Viihdevedonlyönti kasvaa vuosi vuodelta. Keväisin huomion tapahtumakartalla varastaa Euroviisut, joka on vetokohteena mielenkiintoinen. Vaikka Euroviisu-voittajan arvioiminen etukäteen on vaikeaa, Viisu-kansan mielenliikkeiden ennustaminen voi olla parhaimmillaan myös todella palkitsevaa. Äänestyskäyttäytymisen ohella Euroviisu-vedonlyönti ottaa mittaa veikkaajan musiikkitietämyksestä, sillä lopulta kyse on yhä musiikkikilpailusta – vaikka esimerkiksi viimevuotisen Ukrainan voiton takana oli muitakin syitä.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Tänä vuonna Euroviisu-vedonlyönti on erityisen mielenkiintoista siksi, että myös Suomella katsotaan oikeastaan ensimmäistä kertaa ikinä olevan hyvät mahdollisuudet voittaa Euroviisut. Tässä kirjoituksessa Tipsimaatti esittelee niin Käärijän kertoimet kuin muutkin Euroviisu-kertoimet sekä kertoo, millä vedonlyöntisivustolla kannattaa veikata Suomen tai muiden maiden Viisu-voittoa ja muita kohteita. Lisäksi esittelemme parhaat vedonlyöntibonukset, jotka kannattaa hyödyntää, jos mielessä on voitokas Euroviisu-vedonlyönti.

Euroviisut järjestetään Liverpoolissa Ison-Britannian otettua järjestämisvastuu Ukrainan ollessa sodassa. Euroviisu-viikko koittaa toukokuun toisella viikolla, jolloin järjestetään ensin kaksi semifinaalia tiistaina ja torstaina. Kilpailun huipentaa Euroviisu-finaali lauantaina 13. toukokuuta. Finaali on monelle vähemmän Viisuja seuraavalle myös ainoa kosketus koko viihdetapahtumaan, sillä tuolloin moni kuulee ja näkee esitykset ensi kertaa. Finaaliin pääsee 26 maata, kun kaikkiaan osallistujia on mukana 37. Määrä on pienin sitten vuoden 2014.

Lue myös vihje: Euroviisut 2023: Kaikkien aikojen Suomi-viisu

Käärijä Euroviisuissa 2023: Cha Cha Cha & kertoimet

Kertoimet suljettu.

Käärijän kertoimet ovat olleet ensimmäisen semifinaalin jälkeen nousussa, vaikka moni odotti käyvän päinvastoin. Suomen voitolle Euroviisuissa saa kertoimeksi finaalipäivänä lähes neljä.

Käärijä nousi vauhdilla koko kansan tietoisuuteen raivokkaalla bilerallillaan Cha Cha Cha. Biisin taustalla on 29-vuotias artisti Jere Pöyhönen sekä tuottajat Aleksi Nurmi ja Johannes Naukkarinen. Tässä kappaleessa oli heti sitä jotain, minkä myös vedonlyöntiyhtiöt huomasivat välittömästi. Aluksi Käärijä oli Uuden musiikin kilpailun eli UMK:n vedonlyönnissä altavastaaja melko tuntemattomana nimenä, mutta välittömästi biisin ilmestyttyä Cha Cha Cha nousi jättisuosikiksi eikä enää menettänyt asemaansa. Niinhän siinä kävi, että lopulta vantaalainen myös voitti UMK:n helmikuun lopussa pidetyssä finaalissa ylivoimaisella äänisaaliilla.

Hitti on herättänyt huomattavaa kiinnostusta myös ulkomailla. Esimerkiksi Redditin r/eurovision-yhteisössä Käärijä-hahmo on ihastuttanut alusta asti, ja suomalaisartistista on tehtailtu erilaisia meemejä ja muita postauksia. Moni on pitänyt genrejä sekoittelevaa tykitystä sopivan yllätyksellisenä Euroviisuihin, tarttuvuutta unohtamatta. Usein Viisuissa ovatkin menestyneet kappaleet, joissa on X-faktori, mutta tietysti myös taidokkaasti rakennetuilla perinteisillä biiseillä on usein voitettu.

Käärijän osalta kysymysmerkkinä on ollut live-esiintyminen muun muassa kappaleessa käytetyn autotunen ja joidenkin UMK-finaalissa nähtyjen elementtien osalta. Tipsimaatin arvion mukaan räjähtävä live-veto ei kuitenkaan nouse Käärijän voitossa kynnyskysymykseksi, vaan kyse on enemmän siitä, onko kappaleen ja esityksen kokonaisuus sittenkin liian erikoinen suurelle yleisölle vai onko se juuri jotain sopivan mielipuolista. Cha Cha Cha on kerännyt Spotify, Yle Areena ja YouTube mukaan luettuna toukokuun alkuun mennessä jo yli 30 miljoonaa kuuntelua ja katselua, eikä loppua näy.

Suomi on nyt kakkossuosikki voittamaan Euroviisut. Suomi on ottanut koko ajan kiinni eroa Ruotsiin, ja todennäköisesti tämä ero vain pienenee finaalin lähestyessä – meneekö Suomi jopa ohi? Tällä hetkellä ennen toista semifinaalia parhaat Euroviisu-kertoimet Käärijän voitolle tarjoavat vedonlyöntisivustot Galaksino ja Posido, joilla kerroin on 3,75.

Ruotsin ja muiden maiden Euroviisu-kertoimet

Katso alta kymmenen suosikkimaan Euroviisu-kertoimet eri vedonlyöntisivustoilla ja siirry pelaamaan kohdetta parhaan kertoimen tarjoavalla sivustolla! Vertaile halutessasi sivustoilla myös muiden maiden kertoimia.

Kertoimet suljettu.

Suomi on saamastaan poikkeuksellisesta Viisu-huomiosta huolimatta vain yksi monista osallistujista. Tänä vuonna Euroviisuihin osallistuu 37 maata, joiden välille Euroviisu-vedonlyönti jakautuu. Kahden välierän kautta finaaliin etenee 20 maata, minkä lisäksi kuusi maata pääsee suoraan finaaliin joko rahoittajamaana toimimisen (Espanja, Iso-Britannia, Italia, Ranska, Saksa) tai viime vuoden voiton (Ukraina) myötä.

Kisan voittajasuosikiksi on noussut Ruotsi. Ruotsin edustaja valitaan vuosittain suuressa Melodifestivalen-karsinnassa, jonka voitti tällä kertaa vedonlyöntiyhtiöidenkin suosikkina ollut Loreen kappaleellaan Tattoo. Loreen on voittanut Euroviisut jo kerran aiemmin, vuonna 2012 kappaleellaan Euphoria, joka oli jättihitti myös Viisujen ulkopuolella. Ruotsi on tällä hetkellä melko selvä suosikki. Maan kerroin on kirjoitushetkellä ensimmäisen semifinaalin jälkeen parhaimmillaan 1,65.

Ratkeaako kisa Loreenin ja Käärijän välillä? “Suomi-Ruotsi-maaottelua” käydään näiden kahden suosikin välillä siitä, valitseeko Euroopan kansa modernin, taidokkaasti tuotetun pophitin vai jotain aivan muuta: genrejä omine lupineen sekoittelevan viihdepläjäyksen. Loreenin biisi on perinteisempi Euroviisu-kappale, joten todennäköisesti sitä harva ainakaan vihaa. Toisaalta potentiaalisia Loreenin ääniä voi sataa myös muiden vastaavien biisien laariin, sillä kyseessä ei ole mikään kaikista omalaatuisin kappale toisin kuin Cha Cha Cha. Todennäköisesti Käärijä-fanit ovat jo tässä vaiheessa pitkälti lukinneet suosikkinsa, mutta täytyy muistaa, että merkittävä osa Euroviisu-finaalin katsojista ja tulevista äänestäjistä ei ole vielä edes kuullut kumpaakaan kappaletta.

Tietysti vaihtoehtoja on monia muitakin. Voit veikata kaikkia 37 maata Viisu-voittajaksi. Suomen ja Ruotsin jälkeen pienimmät Euroviisu-kertoimet saat vedonlyöntiyhtiöiden mielestä seuraavaksi todennäköisimmille voittajille, jotka ovat Ukraina ja hiljattain suosikkien joukkoon noussut Ranska. Tietenkin jos tykästyt johonkin vielä epätodennäköisemmän voittajamaan biisiin, voit koettaa onneasi veikkaamalla sitä huomattavasti suuremmalla kertoimella. Tällöin suosittelemme kuitenkin mieluummin sijoitusvetoa, jolloin veikkaat maata sijoittumaan finaalissa esimerkiksi top-10:en.

Each Way -vedot sopivat Viisuihin

Hyvä tapa lyödä vetoa Euroviisuista on Each Way -vetotyyppi, jonka tarjoavat Mr Green ja MobileBet. Each Way tarkoittaa sitä, että voit saada Each Way -ehtojen mukaan voiton myös, vaikka veto ei osuisi täysimääräisesti. Huomaa kuitenkin, että tällaista vetoa lyödessäsi asettamasi panos tuplataan: toinen puoli panoksesta asetetaan voittajavedolle ja toinen Each Way -vedolle.

Esimerkiksi Mr Greenillä Euroviisujen Each Way -ehto on 1/5 1-2-3-4. Tämä tarkoittaa sitä, että jos ruksit EW-valinnan mukaan voittajavetokuponkiisi, saat viidesosan voiton alkuperäisestä voitosta, mikäli valintasi sijoittuu sijoille 1-4. Lisäksi jos valintasi osuu eli valitsemasi maa voittaa, saat voiton lisäksi siitä täysimääräisenä.

Esimerkki: Ukrainan voittajakerroin on Mr Greenillä 11,00. Asetat 100 euron vedon Ukrainan voiton puolesta ja päätät valita myös Each Way -valinnan. Tällöin panoksesi tuplataan 200 euroon. Jos Ukraina sijoittuu sijoille 2-4, saat Each Way -valinnallesi 1/5 suuruisen voiton alkuperäiseen voittajakertoimeen nähden. Tämä tarkoittaa 100*17/5=220 euron voittoa. Jos Ukraina voittaa, saat 220 euron päälle vielä voiton tavallisen voittajakertoimen mukaan eli yhteensä 1 320 euroa.

Euroviisu-välierissä valitaan osallistujat finaaliin

Euroviisuista järjestetään Viisu-viikolla kaksi välierää, joiden kautta valitaan finaaliin etenevät maat. Suomen Käärijä oli 14 muun maan kanssa mukana ensimmäisessä semifinaalissa, kun taas toiseen välierään ottaa osaa kaikkiaan 16 maata eli yksi enemmän. Välierät televisioidaan myös Suomessa.

Euroviisu-vedonlyönti onnistui myös välierien osalta. Pystyit veikkaamaan välierien voittajia ja joillain sivustoilla myös top-10-sijoittujia. Top-10:en eteneminen on jokaisen maan tavoitteena, sillä se takaa etenemisen finaaliin. Huomaa, että välierien jälkeen kerrotaan ainoastaan jatkoon edenneet maat. Voittaja ja muut pistetiedot kerrotaan vasta lauantain finaalin jälkeen.

Ensimmäinen välierä

Ensimmäinen välierä järjestettiin tiistaina 9. toukokuuta, sopivasti Eurooppa-päivänä. Tällöin nähtiin myös Suomen esitys, joka oli semifinaalin viimeinen. Suomen fanit seurasivat jännittyneenä, kuinka paljon esitys oli muuttunut UMK-esiintymisestä. Hiottuun vetoon kuuluivat pitkälti samat elementit kuin aiemmin, mutta näyttävyyttä oli tullut lisää. Sen sijaan Käärijä sai hieman kritiikkiä laulustaan, joka meinasi horjua varsinkin esityksen loppua kohden.

Ensimmäisessä välierässä olivat mukana muista suosikeista myös Ruotsi ja Norja. Jatkoon pääsivätkin kaikki vedonlyöntiyhtiöiden kymmeneksi parhaaksi kaavailemaa nimeä, joten bookerit olivat hyvin kartalla. Nämä olivat mainittujen pohjoismaiden ohella Kroatia, Moldova, Sveitsi, Tšekki, Israel, Portugali ja Serbia.

Hieman yllättäen Suomi oli ennakkosuosikki voittamaan semifinaalinsa, vaikka mukana oli myös koko kilpailun voittajasuosikki Ruotsi. Tämä johtuu siitä, että Käärijän kappaleen ennakoidaan olevan ennen kaikkea yleisön mieleen, kun taas Loreenin biisi vetoaisi tuomareihin. Juryääniä ei välierissä ole käytössä ollenkaan, vaan kansa päättää.

Semin jälkeen arvottiin myös, kummalla puoliskolla lauantain finaalia esiintyjä ajoittuu. Perinteisesti ensimmäistä puoliskoa on pidetty huonompana kuin jälkimmäistä. Sekä Suomi että Ruotsi esiintyvät ensimmäisellä puoliskolla. Tarkemmat ajat päättää kilpailun järjestäjä.

Ensimmäisen semifinaalin esiintymisjärjestys
1. Norja: Alessandra – Queen of Kings
2. Malta: The Busker – Dance (Our Own Party)
3. Serbia: Luke Black – Samo mi se spava
4. Latvia: Sudden Lights – Aijā
5. Portugali: Mimicat – Ai coração
6. Irlanti: Wild Youth – We Are One
7. Kroatia: Let 3 – Mama ŠČ!
8. Sveitsi: Remo Forrer – Watergun
9. Israel: Noa Kirel – Unicorn
10. Moldova: Pasha Parfeni – Soarele și luna
11. Ruotsi: Loreen – Tattoo
12. Azerbaidžan: TuralTuranX – Tell Me More
13. Tšekki: Vesna – My Sister’s Crown
14. Alankomaat: Mia Nicolai & Dion Cooper – Burning Daylight
15. Suomi: Käärijä – Cha Cha Cha

Kertoimet suljettu.

Toinen välierä

Toinen semifinaali oli vuorossa torstaina 11. toukokuuta. Tämä oli huomattavasti vähemmän kiinnostava välierä, sillä mukana ei ole juurikaan potentiaalisia koko kisan voittajakandidaatteja. Vedonlyönnillisesti se ei välttämättä haitannut, sillä jättisuosikkien puuttuessa huomio kiinnittyy enemmän itse musiikilliseen antiin, mikä voi auttaa veikkaajia poimimaan semin voittajan tai jatkoon etenijät joukosta.

Vedonlyöntiyhtiöt olivat hyvin kartalla myös toisen välierän suosikeista, mutta hieman enemmän yllätyksiä mahtui mukaan kuin tiistaina. Jatkoon etenivät Albania, Kypros, Viro, Belgia, Itävalta, Liettua, Puola, Australia, Armenia ja Slovenia.

Toisen semifinaalin esiintymisjärjestys
1. Tanska: Reiley – Breaking My Heart
2. Armenia: Brunette – Future Lover
3. Romania: Theodor Andrei – D.G.T. (Off and On)
4. Viro: Alika – Bridges
5. Belgia: Gustaph – Because of You
6. Kypros: Andrew Lambrou – Break a Broken Heart
7. Islanti: Diljá – Power
8. Kreikka: Victor Vernicos – What They Say
9. Puola: Blanka – Solo
10. Slovenia: Joker Out – Carpe Diem
11. Georgia: Iru – Echo
12. San Marino: Piqued Jacks – Like an Animal
13. Itävalta: Teay & Salena – Who the Hell Is Edgar?
14. Albania: Albina & Familja Kelmendi – Duje
15. Liettua: Monika Linkytė – Stay
16. Australia: Voyager – Promise

Kertoimet suljettu.

Head-to-head ja muut vetomuodot

Euroviisu-vedonlyönti on ehdottomasti suosituinta koko kilpailun voittajan osalta. Tämä ei silti suinkaan ole ainoa vetomuoto. Tapahtuman lähestyessä on auennut lukuisia erilaisia kohteita, kuten yleisö- ja tuomariäänien voittajat, top-5- ja top-10-maat sekä muita sijoitusvetoja, H2H- eli head-to-head-vetoja paremmuudesta kahden maan välillä, finaalissa viimeiseksi sijoittuvaa maata ja paljon muuta!

Tällä hetkellä Mr Green tarjoaa eniten erikoiskohteita Euroviisuihin. Näihin kuuluvat myös kohde paras Pohjoismaa, paras Baltian maa, paras Big 5 -rahoittajamaa. Katso kaikki vaihtoehtoiset H2H-vedot valikoitujen kahden maan välillä Mr Greenin sivuilla tai muilla vedonlyöntisivustoilla.

Kertoimet suljettu.

Euroviisu-vedonlyönti saa lisävirtaa bonuksista

Lähes kaikki suuret vedonlyöntisivustot tarjoavat Euroviisu-kertoimet osana kohdetarjontaansa. Sinänsä ei ole väliä sillä, millä sivustolla Euroviisu-vedonlyönti tapahtuu. Tärkeintä on tehdä kerroinvertailua, jotta saat ehdokkaallesi parhaan mahdollisen kertoimen. Kuten yleensä viihdevedonlyönnissä, erot kertoimissa ovat bookereiden välillä suuria. Tämä korostuu entisestään epätodennäköisempien voittajien kohdalla.

Myös kohdetarjonnassa on eroja sivustojen välillä. Siinä missä jotkut pelihuoneet tarjoavat ainoastaan peruskohteen koko kilpailun voittajasta, joillakin paremmin varustelluilla sivustoilla voi veikata vaikka minkälaisia erikoiskohteita.

Euroviisu-vedonlyönnin yhteydessä on mahdollista hyödyntää myös veikkausbonukset. Bonusehtojen kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, nimittäin lähes kaikilla bonuksilla on tietty voimassaoloaika, esimerkiksi kaksi viikkoa tai kuukausi. Tämä tarkoittaa sitä, että bonus pitää käyttää tässä ajassa. Ei siis kannata veikata bonuksen avulla Euroviisu-voittajaa kaksi kuukautta ennen tapahtumaa, sillä bonus ehtii vanhentua ennen kohteen ratkeamista. Kunhan tämän ottaa huomioon, myös Euroviisu-vedonlyönti onnistuu bonusten avulla.

Euroviisujen televisiointi: Näin katsot Euroviisut

Yle näyttää molemmat semifinaalit sekä Euroviisu-finaalin suorana lähetyksenä televisiossa ja Yle Areenassa. Selostajana toimii suomeksi jo yhdeksättä kertaa Mikko Silvennoinen, joka seuraa tapahtumia paikan päällä Liverpoolissa.

UMK-finaali selostettiin tänä vuonna ensi kertaa suomen lisäksi ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, pohjoissaamen ja inarinsaamen kielillä, suomalaisella viittomakielellä ja ukrainaksi. Jää nähtäväksi, jatkuuko valtava työnsarka käännösten osalta myös itse Viisuissa!

Mikä Tipsimaatti?

Tipsimaatti on vedonlyöjän ykköstyökalu, joka kokoaa kaikki netin pitkävetovihjeet ja muut pelivihjeet samaan paikkaan. Lisäksi tuotamme omia korkealaatuisia vihjeitämme sekä muita kirjoituksia, kuten tämän jota luet! Etusivulla voit suodattaa vihjeet esiin makusi mukaan eri lajeista, kilpailuista ja lähteistä. Seuraat meitä sosiaalisen median kanavissamme Twitterissä ja Instagramissa sekä liittymällä Facebook-ryhmäämme varmistat, että saat vetovihjeet aina ensimmäisten joukossa syötteisiisi!