Valioliigan ystäville on tarjoiltu tällä viikolla useita isoja pelejä, mutta pääruoka on vielä nauttimatta. Sunnuntain kamppailu kahden sarjan kovavireisimmän joukkueen välillä on todellinen herkkupala. Joko Arsenalin uunituore vahvistus Leandro Trossard pääsee tositoimiin, entä löytääkö Unitedin uusi nimi Wout Weghorst paikkansa kärjestä vielä debyyttiä paremmin? Tykkimiehet hakee revanssia, sillä se kärsi kauden toistaiseksi ainoan tappionsa juuri ManUlle, ja ylipäätään voittotili on top-4-joukkueita vastaan avaamatta.

 

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Pukeeko suosikin viitta Arsenalia?

Arsenal sai viime viikonloppuna heti kovan haasteen pelatessaan ensi kertaa vedonlyöntiyhtiöiden mestarisuosikkina. Rakkaasta vihollisesta Tottenhamista tuli eheän esityksen jälkeen 0-2-voitto, joka oli ensimmäinen vierasvoitto Pohjois-Lontoon derbyissä sitten kevään 2014. Näennäisen tasaisista tilastoista huolimatta Tykkimiehet oli pelissä reippaasti edellä ja pimensi vahvasti Spurs-hyökkäyksen, joka varsinkin Sonin heikon formin saattelemana oli aseeton. Bukayo Saka ja Martin Ødegaard vastasivat Arsenalin maaleista, joista kumpaankin Hugo Lloris antoi kyllä suosiollisen avustuksensa – varsinkin ensimmäiseen, joka merkattiinkin lopulta hänelle. Vastaavasti ottelun jälkeen vastustajafanin potkaisemaksi tullut Aaron Ramsdale pelasi toisessa päässä loisto-ottelun, mutta maalivahtien taistoon peli ei ratkennut.

United koki keskiviikkona kirpaisevan loppuhetkien takaiskun, kun Michael Olise tälläsi Crystal Palacelle vastustamattoman tasoituksen lisäajalla. Punaisten leirissä ujosti heräilleiden mestaruusunelmien kannalta maali oli kylmä suihku, mutta upean yksilösuorituksen ei saa antaa muuttaa ottelun annin pureksintaa. ManU hääri pelillisenä kapellimestarina ja hallitsi kenttätapahtumia. Kävi vain niin, että paikkaansa hakeneen romuluisen Wout Weghorstin debyytti sekoitti hieman hyökkäystä, eikä Marcus Rashfordilla ollut paras päivä. Toisella jaksolla ajatusten annettiin jo siirtyä liiaksi viikonloppuun.

Tasoitusmaalin lisäksi heikko hetki Punaisten kannalta oli muuten hyvin pelanneen keskikentän brassitaituri Casemiron keltainen, joka siirsi hänet hyllylle sunnuntailta. Joukkueen hyvä vire on kulminoitunut pitkälti Rashfordiin ja Casemiroon, ja jos toinen ei pelaa ja toisen maaliliekki on sammumassa, voi se tietää huonoa. Toisaalta Rashfordin vireestä pitää olla vetämättä liian suuria johtopäätöksiä yhden pelin perusteella. Keskiviikkona hän oli heikko, mutta pääsi kuitenkin paikoille kohtuullisesti ja voi ohipelin jälkeen hyvinkin myös jatkaa siitä mihin jäi. Viimeksi 25-vuotias hyökkääjä, josta on uuden jatkosopimuksen myötä tulossa Valioliigan kovapalkkaisin englantilaispelaaja, iski Arsenalia vastaan kaksi maalia. Onko sunnuntaina jälleen hänen iltansa?

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Paineensieto puntariin

Paineet nousevat uudelle tasolle Arsenalin kevätkaudella. Joukkue on hävinnyt sarjassa vain yhden pelin ja kylvettänyt muun muassa paikallisvastustajiaan, mutta toisaalta kerännyt tämänhetkisistä top-4-joukkueista 0/2 voittoa (Manchester United 3-1, Newcastle 0-0). Vielä on siis paljon testejä edessä, kuten City kahteen kertaan. Ilman muuta tässä pelissä paineet ovat Tykkimiehillä, kun taas vierailla on vain voitettavaa. Varsinkin Newcastlen lauantaisen pistemenetyksen myötä viikosta ei saa heille katastrofia oikein millään: top-4-tavoitteen osalta ollaan edelleen hyvässä tilanteessa, ja kaikki sen päälle on pelkkää plussaa.

Suurin osa tilastoista osoittaa Arsenalin suuntaan, joka on hävinnyt Emiratesilla viimeksi huhtikuussa ja voittanut Unitedille keskinäisissä kohtaamisissa kotona pääosin isän kädestä. Mentaalinen tilanne on silti vieraille täydellinen. Huoli ei voi olla hiipimättä pelaajien puseroihin: nousevatko muut kärkijoukkueet jälleen mahdottomaksi koetinkiveksi? Epätasaisen otteluohjelman vuoksi tämä puoli on vielä arvoitus, vaikka myös isojen kaatamista mestaruus tulee vaatimaan. Toistaiseksi saadun lyhyen otannan perusteella ongelmia voi tulla.

Tipsimaatti löytää tässä ottelussa luottoa manchesterilaisten mahdollisuuksiin erityisesti loppua kohden. Nostamme peleihin rohkeasti erikoiskohteen  Arsenal johtaa tauolla ja ei voita  poskettomalla 12 kertoimella! Arsenal on tottunut ratkaisemaan pelit tällä kaudella monesti ensimmäisellä jaksolla, mutta taktiikka voi tuottaa nyt hieman enemmän ongelmia kuin esimerkiksi Tottenhamia vastaan. Mitä pidemmälle ottelu etenee, sitä enemmän henkinen etu on vieraiden puolella, jolla vastaavasti on kantti kestänyt loppuhetkillä joukkueen voitettua Palace-peliä lukuun ottamatta kaikki toiset jaksot tänä vuonna. Lisäksi vieraiden penkiltä löytynee leveyttä hieman enemmän riippuen Anthony Martialin pelikunnosta. Löydät erikoiskohteen TurboVegasilta, jossa se on Maalit-välilehden alla.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Arsenal johtaa tauolla ja ei voita panostussuosituksella 2/10. Uskomme ottelussa näkyvän loppua kohden yhä enemmän kotijoukkueen korkeat paineet ja kapean penkin.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä TurboVegas, jolla kerroin on 12,00!

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.