Usein kuuluu puhuttavan moraalisesta finaalista, kun kaksi turnauksen parasta kohtaa ennen aikojaan. Sellainen olisi taas tarjolla perjantaina heti puolivälierävaiheen ensimmäisessä ottelussa, kun turnauksen ainoana joukkueena puhtaalla pelillä edennyt Espanja kohtaa niin ikään edukseen esiintyneen isäntämaa Saksan. Kahden väkivahvan kestomenestyjän pitäisi tarjota viihdettä koko rahalla kotiyleisölle ja kaikille muillekin, kun peli saadaan käyntiin MHPArenalla Stuttgartissa perjantaina alkaen kello 19.

Espanja tilastojen valossa turnauksen vakuuttavin

La Roja pelaa loistavaa turnausta. Suurmaan nippu tiedettiin vahvaksi, mutta monet on Luis de la Fuenten peluutus onnistunut silti yllättämään pirteydellään. Joukkue avasi kisat Kroatian härskillä 3-0-löylytyksellä ja on sen jälkeenkin voittanut kaikki pelit tehtyään neljässä ottelussa yhteensä yhdeksän maalia ja päästettyään vain yhden, senkin omiin Georgiaa vastaan ottelussa, jossa nyt ei oikein pelkoa tappiosta ollut missään vaiheessa. Espanja osoitti kanttiaan hoitamalla tuon salama-alun jälkeen pelin lopulta vuorenvarmasti 4-1. Tämä huippujoukkue olisi ilman muuta jo mestarisuosikki ilman Englannin merkittävästi helpompaa kaavion puoliskoa. Englannista se nousisi varmasti ohi jo perjantaina voiton myötä – sama pätee Saksaan.

Saksa ei ole ollut myöskään missään nimessä huono. Toinen perinteinen futiksen suurmaa ei ole ollut viime vuosina ehkä ihan parhaimmillaan, mutta on nyt kotikisoissa löytänyt sitä vanhaa tuttua varmuutta pelaamiseensa. Neljännesvälierässä Tanskaa vastaan joukkue ansaitsi voittonsa Kai Havertzin pilkulla ja Jamal Musialan osumalla, molempien joukkueiden missattua yhdet maalit myös VARissa. Ehkäpä kunnon vastuksen tarjoaminen jäi tosin juuttien osalta hieman piippuun. Sveitsiä vastaan lohkovaiheen päätöksessä taas nähtiin hieman kysymyksiä herättävä 1-1-tasapeli, jossa lohkovoitto ratkesi vasta lisäajalla Fullkrugin maalilla. Saksalla on siis enemmän todistettavaa kuin Espanjalla.

Molemmat joukkueet pääsevät otteluun ehjillä rostereilla.

Tulossa tasaväkinen trilleri

Turnausjärjestäjät ovat olleet otteluaikataulujen kanssa saksalaisen pedantteja, eivätkä ole lähteneet siirtämään tätä peliä sinne minne se eittämättä kuuluisi, puolivälierien viimeiseksi herkkupalaksi. Mielenkiintoinen huippukohtaaminen on silti kyseessä ja todellinen tasabookki, jossa vedonlyöntisivut laskevat molempien voiton todennäköisyyden yhtä suureksi ja pitää myös tasapeliä lähes yhtä mahdollisena. Ehkäpä Espanja olisi muuten hieman edellä, mutta kotietu kallistaa vaakakuppia jälleen Saksan suuntaan. Jos sieltä pitää suosikki kaivaa, niin La Furia sitä on aivan hienoisesti.

Futisyhteiskuntien keskinäinen historia on mielenkiintoinen. Viimeisin kilpailullinen ottelu on Qatarista 2022, jolloin joukkueet tasasivat lohkovaiheessa pisteet maalein 1-1. Vähämaalisia ovat kohtaamiset olleet myös tätä ennen, sillä peräti kuusi viimeisissä kuudessa pelissä on nähty korkeintaan kaksi maalia. Silloin kun tämä putki on alkanut, ei moni pelaaja ollut vielä edes syntynyt, kuten ei myöskään silloin kun Espanja on viimeksi voittanut Saksan, vuonna 1988.

Tunteet ovat pinnassa, kun tässä huippumatsissa lähdetään ratkomaan paikkaa semifinaaleissa. Molemmissa leireissä on puolustussuunnan osaamista ja kovien paikkojen kokemusta sen verran, että maalijuhliin ei ole luottoa. Espanja on päästänyt kisoissa vain yhden maalin selkänsä taakse, siinä missä Saksan lukema on sekin vain kaksi. Kyllä tässä lähdetään pelaamaan mielestämme tarkkaa peliä, jossa maalit ovat kortilla. Isketään lapulle  alle 2,5 maalia .

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on alle 2,5 maalia panostussuosituksella 6/10.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä VivatBet, jolla se on 1,81.