Vihjeet

NHL

Vedonlyönti

NHL-vihjeet auttavat, kun kiekko meinaa karata lavasta. Nyt puhutaan maailman kovatasoisimmasta l√§tk√§liigasta, Pohjois-Amerikan NHL:st√§ eli National Hockey Leaguesta. Sarja perustettiin vuonna 1917, ja aina vuoteen 1967 mentiin suppealla Original Six -kokoonpanolla. Sittemmin liiga ja laji ovat paisuneet 32 seuran j√§ttibisnekseksi, uusimpana tulokkaanaan kaudelle 2021-22 mukaan hyp√§nnyt Seattle Kraken. √Ąn√§ri√§ seurataan aktiivisesti kaikkialla j√§√§kiekkomaailmassa ‚Äď my√∂s Suomessa, vaikka aikaero tekeekin monella tepposet intensiiviselle pelien katsomiselle. Kaudesta 2021-22 my√∂s Yle on ottanut NHL:n takaisin ohjelmistoonsa ja n√§ytt√§√§ ilmaiskanavilta kausittain 25 runkosarjaottelua sek√§ Stanley Cup -finaalit.

NHL on y√∂ky√∂peleiden penkkiurheilijoiden ykk√∂ssarja Suomessa ja pit√§√§ sen lis√§ksi j√§nnityksess√§ veikkaajia. √Ąn√§ri tarjoaa kovalle ty√∂myyr√§lle potentiaalisesti paljon odotusarvoa, mutta yhten√§√§n my√∂s melkoisia yll√§tystuloksia. Moni betsaakin surutta varsinkin runkosarjassa jopa yli kuuden j√§ttikertoimia, jotka tulevat aina silloin t√§ll√∂in kotiin. Pitk√§vedon lis√§ksi totals- eli maalim√§√§r√§vedot ovat NHL:n osalta todella suosittuja. Jos ei halua kuitenkaan ihan vain tikkaa heitt√§√§, voi v√§lill√§ kovempi asiantuntemus olla koetuksella pelien y√∂llisen ajankohdan takia. Silloin kannattaa ottaa avuksi NHL-vihjeet. Niiden avulla saat vetosi tueksi asiantuntevien tipstereiden tietotaidon, joka ei p√§√§st√§ bookereita helpolla piinkovilla arvioillaan. NHL-peleiss√§ my√∂s liveveto on suosittua, ja sen avulla moni pyrkii k√§√§nt√§m√§√§n talon edun omaksi edgekseen.

Pää pystyssä, koko kausi tulee!

NHL-vihjeet pit√§v√§t sinut kartalla koko pitk√§n kauden ajan. Ensin √Ąn√§riss√§ pelataan runkosarja, jossa jokaiselle joukkueelle kertyy otteluita 82 eli kaikkiaan pelej√§ pelataan 1 312. Runkosarjaa pelataan tyypillisesti lokakuusta huhtikuuhun. Sen j√§lkeen alkavat taianomaiset playoffit eli pudotuspelit, joissa Stanley Cupista eli NHL:n mestaruudesta taistellaan aina kes√§kuulle asti. NHL-vihjeet lis√§√§ntyv√§t kauden edetess√§, ja viimeist√§√§n pleijareissa niit√§ tulee joka tuutista yhten√§√§n l√§hes jokaiseen peliin.

Stanley Cup -finaalit

Kovatasoiset NHL-finaalit ovat j√§nnitt√§vyydess√§ ja kovatasoisuudessa oma lukunsa. Niiden luoma maailma tuo merkitt√§v√§n lis√§n j√§√§kiekkofanin muuten hiljaiseen kes√§kuuhun. Finaalit pelataan tutulla paras seitsem√§st√§ -formaatilla, ja niiss√§ on n√§hty aikojen saatossa huimia draaman kaaria. Finaaliottelut ovat tyypillisesti tavallista tarkempia ja v√§h√§maalisempia, ja kotietu on niiss√§ tavallista suurempi. Viimeisin√§ vuosina on n√§hty hieman yksipuolisempia finaalisarjoja ‚Äď huipentaako kauden 2022-23 j√§lleen supertasainen sarja, jossa menn√§√§n ehk√§ aina maagiseen Game Seveniin asti? Viimeksi finaalisarja on venytetty seiskapeliin kaudella 2018-19, jolloin St. Louis Blues kampesi mestaruuteen Boston Bruinsia vastaan.

NHL-vihjeet asiaan kuin asiaan

NHL on jääkiekkosarjojen ykkönen, mikä tarkoittaa veikkaajille suurempaa valinnanvaraa kuin esimerkiksi Liigassa. Kaikkia vetomuotoja ei voi toki pelata jokaisella sivustolla. Siinäkin NHL-vihjeet ovat avuksi, koska saat niistä tiedon, millä bookerilla onnistuu kunkin erikoiskohteen veikkaaminen. Suurin osa vihjeistä koskee toki ihan tavallista ottelun voittajaa. Erikoisempia vetoja ei muutenkaan pidä aivan huvin vuoksi roiskia kupongille, nimittäin parhaan palautusprosentin saat tavallisesta pitkävedosta, jossa veikataan ottelun voittajaa. Arvaamattomuuden ja korkean tasapeliriskin vuoksi moni suosii kohdetta, joka jättää tasapelin mahdollisuuden pois laskuista. Alta näet joitakin suosituimpia vetomarkkinoita NHL-kohteiden tiimoilta.

Moneyline

Ottelun voittajan veikkaaminen eli pitk√§veto on NHL:ss√§kin ylivoimaisesti suosituin vetomuoto. Monen valinta on moneyline. Se tarkoittaa sit√§, ett√§ voittajaa veikataan ratkaisuun saakka mukaan lukien mahdollinen jatkoaika ja voittolaukauskilpailu. Ajatus on looginen, koska amerikkalaisessa urheilussa arvostetaan muutenkin voittoa riippumatta tavasta, jolla se tulee. T√§m√§n huomaa siit√§kin, ett√§ NHL:ss√§ ei jatkoaikavoitosta saa sen v√§hemp√§√§ pisteit√§ kuin varsinaisen peliajan voitostakaan. Tasapelin sulkeminen pois antaa mielenrauhaa veikkaajille, koska vaikka harva viitsii tasuria veikata lopputulokseksi, yleist√§h√§n se on. √Ąn√§riss√§ otteluista p√§√§ttyi tasan 21,39 prosenttia kaudella 2021-22. Viel√§ yleisemp√§√§ se oli esimerkiksi SHL:ss√§ (25,30 prosenttia) ja Liigassa (23,10 prosenttia).

Tasapeli unohtuu liian usein vedonlyöntikavalkadista, kun yritämme kuumeisesti keskittyä vain siihen, kumpi joukkueista voittaa. Tasapeli on toisinaan pettymys meille katsojille, ja sitä se voi olla myös suurseuroille. Toisaalta monille pienemmille porukoille tasuri voi taktisesti olla jopa päätavoite varsinkin parempaa joukkuetta vastaan. Valioliiga-kaudella 2021-22 esimerkiksi Brightonin ja Crystal Palacen päättyi tasan 15 kappaletta eli peräti 39 prosenttia otteluista, kun taas Arsenal jakoi pisteet ottelun päätteeksi vain 8 prosentissa otteluista, Tottenham 13 prosentissa ja Man City 16 prosentissa. Kaikkiaan tasan päättyi reilut 23 prosenttia otteluista.

Yli/alle-vedot

Yli/alle-vedot eli totals- tai maalimäärävedot keskittyvät ottelun tai joukkueen maalimäärään. NHL:n tapauksessa ne ovat todella suosittu vetokohde, ja välillä myös NHL-vihjeet puivat sitä, kuinka kovaan tahtiin verkot pöllyävät. Voit veikata esimerkiksi sitä, tehdäänkö ottelussa yli vai alle 6,5 maalia, joka on yleinen kertoimenlaskijoiden arvioima oletuslinja eli line. Vähämaalisempien joukkueiden tapauksessa linja voi olla myös esimerkiksi 5,5, mutta tällä ei juurikaan ole väliä, koska voit joka tapauksessa päättää itse, millaista maalimäärää arvioit otteluun. Maalimäärävedoissa kannattaa ottaa huomioon, miten joukkueiden pelityylit osuvat yksiin maalien syntymisen valossa ja miten kuormittuneita joukkueet ovat. Myös psykologisella puolella ja pelin tarkkuudella on iso vaikutus. Sen sijaan sitkeässä elävä ajatus siitä, että NHL:n päiväpelit, jotka tulevat suomalaisittain hyvään katseluaikaan iltapeleinä, olisivat vähämaalisia, näyttää olevan pitkälti myytti: viime kaudella myös näissä peleissä tehtiin yli kuusi maalia ottelua ohden.

Yksi tapa hyödyntää maalimäärien veikkaamista ovat joukkuekohtaiset over/under-vedot. Ne voivat tulla tarpeeseen esimerkiksi silloin, kun arvelet joukkueen hyökkäyksen olevan rautaisessa tuloskunnossa, mutta uskot, että myös omissa voi soida. Tällöin voi olla järkevämpää veikata joukkueelle vaikkapa yli 3,5:ä maalia kuin joukkueen voittoa, koska valittu veto sallii myös esimerkiksi 4-4-tasapelin tai häviön isomaalisessa ottelussa.

Pelaajavedot

Pelaajavetojen valikoima vaihtelee reippaasti sivustojen välillä. Suurimmalta osalta löytyy kuitenkin tuttu maalintekijäveto, jossa ennustetaan maalinteossa onnistuvaa pelaajaa tai korkeammalla kertoimella ensimmäisen tai viimeisen maalin tekijää. Maalintekijävedossa kannattaa ottaa huomioon se, onko maalin synnyttävä varsinaisella peliajalla vai hyväksytäänkö myös jatkoaika. Monilta sivustoilta löytyy myös kertoimet pisteentekijöille, niiden ollessa korkeamman osumistodennäköisyyden myötä luonnollisesti huomattavasti matalampia. Nykyään saatat törmätä myös syöttöpistekertoimiin. Näitä kannattaa hyödyntää harkiten, sillä mikään ei ole niin rasittavaa kuin veikata ottelua maalisyötön tekijäksi vain nähdäksesi, että pelaaja onnistuukin itse maalinteossa!

Siinä missä jotkut bookerit hädin tuskin tarjoavat maalintekijävetoja otteluihin, toisilta löytyy kertoimet myös esimerkiksi useamman maalin tekijöille, pistemiehille ja jopa ylivoiman onnistujille. Ylivoimamaalit ja -pisteet ovat monen veikkaajan suosikki, koska niille saa korkeita kertoimia, vaikka useimmiten ylivoimalla pyörivät hyvin pitkälti samat hyökkääjät, jotka ovat lähes automaattisesti pisteillä, jos joukkue ylipäätään onnistuu hyödyntämään ylivoimansa. Vetojen kääntöpuolena ovat vähämaaliset ottelut, joissa jäähyjä ei tule kuin kourallinen tai ei ollenkaan. Ylivoimapistekertoimia tarjoaa esimerkiksi iBet.

Kausivedot

Kausi- eli voittajavedot tuovat pitkäaikaista mielenkiintoa kauden seuraamiseen. Niitä voit asettaa paitsi Stanley Cup -mestarista, myös monista muista asioista, kuten konferenssien ja divisioonien voittajista ja pudotuspelijoukkueista sekä henkilökohtaisista saavutuksista, esimerkiksi Art Ross Trophysta eli pistepörssin voittajasta tai muista pelaajapalkinnoista. Tilastot ovat kausivetojen kohdalla ystävä: tutki huolellisesti statistiikkaa, niin saatat löytää kaavoja, jotka kääntyvät eduksesi. Toisinaan myös NHL-vihjeet voivat tarjota tärppejä kausivetoihin.

Eikä siinä vielä kaikki

NHL-vihjeet ovat olennainen osa Tipsimaatin sis√§lt√∂j√§, mutta eiv√§t suinkaan ainoa! √Ąn√§rin lis√§ksi vihjevirtaan p√§ivittyy automaattisesti jopa yli tuhat tipsi√§ kuukaudessa eri lajeista, j√§√§kiekon lis√§ksi esimerkiksi jalkapallosta, koripallosta, tenniksest√§ ja salibandysta. Lis√§ksi tuotamme omia Tipsimaatti Original -vihjeit√§mme. L√∂yd√§t kaikki vihjeet¬†etusivulta. Muista k√§ytt√§√§ suodattimia, joiden avulla voit suunnata katseesi vain sellaisiin vihjeisiin, jotka kiinnostavat sinua. Seuraa halutessasi meit√§ my√∂s Facebookissa, Twitteriss√§ ja Instagramissa, jos haluat saada vihjeet my√∂s sosiaalisen median kanaviin!

Tiedot tarkastettu viimeksi 25.1.2023

Tipsimaatti