Niin Liiga kuin NHL ovat suurimman osan jääkiekkokaudesta tiiviisti maksumuurin takana, eli katsoaksesi otteluita tarvitset kanavapaketin. Mikäli haluat seurata kahta suomalaisen lätkäfanin kannalta tärkeintä jääkiekkosarjaa, tarvitset molempiin erilliset tilaukset. Liigan tapauksessa paketti on Telia Liigapassi, joka maksaa 29,95 € kuukaudessa ja Änärin osalta Elisa Viihde Viaplay Total, jonka hinta on 39,99 € kuukaudessa.

Jos mietit, mistä näkee jääkiekkoa ilmaiseksi, helpoin vaihtoehto on silti vanha kunnon telkkari! Kaikkia otteluita ei tietenkään näy ilman kanavapaketteja, mutta onneksi osa peleistä tulee myös ilmaiseksi televisiosta. MTV näyttää valikoidut Liiga-ottelut MTV3- ja Sub-kanavilla sekä Yle valikoidut NHL-ottelut omissa kanavissaan, mukaan lukien YLE TV2 sekä Yle Areena.

Tammikuussa jääkiekkokauden alla MTV julkisti tulevan kevään Liigan ilmaiset TV-pelit. Yle puolestaan ei ole vielä kertonut omia lähetyspelejään, mutta päivitämme ne alle heti, kun ohjelma julkaistaan. Katso alta päivittyvä ohjelmisto ja lue alta lisää ilmaiskanavien tarjonnasta keväällä 2023 sekä vaihtoehtoisista tavoista päästä katsomaan pelejä.

Liiga (MTV)NHL (Yle)
To 12.1. klo 18.00 (Sub):
Sport – Kärpät
Su 1.1. klo 22.00 (TV2 & Areena):
New Jersey Devils – Carolina Hurricanes
To 19.1. klo 18.00 (Sub):
Ilves – KalPa
Ma 2.1. klo 21.00 (TV2 & Areena):
Boston Bruins – Pittsburgh Penguins
La 28.1. klo 15.30 (MTV):
Jukurit – Pelicans
Su 8.1. klo 20.00 (TV2 & Areena):
Dallas Stars – Florida Panthers
To 2.2. klo 18.00 (Sub):
Lukko – HIFK
Su 8.1. klo 23.00 (TV2 & Areena):
Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes
To 16.2. klo 18.00 (Sub):
Lukko – Tappara
La 28.1. klo 22.00 (TV2 & Areena):
Columbus Blue Jackets – St. Louis Blues
La 25.2. klo 15.30 (MTV):
Ilves – KooKoo
La 18.2. klo 22.00 (TV2 & Areena):
St. Louis Blues – Colorado Avalanche
To 2.3. klo 18.00 (Sub):
TPS – Tappara
La 4.3. klo 22.30 (TV2 & Areena):
Dallas Stars – Colorado Avalanche
La 11.3. klo (MTV):
Ilmoitetaan myöhemmin
La 18.3. klo 20 (TV2 & Areena):
Detroit Red Wings – Colorado Avalanche
La 1.4. klo 20 (TV2 & Areena):
St. Louis Blues – Nashville Predators
La 8.4. klo 19.30 (TV2 & Areena):
Buffalo Sabres – Carolina Hurricanes
La 8.4. klo 22.30 (TV2 & Areena):
Dallas Stars – Vegas Golden Knights
Kesäkuu (TV2 & Areena):
Kaikki Stanley Cup -finaaliottelut

Liigan TV-pelit tarjoavat ilmaislähetyksiä lähes viikoittain

Liigan televisiointi on MTV:llä. Vuodesta 1998 alkaen MTV:n omisti Alma Media, jolta ruotsalainen Bonnier Broadcasting osti sen vuonna 2005. Bonnier puolestaan siirtyi ison yrityskaupan myötä Telia Companyn omistukseen vuonna 2019. Niinpä Liigan katselija on nykyään tavalla tai toisella Telian asiakas.

SM-liiga television ilmaislähetyksinä on suosituimman sarjamme kaupallistumisen myötä vähentynyt, mutta ei onneksi kokonaan jäänyt pois. Keväällä nähdään ilmaiseksi ainakin 9 Liiga-peliä TV:n välityksellä MTV3- ja Sub-kanavilta. Vuoden ensimmäinen Liiga-peli TV:ssä oli Sport – Kärpät, josta jatketaan lähes viikoittain kohti kauden huipennusta.

NHL:n ja YLEn yhteistyö kattaa kauden tärkeimmät hetket

Yle uutisoi joulukuussa 2021 aloittavansa NHL-otteluiden näyttämisen ilmaiskanavilla. Sopimus syntyi Viaplay Groupin eli tuolloisen NENT Groupin kanssa, ja mediatietojen mukaan sen arvo oli jopa miljoona euroa. Kovin mittavaa määrää pelejä summalla ei saatu, sillä Ylen ohjelmistoon kuuluu kauden 2022-23 loppuun asti 25 runkosarjaottelua kaudessa ja kaikki Stanley Cup -finaaliottelut. Hienoa silti, että urheiluhullulla kansalla on mahdollisuus nähdä edes jotkut NHL-pelit ilmaiseksi!

Yleisradio pyrkii näyttämään TV:ssä erityisesti sellaiset NHL-ottelut, joissa on suomalaisittain kiinnostava näkökulma. Tämä tarkoittaa finaalien lisäksi esimerkiksi Tampereen Nokia Arenalla pelattavia NHL Global Series -otteluita, joista Yle näyttää molemmat marraskuun alussa. Lisäksi ohjelmaan kuuluu suomalaiseen prime time -aikaan ennen puoltayötä alkavia otteluita ja matseja, joita suomalaiskiekkoilijat tähdittävät.

NHL:n ilmaiset televisiopelit jatkuvat kauden 2023-24 alusta alkaen niin ikään MTV:lle. Tämän sopimuksen sisällöstä ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta päivitämme siitä lisää tietoa tälle sivulle, kun sitä julkaistaan.

Suoratoistopalvelut ovat hyvä satsaus tosifaneille

Jos haluaa päästä täysimääräisesti nauttimaan huippusarjojen jääkiekkokausista, paras vaihtoehto on suoratoistopalvelu, jolla ottelut näkee netin välityksellä tietokoneella, mobiililaitteella ja pelikonsolin tai äly-TV:n sovelluksella tai vaihtoehtoisesti kanavapaketti, joka tuo pelit oikeiden TV-kanavien myötä töllöösi.

Eri stream-palvelut ja kanavapaketit ovat tätä nykyä pirstaloitunut viidakko, jossa faktat on syytä selvittää huolellisesti ennen tilaamista. Erityisesti Viaplayn tuotteeseen liittyy hurjasti eri alabrändejä, kuten V Premium, V Sport ja Elisa Viihde Viaplay Total. Nykyään suoratoistopalvelut ovat vahvasti kimpassa operaattoreiden kanssa, mikä lisää vielä sekavuutta.

Pääset jo pitkälle muistamalla, että Telia, MTV ja Liiga kuuluvat yhteen samoin kuin Viaplay ja NHL. Liigaan liittyen Telialla on oma Liigapassi-tuotteensa, mutta sen tilaaminen ei ole kovin järkevää, koska samaan hintaan saa C More Total+ -paketin, johon kuuluu myös muuta urheilua ja viihdettä. Viaplayn osalta paras valinta on kaikenkattava V Premium. Alta näet kummankin palvelun perustiedot ja löytämämme ajankohtaiset tarjoukset.

V Premium
Urheilu: NHL, Valioliiga, Formula 1, Eurooppa-liiga, Konferenssiliiga, Bundesliiga, Mestaruussarja, UFC ja muita
Viihde: Elisa Viihde Viaplayn sisällöt
Selostus: Suomeksi osassa otteluita
Kuvanlaatu: 720p
Hinta: 39,99 €/kk
Tarjous: DNA:n liittymäasiakkaille 35,96 €/kk
Lue lisää
C More Total+
Urheilu: Telia Liigapassi, Mestarien liiga, NFL, La Liga, MM-ralli ja muita
Viihde: BritBoxin ja Hayun sisällöt ja muita
Selostus: Suomeksi kaikissa Liiga-otteluissa ja osassa muita
Kuvanlaatu: 720p
Hinta: 29,95 €/kk
Tarjous: OP:n omistaja-asiakkaille 24,95 €/kk, DNA:n liittymäasiakkaille 27,96€/kk, Telian liittymäasiakkaille ensimmäinen kuukausi ilmaiseksi
Lue lisää

Linkit palveluiden sivuille eivät ole kumppanuuslinkkejä.

Ilmaisen Telia TV -alustan kautta pääsee ostamaan katseluoikeuksia yksittäisiin Liiga-otteluihin myös keväällä 2023. Yhden ottelun hinta on 9,90 €. Sen sijaan aiemmin käytössä ollutta joukkuepassia, jolla pystyi näkemään edullisempaan kuukausihintaan vain oman joukkueen ottelut, ei enää löydy valikoimasta. Sekä C Morella että Viaplayllä voi katsoa ottelut myös jälkikäteen.

Vedonlyöntisivustojen livestreamit vähentyneet

Aiemmin jääkiekkoa pääsi näkemään usein myös ilmaisten livestreamien kautta. Tällä haavaa sekä Liiga-livestream että NHL-livestream ovat kuitenkin kiven alla vedonlyöntisivustojen vähennettyä runsaasti lähetystarjontaansa. Näillä ilmaisilla lähetyksillä oli omat faninsa, mutta sanalla sanoen mobiiliresoluutiolle tarkoitetut lähetykset eivät olleet järin hyvälaatuisia, ja lisäksi selostuksen puute latisti tunnelmaa. Yleensä myös pelitilillä oli oltava rahaa tai veto asetettuna, jotta matseja pääsi näkemään.

NHL-livestreamiä voi vielä katsoa ilmaiseksi laittomien kanavien kautta, mutta Tipsimaatti kurtistaa kulmiaan tälle vaihtoehdolle. Laittomat streamit ovat täynnä mainoksia ja haittaohjelmia, eikä kuvanlaadusta ole aina takeita. Laittomat palvelut vääristävät kilpailua, ja piratismin myötä palveluntarjoajien mahdollisuudet tuottaa laadukkaita palveluita vähenevät. Ilmainen Liiga-livestream alkaa olla jo harvinainen näky.

VPN:n avulla näkyviin enemmän jääkiekkoa pikkurahalla

VPN eli Virtual Private Network tarjoaa mahdollisuuden urheilun katselemiseen laillisesti, mutta huomattavasti kanavapaketteja ja suoratoistopalveluita halvemmalla. Ajatuksena on vaihtaa ohjelmiston avulla oma virtuaalisijainti Suomen rajojen ulkopuolelle haluttuun maahan, jossa mediayhtiö näyttää ilmaiseksi otteluita, jotka Suomessa ovat pelkästään maksukanavilla.

Jalkapallo tarjoaa maailmanlaajuisena lajina tähän huomattavasti paremmat mahdollisuudet. NHL:ään löytyy kuitenkin VPN:n avulla CBC-niminen kanadalainen kanava, jonka kautta pelejä on mahdollista katsoa. Tämäkään kanava ei näytä kaikkia matseja ilmaiseksi, mutta huomattavasti Yleä enemmän kuitenkin: CBC:n Hockey Night in Canada näyttää joka viikko perjantain ja lauantain välisenä yönä kaksi ottelua sekä pudotuspelien aikaan valikoidut ottelut.

Ohjeet NHL:n katsomiseen VPN:llä
1. Tilaa ja ota käyttöön haluamasi VPN-palvelu.
2. Vaihda virtuaalisijainniksesi Kanada.
3. Siirry CBC:n sivuille ja valitse lähetys.

Liigaa et näe VPN:n avulla mistään ilmaiseksi.

Vedonlyöntibonukset lisäävät jännitystä kotikatsomossa

Katsoit jääkiekkoa sitten TV:n, suoratoistopalvelun, kanavapaketin, livestreamin tai VPN:n välityksellä, veikkaaminen tuo seuraamiseen lisää jännitystä! Jääkiekkovedonlyönti on kasvanut huimasti vedonlyöntisivustojen kasvaneen tarjonnan myötä, ja voittajajoukkueen lisäksi betsejä isketään tänä päivänä uuniin maalimääristä, maalintekijöistä, pisteiden tekijöistä ja monesta muusta!

Veikatessa kannattaa hyödyntää ehdottomasti myös vedonlyöntibonukset. Talletusbonusten ja ilmaisvetojen avulla voi napata itselleen jopa tuhansia euroja ilmaista pelirahaa. Pistämätöntä pelisilmää ja pitkävetovihjeitä hyödyntämällä ne voi muuttaa oikeaksi rahaksi – tutustu Tipsimaatin sivuilla parhaisiin bookereihin ja bonuksiin ja laita maaliverkot pöllyämään!

Tipsimaatti