Politiikkavedonlyönti lisää politiikan seuraamisen mielenkiintoa ja tuo mahdollisuuden kääräistä omalla tietämyksellä myös rahallista voittoa. Suuretkin summat ovat mahdollisia: muistamme muun muassa, kuinka pokerinpelaaja Aki Pyysing löi vetoa 275 000 euroa Bidenin voiton puolesta 2020.

Politiikkavedonlyöntiin pätevät eri lainalaisuudet kuin tavalliseen urheiluvedonlyöntiin, sillä politiikkaa veikatessa sattumalle ja tuurille on vähemmän sijaa. Mitä tulee politiikan tapahtumien veikkaamiseen, presidentinvaali vedonlyönti on ehdottomasti kiinnostavinta – ehkäpä yksinkertaisuutensa vuoksi.

Presidentinvaalit 2024: Toinen kierros

Presidentinvaalin ensimmäinen kierros toimitettiin tammikuussa, ja koska kukaan ehdokas ei saanut vähintään 50 prosenttia äänistä, nähdään vaaleissa toinen kierros. Toisen kierroksen vaalipäivä on 11. helmikuuta 2024, ja silloin voi äänestää enää ainoastaan Alexander Stubbin ja Pekka Haaviston välillä. Ensimmäisellä kierroksella Stubbin ja Haaviston äänet menivät hyvin lähelle toisiaan, joten luvassa on mielenkiintoinen kakkoskierros, vaikka Stubb onkin selvä suosikki.

Nimistä selvästi pidempään uskottavana ehdokkaana seuraavaksi presidentiksi on ollut Haavisto, joka oli kova kirittäjä Niinistölle jo hänen tullessaan ensi kertaa valituksi 2012. Tuolloin Haavisto vei vaalin toiselle kierrokselle ja sai siellä kohtalaiset 37,4 % äänistä. Viime vaaleissa 2018 Haavisto sai jälleen toiseksi eniten ääniä Niinistön jälkeen, mutta homma oli selvä ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Alexander Stubb on vaikuttanut politiikan ulkopuolella viime vuosina toimiessaan Euroopan Investointipankin varapääjohtajana ministerikausiensa jälkeen. Petteri Orpo toi esiin elokuussa 2024, että kokoomus pyytää Stubbia puolueen presidenttiehdokkaaksi. Puoluekokouksessa virallistettiin asia vasta lokakuun lopussa.

Loppujen lopuksi ei puhuta valtavan erilaisista ehdokkaista. Molemmat ovat arvokartalla melko keskellä – kumpikin on tullut iän myötä maltilliseksi ja varoo edustamasta mitään äärilaitaa. Haavisto ei ole tänä päivänä kovinkaan vasemmalla, eikä Stubb oikeastaan niin kauhean oikealla ainakaan puheiden perusteella. Suurimmat erot tulevat arvoissa: Haavisto on liberaali ja Stubb konservatiivi, mutta jälleen melko maltillisilla tavoilla.

Presidentinvaalit vedonlyönti 2024: Kertoimet

Tällä hetkellä presidentinvaali kertoimet on syystä tai toisesta saatavilla vain yhdellä vedonlyöntisivustolla. Kyseessä on Viron lisenssillä toimiva verovapaa pelisivusto nimeltä VivatBet, joka tarjoaa uusille pelaajille oikein loistavaa bonusta: ensitalletuksen tuplaus 200 euroon asti. Nyt on siis mahdollisuus veikata omaa ehdokasta vaikka tuplasummalla, jonka talo tarjoaa. Lue tarkemmat bonustiedot Tipsimaatin arvostelusta. Tipsimaatti seuraa presidentinvaalien kerrointilannetta ja päivittää tähän artikkeliin, jos kertoimia tulee muilta sivustoilta.

Kertoimissa on mielenkiintoinen tilanne, sillä Stubb on erittäin selvä suosikki: kokoomuslaisen kerroin on vaivaiset 1,06 siinä missä Haaviston kerroin on 9,00. Tämä vaikuttaa yllättävältä ottaen huomioon, että vaaleissa saadut äänet olivat toisiaan varsin lähellä: Stubb sai äänistä 27,2 % ja Haavisto 25,8 %.

Lisäksi voit lyödä vetoa ehdokkaiden saamista äänimääristä, joissa Haaviston line on 45,5 % ja Stubbin 54,5 %.

Haavisto
Stubb
 
7,00
 
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kertoimet päivitetty viimeksi 9.2.

Tilanteen tullee ratkaisemaan luonnollisesti se, kumpi saa enemmän ääniä niiltä, joiden ehdokas jäi ensimmäiselle kierrokselle. Kuinka suuri äänestysaktiivisuus nähdään toisella kierroksella? Ketä perussuomalaiset äänestävät? On uumoiltu, että vasemmistopuolueiden kannattajat olisivat Haaviston leirissä ja PS:n kannattajat Stubbin leirissä, mutta asia ei ole välttämättä näin yksinkertainen. Monella persulla on tiukka paikka päättäessään, kumpaa äänestää vai äänestääkö kumpaakaan.

Vaikutusta on myös sillä, millaiset kampanjoiden loppukirit ehdokkaat saavat aikaan. Molemmat ovat näkyviä hahmoja sosiaalisessa mediassa ja saavat luonnollisesti tuutin täydeltä ruutuaikaa koko vaalien jäljellä olevan ajan.

Kenen presidenttiehdokkaan puolesta sitten kannattaa veikata? Se päätös on jokaisen tehtävä itse, kuten äänestyspäätöskin. Tipsimaatin toimistolla ei olla valmiita veikkaamaan ainakaan Stubbin voiton puolesta näin matalalla kertoimella. Jos jännityksen vuoksi haluaa veikata, Haaviston kerroin on paljon kiinnostavampi. Uusimpien gallup-tulosten pohjalta kuitenkin näyttää vahvasti siltä, että Stubb on seuraava tasavallan presidentti.

Vaalitentit & gallupit

Olennainen osa presidentinvaaleihin liittyvää prosessia ovat vaalitentit, joissa presidenttiehdokkaita haastatellaan ja haastetaan erilaisista aiheista. Syyskuussa tartannut tenttikausi näki huippunsa ensimmäisen kierroksen aikana, mutta toki kärkikaksikko jatkaa vielä debatoimista eri yhteyksissä toisen kierroksen aikana.

Myös vaaligallupit eli mielipidetiedustelut kuuluvat osaksi presidentinvaalihumua. Näitä eri mediat järjestävät jatkuvasti. Haavisto oli vielä syksyllä suosikki, mutta loppuvuotta kohden Stubb meni mielipidemittauksissa ohi. Tällä hetkellä tammikuun lopussa Alexander Stubb on varsin selvä suosikki gallupien mukaan.

Instagram will load in the frontend.

Vedonlyöntibonusten avulla omaa rahaa tarvitsee riskeerata vähemmän

Vedonlyöntibonukset ovat vedonlyöntisivustojen markkinointikikka, joiden avulla ne houkuttelevat uusia asiakkaita kovassa kilpailussa. Tarjolla on muun muassa talletusbonuksia, eli tallettamasi summan päälle tulee lisää pelirahaa, sekä ilmaisvetoja, joissa talo maksaa panoksen.

Vedonlyöntibonuksia voi käyttää myös presidentinvaalit vedonlyöntiin, kunhan muistat, että bonuksilla on kierrätysvaatimus: rahat pitää kierrättää vedonlyönnissä tietty määrä kertoja ennen kuin voitot voi kotiuttaa. Näin ollen jos et seuraa urheilua tai ole kiinnostunut urheiluvedonlyönnistä, ei bonusta kannata välttämättä vastaanottaa ollenkaan. Silloin voit lyödä vetoa presidentinvaalista hyvin yksinkertaisesti valitsemalla lajilistauksesta kohdan Politiikka / Politics ja sieltä Suomen presidentinvaali vedonlyönti.

Tutustu Tipsimaatin esittelemiin vedonlyöntibonuksiin täällä.

Presidentinvaali 2024: Usein kysyttyä

Milloin seuraava presidentinvaali järjestetään?

Presidentinvaalin 2024 virallinen vaalipäivä oli sunnuntai 28. tammikuuta. Toisen kierroksen vaalipäivä on 11. helmikuuta.

Voiko presidentinvaaleista lyödä vetoa?

Kyllä. Suomen presidentinvaali vedonlyönti on mahdollista tällä hetkellä yhdellä vedonlyöntisivustolla.

Kuka on vedonlyöntiyhtiöiden suosikki olemaan Suomen seuraava presidentti?

Kirjoitushetkellä tammikuun lopussa 2024 Alexander Stubb on karannut selväksi suosikiksi ohi Haaviston.

Voiko USAn presidentinvaaleista lyödä vetoa?

Totta kai! Yhdysvaltain seuraavaa presidenttiä voi niin ikään veikata lähes kaikilla bookereilla.