Niin Liiga kuin NHL ovat suurimman osan jääkiekkokaudesta tiiviisti maksumuurin takana, eli katsoaksesi otteluita tarvitset kanavapaketin. Mikäli haluat seurata kahta suomalaisen lätkäfanin kannalta tärkeintä jääkiekkosarjaa, tarvitset molempiin erilliset tilaukset. Liigan tapauksessa halvin paketti on Discovery+ Sport C More, joka maksaa 25,99 € kuukaudessa ja Änärin osalta Viaplay Total, jonka hinta on 44,95 € kuukaudessa.

Jos mietit, mistä näkee jääkiekkoa ilmaiseksi, helpoin vaihtoehto on yhä vanha kunnon televisio. Kaikkia otteluita ei tietenkään näy ilman kanavapaketteja, mutta onneksi osa peleistä tulee myös ilmaiskanavilta. MTV näyttää valikoidut Liiga-ottelut MTV3- ja Sub-kanavilla sekä ensi kertaa tällä kaudella myös valikoidut NHL-ottelut. Kahdella edellisellä kaudella Yle on näyttänyt NHL:ää.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Elokuussa jääkiekkokauden alla MTV julkisti tulevan syksyn Liigan ilmaiset TV-pelit. NHL:n osalta ohjelma puolestaan on julkaistu vasta lokakuun osalta, mutta päivitämme alle heti, kun pelejä kerrotaan lisää. Katso alta päivittyvä ohjelmisto ja lue alta lisää ilmaiskanavien tarjonnasta syksyllä 2023 sekä vaihtoehtoisista tavoista päästä katsomaan pelejä.

Lue myös: NHL on nurkan takana – Kurkkaa suomalaispelaajien sopimukset ja tilanteet alkavalla kaudella 2023-24!

Liiga (MTV3 & MTV Sub)NHL (MTV Sub)
Ke 13.9. klo 18.00 (MTV3):
Tappara – Pelicans
La 14.10. klo 19.30:
Ottawa – Philadelphia
To 28.9. klo 18.00 (MTV Sub):
Tappara – Ilves
La 21.10. klo 20.00:
Ottawa – Detroit
To 5.10. klo 18.00 (MTV Sub):
Kärpät – Ilves
Su 29.10. klo 18.30:
Buffalo – Colorado
To 12.10. klo 18.00 (MTV Sub):
HIFK – Kärpät
La 4.11. klo 21.00:
Edmonton – Nashville
Su 22.10. klo 15.30 (MTV3):
Ilves–Sport
Su 12.11. klo 20.00:
Florida – Chicago
To 26.10. klo 18.00 (MTV Sub):
Pelicans – TPS
Pe 17.11. klo 21.00:
Toronto – Detroit (Global Series)
To 2.11. klo 18.00 (MTV Sub):
HIFK – JYP
La 25.11. klo 20.00:
NY Rangers – Boston
To 16.11. klo 18.00 (MTV3):
JYP – Jukurit
La 2.12. klo 21.00:
Dallas – Tampa Bay
La 25.11. klo 15.30 (MTV3):
Pelicans – HIFK
Su 10.12. klo 20.00:
Columbus – Florida
To 30.11. klo 18.00 (MTV Sub):
HPK – Ilves
La 23.12. klo 21.00:
Nashville – Dallas 
To 21.12. klo 18.00 (MTV Sub):
Ilves – Ässät
La 30.12. klo 15.30 (MTV3):
Kärpät – Tappara

Liigan TV-pelit tarjoavat ilmaislähetyksiä lähes viikoittain

Liigan televisiointi on MTV:llä. Vuodesta 1998 alkaen MTV:n omisti Alma Media, jolta ruotsalainen Bonnier Broadcasting osti sen vuonna 2005. Bonnier puolestaan siirtyi ison yrityskaupan myötä Telia Companyn omistukseen vuonna 2019. Niinpä Liigan katselija on nykyään tavalla tai toisella Telian asiakas.

SM-liiga television ilmaislähetyksinä on suosituimman sarjamme kaupallistumisen myötä vähentynyt, mutta ei onneksi kokonaan jäänyt pois. Syksyllä nähdään ilmaiseksi ainakin 12 Liiga-peliä TV:n välityksellä MTV3- ja MTV Sub -kanavilta. Vuoden ensimmäinen Liiga-peli TV:ssä oli Tappara – Pelicans, josta jatketaan lähes viikoittain kohti kauden huipennusta.

NHL:n ja YLEn yhteistyö päättyi

Yle uutisoi joulukuussa 2021 aloittavansa NHL-otteluiden näyttämisen ilmaiskanavilla ja näyttikin TV2:ssa ja Areenassa kahden kauden ajan 20 runkosarjaottelua kaudessa sekä Stanley Cup -finaaliottelut.

Tämä sopimus on päättynyt. Nyt sen sijaan oikeuksia siirtyy talousongelmissa olevalta Viaplayltä niin ikään MTV:lle. Ohjelma on tiedossa vasta lokakuun osalta, mutta tiedämme, että ilmaispelejä on tulossa jatkossakin enemmän kuin Ylellä, nimittäin luvassa on ottelu viikossa! Samalla myös jääkiekon MM-kisat siirtyivät takaisin MTV:lle.

Suoratoistopalvelut ovat hyvä satsaus tosifaneille

Jos haluaa päästä täysimääräisesti nauttimaan huippusarjojen jääkiekkokausista, paras vaihtoehto on suoratoistopalvelu, jolla ottelut näkee netin välityksellä tietokoneella, mobiililaitteella ja pelikonsolin tai äly-TV:n sovelluksella tai vaihtoehtoisesti kanavapaketti, joka tuo pelit oikeiden TV-kanavien myötä telkkariin.

Eri stream-palvelut ja kanavapaketit ovat tätä nykyä pirstaloitunut viidakko, jossa faktat on syytä selvittää huolellisesti ennen tilaamista. Erityisesti Viaplayn tuotteeseen liittyy hurjasti eri alabrändejä, kuten V Premium, V Sport ja Elisa Viihde Viaplay Total. Nykyään suoratoistopalvelut ovat vahvasti kimpassa operaattoreiden kanssa, mikä lisää vielä sekavuutta.

Pääset jo pitkälle muistamalla, että Telia, MTV ja Liiga kuuluvat yhteen samoin kuin Viaplay ja NHL. Liigaan liittyen Telialla on oma Liigapassi-tuotteensa, mutta sen tilaaminen ei ole kovin järkevää, koska samaan hintaan saa C More Total+ -paketin, johon kuuluu myös muuta urheilua ja viihdettä. Viaplayn osalta paras valinta on kaikenkattava V Premium. Alta näet kummankin palvelun perustiedot ja löytämämme ajankohtaiset tarjoukset.

V Premium
Urheilu: NHL, Valioliiga, Formula 1, Eurooppa-liiga, Konferenssiliiga, Bundesliiga, Mestaruussarja, UFC ja muita
Viihde: Elisa Viihde Viaplayn sisällöt
Selostus: Suomeksi osassa otteluita
Kuvanlaatu: 720p
Hinta: 39,99 €/kk
Tarjous: DNA:n liittymäasiakkaille 35,96 €/kk
Lue lisää
C More Total+
Urheilu: Telia Liigapassi, Mestarien liiga, NFL, La Liga, MM-ralli ja muita
Viihde: BritBoxin ja Hayun sisällöt ja muita
Selostus: Suomeksi kaikissa Liiga-otteluissa ja osassa muita
Kuvanlaatu: 720p
Hinta: 29,95 €/kk
Tarjous: OP:n omistaja-asiakkaille 24,95 €/kk, DNA:n liittymäasiakkaille 27,96€/kk, Telian liittymäasiakkaille ensimmäinen kuukausi ilmaiseksi
Lue lisää

Linkit palveluiden sivuille eivät ole kumppanuuslinkkejä.

Ilmaisen Telia TV -alustan kautta pääsee ostamaan katseluoikeuksia yksittäisiin Liiga-otteluihin myös syksyllä 2023. Yhden ottelun hinta on 9,90 €. Sen sijaan aiemmin käytössä ollutta joukkuepassia, jolla pystyi näkemään edullisempaan kuukausihintaan vain oman joukkueen ottelut, ei enää löydy valikoimasta. Sekä C Morella että Viaplayllä voi katsoa ottelut myös jälkikäteen.

Vedonlyöntisivustojen livestreamit vähentyneet

Aiemmin jääkiekkoa pääsi näkemään usein myös ilmaisten livestreamien kautta. Tällä haavaa sekä Liiga-livestream että NHL-livestream ovat kuitenkin kiven alla vedonlyöntisivustojen vähennettyä runsaasti lähetystarjontaansa. Näillä ilmaisilla lähetyksillä oli omat faninsa, mutta sanalla sanoen mobiiliresoluutiolle tarkoitetut lähetykset eivät olleet järin hyvälaatuisia, ja lisäksi selostuksen puute latisti tunnelmaa. Yleensä myös pelitilillä oli oltava rahaa tai veto asetettuna, jotta matseja pääsi näkemään.

NHL-livestreamiä voi vielä katsoa ilmaiseksi laittomien kanavien kautta, mutta Tipsimaatti ei suosittele tätä vaihtoehtoa. Laittomat streamit ovat täynnä mainoksia ja haittaohjelmia, eikä kuvanlaadusta ole aina takeita. Laittomat palvelut vääristävät kilpailua, ja piratismin myötä palveluntarjoajien mahdollisuudet tuottaa laadukkaita palveluita vähenevät. Ilmainen Liiga-livestream alkaa olla jo harvinainen näky.

VPN:n avulla näkyviin enemmän jääkiekkoa pikkurahalla

VPN eli Virtual Private Network tarjoaa mahdollisuuden urheilun katselemiseen laillisesti, mutta huomattavasti kanavapaketteja ja suoratoistopalveluita edullisemmin. Ajatuksena on vaihtaa ohjelmiston avulla oma virtuaalisijainti Suomen rajojen ulkopuolelle haluttuun maahan, jossa mediayhtiö näyttää ilmaiseksi otteluita, jotka Suomessa ovat pelkästään maksukanavilla.

Jalkapallo tarjoaa maailmanlaajuisena lajina tähän huomattavasti paremmat mahdollisuudet. NHL:ään löytyy kuitenkin VPN:n avulla CBC-niminen kanadalainen kanava, jonka kautta pelejä on mahdollista katsoa. Tämäkään kanava ei näytä kaikkia matseja ilmaiseksi, mutta huomattavasti Suomen kanavia enemmän kuitenkin: CBC:n Hockey Night in Canada näyttää joka viikko perjantain ja lauantain välisenä yönä kaksi ottelua sekä pudotuspelien aikaan valikoidut ottelut.

Ohjeet NHL:n katsomiseen VPN:llä
1. Tilaa ja ota käyttöön haluamasi VPN-palvelu.
2. Vaihda virtuaalisijainniksesi Kanada.
3. Siirry CBC:n sivuille ja valitse lähetys.

Liigaa et näe VPN:n avulla mistään ilmaiseksi.

Vedonlyöntibonukset lisäävät jännitystä kotikatsomossa

Katsoit jääkiekkoa sitten TV:n, suoratoistopalvelun, kanavapaketin, livestreamin tai VPN:n välityksellä, veikkaaminen tuo seuraamiseen lisää jännitystä! Jääkiekkovedonlyönti on kasvanut huimasti vedonlyöntisivustojen kasvaneen tarjonnan myötä, ja voittajajoukkueen lisäksi betsejä isketään tänä päivänä uuniin maalimääristä, maalintekijöistä, pisteiden tekijöistä ja monesta muusta.

Veikatessa kannattaa hyödyntää ehdottomasti myös vedonlyöntibonukset. Talletusbonusten ja ilmaisvetojen avulla voi napata itselleen jopa tuhansia euroja ilmaista pelirahaa. Pistämätöntä pelisilmää ja pitkävetovihjeitä hyödyntämällä ne voi muuttaa oikeaksi rahaksi – tutustu Tipsimaatin sivuilla parhaisiin bookereihin ja bonuksiin ja laita maaliverkot pöllyämään!