Toukokuun sivusto: Casombie

NHLNHL-vihjeet auttavat, kun kiekko meinaa karata lavasta. Nyt puhutaan maailman kovatasoisimmasta lätkäliigasta, Pohjois-Amerikan NHL:stä eli National Hockey Leaguesta. Sarja perustettiin vuonna 1917, ja aina vuoteen 1967 mentiin suppealla Original Six -kokoonpanolla. Sittemmin liiga ja laji ovat paisuneet 32 seuran jättibisnekseksi, uusimpana tulokkaanaan kaudelle 2021-22 mukaan hypännyt Seattle Kraken. Änäriä seurataan aktiivisesti kaikkialla jääkiekkomaailmassa – myös Suomessa, vaikka aikaero tekeekin monella tepposet intensiiviselle pelien katsomiselle. Tällä kaudella myös MTV näyttää myös yhden ilmaisen TV-pelin kaikelle kansalle joka viikko koko runkosarjan ajan.

Lue myös: Jääkiekkosyksyn 2023 TV-ohjelma: Ilmaiset NHL- ja Liiga-pelit sekä suoratoistopalveluiden tarjonta
Lue myös:
NHL on nurkan takana – Kurkkaa suomalaispelaajien sopimukset ja tilanteet alkavalla kaudella 2023-24!

NHL on yökyöpeleiden penkkiurheilijoiden ykkössarja Suomessa ja pitää sen lisäksi jännityksessä veikkaajia. Änäri tarjoaa kovalle työmyyrälle potentiaalisesti paljon odotusarvoa, mutta yhtenään myös melkoisia yllätystuloksia. Moni betsaakin surutta varsinkin runkosarjassa jopa yli kuuden jättikertoimia, jotka tulevat aina silloin tällöin kotiin. Pitkävedon lisäksi totals- eli maalimäärävedot ovat NHL:n osalta todella suosittuja. Jos ei halua kuitenkaan ihan vain tikkaa heittää, voi välillä kovempi asiantuntemus olla koetuksella pelien yöllisen ajankohdan takia. Silloin kannattaa ottaa avuksi NHL-vihjeet. Niiden avulla saat vetosi tueksi asiantuntevien tipstereiden tietotaidon, joka ei päästä bookereita helpolla piinkovilla arvioillaan. NHL-peleissä myös liveveto on suosittua, ja sen avulla moni pyrkii kääntämään talon edun omaksi edgekseen.

Pää pystyssä, koko kausi tulee!

NHL-vihjeet pitävät sinut kartalla koko pitkän kauden ajan. Ensin Änärissä pelataan runkosarja, jossa jokaiselle joukkueelle kertyy otteluita 82 eli kaikkiaan pelejä pelataan 1 312. Runkosarjaa pelataan kaudella 2023-24 jälleen lokakuusta huhtikuuhun. Sen jälkeen alkavat taianomaiset playoffit eli pudotuspelit, joissa Stanley Cupista eli NHL:n mestaruudesta taistellaan aina kesäkuulle asti. NHL-vihjeet lisääntyvät kauden edetessä, ja viimeistään pleijareissa niitä tulee joka tuutista yhtenään lähes jokaiseen peliin.

Stanley Cup -finaalit

Kovatasoiset NHL-finaalit ovat jännittävyydessä ja kovatasoisuudessa oma lukunsa. Niiden luoma maailma tuo merkittävän lisän jääkiekkofanin muuten hiljaiseen kesäkuuhun. Finaalit pelataan tutulla paras seitsemästä -formaatilla, ja niissä on nähty aikojen saatossa huimia draaman kaaria. Finaaliottelut ovat tyypillisesti tavallista tarkempia ja vähämaalisempia, ja kotietu on niissä tavallista suurempi. Viimeisinä vuosina on nähty hieman yksipuolisempia finaalisarjoja – huipentaako kauden 2023-24 jälleen supertasainen sarja, jossa mennään ehkä aina Game Seveniin asti? Viimeksi finaalisarja on venytetty seiskapeliin kaudella 2018-19, jolloin St. Louis Blues kampesi mestaruuteen Boston Bruinsia vastaan.

NHL-vihjeet asiaan kuin asiaan

NHL on jääkiekkosarjojen ykkönen, mikä tarkoittaa veikkaajille suurempaa valinnanvaraa kuin esimerkiksi Liigassa. Kaikkia vetomuotoja ei voi toki pelata jokaisella sivustolla. Siinäkin NHL-vihjeet ovat avuksi, koska saat niistä tiedon, millä bookerilla onnistuu kunkin erikoiskohteen veikkaaminen. Suurin osa vihjeistä koskee toki ihan tavallista ottelun voittajaa. Erikoisempia vetoja ei muutenkaan pidä aivan huvin vuoksi roiskia kupongille, nimittäin parhaan palautusprosentin saat tavallisesta pitkävedosta. Arvaamattomuuden ja korkean tasapeliriskin vuoksi moni suosii kohdetta, joka jättää tasapelin mahdollisuuden pois laskuista. Alta näet joitakin suosituimpia vetomarkkinoita NHL-kohteiden tiimoilta.

Moneyline

Ottelun voittajan veikkaaminen eli pitkäveto on NHL:ssäkin ylivoimaisesti suosituin vetomuoto. Monen valinta on moneyline. Se tarkoittaa sitä, että voittajaa veikataan ratkaisuun saakka mukaan lukien mahdollinen jatkoaika ja voittolaukauskilpailu. Ajatus on looginen, koska amerikkalaisessa urheilussa arvostetaan muutenkin voittoa riippumatta tavasta, jolla se tulee. Tämän huomaa siitäkin, että NHL:ssä ei jatkoaikavoitosta saa sen vähempää pisteitä kuin varsinaisen peliajan voitostakaan. Tasapelin sulkeminen pois antaa mielenrauhaa veikkaajille, koska vaikka harva rohkenee veikata tasuria lopputulokseksi, ne ovat yleisiä. Änärissä otteluista päättyi tasan 21,39 prosenttia kaudella 2021-22. Vielä yleisempää se oli esimerkiksi SHL:ssä (25,30 prosenttia) ja Liigassa (23,10 prosenttia).

Yli/alle-vedot

Yli/alle-vedot eli totals– tai maalimäärävedot keskittyvät ottelun tai joukkueen maalimäärään. NHL:n tapauksessa ne ovat todella suosittu vetokohde, ja välillä myös NHL-vihjeet puivat sitä, kuinka kovaan tahtiin verkot pöllyävät. Voit veikata esimerkiksi sitä, tehdäänkö ottelussa yli vai alle 6,5 maalia, joka on yleinen kertoimenlaskijoiden arvioima oletuslinja eli line. Vähämaalisempien joukkueiden tapauksessa linja voi olla myös esimerkiksi 5,5, mutta tällä ei juurikaan ole väliä, koska voit joka tapauksessa päättää itse, millaista maalimäärää arvioit otteluun. Maalimäärävedoissa kannattaa ottaa huomioon, miten joukkueiden pelityylit osuvat yksiin maalien syntymisen suhteen ja miten kuormittuneita joukkueet ovat. Myös psykologisella puolella ja pelin tärkeydellä on iso vaikutus. Sen sijaan sitkeässä elävä ajatus siitä, että NHL:n päiväpelit, jotka tulevat suomalaisittain hyvään katseluaikaan iltapeleinä, olisivat vähämaalisia, näyttää olevan pitkälti myytti: viime kaudella myös näissä peleissä tehtiin yli kuusi maalia ottelua ohden.


Yksi tapa hyödyntää maalimäärien veikkaamista ovat joukkuekohtaiset over/under-vedot. Ne voivat tulla tarpeeseen esimerkiksi silloin, kun arvelet joukkueen hyökkäyksen olevan rautaisessa tuloskunnossa, mutta uskot, että myös omissa voi soida. Tällöin voi olla järkevämpää veikata joukkueelle vaikkapa yli 3,5:ä maalia kuin joukkueen voittoa, koska valittu veto sallii myös esimerkiksi 4-4-tasapelin tai häviön isomaalisessa ottelussa.

Pelaajavedot

Pelaajavetojen valikoima vaihtelee reippaasti sivustojen välillä. Suurimmalta osalta löytyy kuitenkin tuttu maalintekijäveto, jossa ennustetaan maalinteossa onnistuvaa pelaajaa tai korkeammalla kertoimella ensimmäisen tai viimeisen maalin tekijää. Maalintekijävedossa kannattaa ottaa huomioon se, onko maalin synnyttävä varsinaisella peliajalla vai hyväksytäänkö myös jatkoaika. Monilta sivustoilta löytyy myös kertoimet pisteentekijöille, niiden ollessa korkeamman osumistodennäköisyyden myötä luonnollisesti huomattavasti matalampia. Nykyään saatat törmätä myös syöttöpistekertoimiin. Näitä kannattaa hyödyntää harkiten, sillä mikään ei ole niin rasittavaa kuin veikata ottelua maalisyötön tekijäksi vain nähdäksesi, että pelaaja onnistuukin itse maalinteossa.


Siinä missä jotkut bookerit hädin tuskin tarjoavat maalintekijävetoja otteluihin, toisilta löytyy kertoimet myös esimerkiksi useamman maalin tekijöille, pistemiehille ja jopa ylivoiman onnistujille. Ylivoimamaalit ja -pisteet ovat monen veikkaajan suosikki, koska niille saa korkeita kertoimia, vaikka useimmiten ylivoimalla pyörivät hyvin pitkälti samat hyökkääjät, jotka ovat lähes automaattisesti pisteillä, jos joukkue ylipäätään onnistuu hyödyntämään ylivoimansa. Vetojen kääntöpuolena ovat vähämaaliset ottelut, joissa jäähyjä ei tule kuin kourallinen tai ei ollenkaan. Ylivoimapistekertoimia tarjoaa esimerkiksi Bethard.

Kausivedot

Kausi- eli voittajavedot tuovat pitkäaikaista mielenkiintoa kauden seuraamiseen. Niitä voit asettaa paitsi Stanley Cup -mestarista myös monista muista asioista, kuten konferenssien ja divisioonien voittajista ja pudotuspelijoukkueista sekä henkilökohtaisista saavutuksista, esimerkiksi Art Ross Trophysta eli pistepörssin voittajasta tai muista pelaajapalkinnoista. Tilastot ovat kausivetojen kohdalla ystävä: tutki huolellisesti statistiikkaa, niin saatat löytää kaavoja, jotka kääntyvät eduksesi. Toisinaan myös NHL-vihjeet voivat tarjota tärppejä kausivetoihin.


Kertoimet 30.4.


Eikä siinä vielä kaikki

NHL-vihjeet ovat olennainen osa Tipsimaatin sisältöjä, mutta eivät suinkaan ainoa! Änärin lisäksi vihjevirtaan päivittyy automaattisesti jopa yli tuhat tipsiä kuukaudessa eri lajeista, jääkiekon lisäksi esimerkiksi jalkapallosta, koripallosta, tenniksestä ja salibandysta. Lisäksi tuotamme omia Tipsimaatti Original -vihjeitämme. Löydät kaikki vihjeet etusivulta. Muista käyttää suodattimia, joiden avulla voit suunnata katseesi vain sellaisiin vihjeisiin, jotka kiinnostavat sinua. Seuraa halutessasi meitä myös Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa, jos haluat saada vihjeet myös sosiaalisen median kanaviin!

Tipsimaatti