heikoiksi.

Kertoimet suljettu.

Ensimmäinen välierä

Ensimmäinen välierä järjestettiin tiistaina 7. toukokuuta. Tällöin nähtiin myös Suomen esitys, joka oli semifinaalin kymmenes eli toisen puoliskon kolmas. Suomen fanit seurasivat jännittyneenä, kuinka paljon esitys oli muuttunut UMK-esiintymisestä ja miten laulu kulki. Lopulta esitys oli varsin samankaltainen, mutta "farkkumunan valaisu" toi siihen hieman uutta ilmettä. Esityksen koreografia ja Piispasen laulu onnistuivat hyvin.

Suomen finaalipaikkaa pidettiin ennakkoon lähes varmana, vaikka ensimmäinen välierä olikin kovatasoisempi, ja sieltä finaalipaikka tulikin. Ensimmäisessä välierässä olivat mukana suosikeista esimerkiksi Kroatia ja Ukraina.

Semin jälkeen arvottiin myös, kummalle puoliskolle lauantain finaalia esiintyjät ajoittuvat. Perinteisesti ensimmäistä puoliskoa on pidetty huonompana kuin jälkimmäistä. Suomi sijoittui arvonnassa toiselle jaksolle.

Ensimmäisen semifinaalin esiintymisjärjestys
1. Krotia: Baby Lasagna – Rim Tim Tagi Dim
2. Kypros: Silia Kapsis – Liar
3. Irlanti: Bambie Thug – Doomsday Blue
4. Liettua: Silvester Belt – Luktelk
5. Puola: Luna – The Tower
6. Serbia: Teye Dora – Ramonda
7. Ukraina: Alyona Alyona & Jerry Heil – Terasa & Maria
8. Australia: Electric Fields – One Milkali (One Blood)
9. Azerbaidžan: Fahree feat. Ilkin Dovlatov – Özünlə apar
10. Suomi: Windows95man – No Rules!
11. Islanti: Hera Björk – Scared of Heights
12. Luxemburg: Tali – Fighter
13. Moldova: Natalia Barbu – In the Middle
14. Portugali: Iolanda – Grito
15. Slovenia: Raiven – Veronika

Toinen välierä

Toinen semifinaali oli vuorossa torstaina 9. toukokuuta. Tuolloin nähtiin muun muassa varsin suositun Euroviisu-maan Norjan esitys, suosikkeihin lukeutuva Sveitsi sekä Viisu-vuoden kuuma peruna Israel.

Toisen semifinaalin esiintymisjärjestys
1. Albania: Besa – Titan
2. Armenia: Ladaniva – Jako
3. Itävalta: Kaleen – We Will Rave
4. Tšekki: Aiko – Pedestal
5. Tanska: Saba – Sand
6. Kreikka: Marina Satti – Zari
7. Malta: Sarah Bonnici – Loop
8. Sveitsi: Nemo – The Code
9. Belgia: Mustii – Before the Party’s Over
10. Viro: 5miinust & Puuluup – (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi
11. Georgia: Nutsa Buzaladze – Firefighter
12. Israel: Eden Golan – Hurricane
13. Latvia: Dons – Hollow
14. Alankomaat: Joost Klein – Europapa
15. Norja: Gåte – Ulveham
16. San Marino: Megara – 11:11

Head-to-head ja muut vetomuodot

Euroviisu-vedonlyönti on ehdottomasti suosituinta koko kilpailun voittajan osalta, mutta se ei suinkaan ole ainoa vetomuoto. Tapahtuman lähestyessä on aeunnut lukuisia erilaisia kohteita, kuten yleisö- ja tuomariäänien voittajat, top-5- ja top-10-maat sekä muita sijoitusvetoja, H2H- eli head-to-head-vetoja paremmuudesta kahden maan välillä, finaalissa viimeiseksi sijoittuvaa maata ja paljon muuta.

Mikä Tipsimaatti?

Tipsimaatti on vedonlyöjän ykköstyökalu, joka kokoaa kaikki netin ilmaiset pelivihjeet samaan paikkaan. Lisäksi tuotamme omia korkealaatuisia vihjeitämme sekä muita kirjoituksia, kuten tämän jota luet! Etusivulla voit suodattaa vihjeet esiin makusi mukaan eri lajeista, kilpailuista ja lähteistä. Seuraamalla meitä sosiaalisen median kanavissamme Twitterissä, Instagramissa ja TikTokissa varmistat, että saat sisältömme ja vihjeemme syötteisiisi aina ensimmäisten joukossa!