Valioliigassa on vierähtänyt MM-tauon myötä jo kuukauden päivät edellisestä suurseurojen kohtaamisesta. Tammikuun kuumien kohtaamisten makuun päästään Lontoon torstai-illassa, kun Chelsean vieraaksi saapuu Manchester City. Samoista sijoista joukkueet eivät oikein tällä kaudella taistele, mutta molempia voitto kiinnostaa erityisen paljon. Cityn ei parane enää menettää pisteitä pitääkseen Arsenalin ja sarjan kärkipaikan iskuetäisyydellä. The Blues puolestaan on valahtanut kiusallisesti kymmenenneksi ja mielii takaisin taistelemaan europaikoista.

 

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Molemmilla alla pettymystasurit

Kumpikin kaksikosta pelasi edelliskierroksella 1-1-tasapelit heikompia joukkueita vastaan, Chelsea Nottinghamia ja City Evertonia. Molemmat törmäsivät puolustusmuureihin, mistä erityisesti Pep Guardiola ei peitellyt turhautumistaan ottelun jälkeen. Nämä olivat molemmille isoja pettymyksiä, ja sitä suuremmalla syyllä nyt onkin odotuksissa hanakka voittojahti. Sarjamatsissa luodaan myös asetelmia jo sunnuntaina edessä olevaan FA Cup -kohtaamiseen samojen joukkueiden välillä, tosin eiköhän Valioliiga-koitos mene tärkeysjärjestyksessä heittämällä edelle.

Chelsealle kausi on ollut karvasta kalkkia. Thomas Tuchelin syyskuussa korvannut Graham Potter ei ole saanut luotua henkeä omiinsa laadukkaasta pelaajamateriaalista huolimatta, ja kymmenes sija on tässä vaiheessa paha pettymys. Potter operoi pitkälti Tuchelin rakentamalla joukkueella, joten joidenkin mielestä virheet on tehty jo aiemmin, osan mukaan taas myös 47-vuotias Brightonista saapunut englantilainen on liian kovassa paikassa. Sopimus on kuitenkin pitkä viiden vuoden pesti, joten eiköhän tässä rauhassa katsota, mihin suuntaan mies lähtee sinisiä viemään. Se on selvää, että näinkin nimekkäällä nipulla pitäisi edellisestä 11 ottelusta kaikki kilpailut mukaan lukien olla voittoja selvästi enemmän kuin kolme. Materiaali on toisaalta täynnä nimihankintoja, jotka eivät toimi täsmäaseena tai istu kokonaisuuteen. Hengettömyydestä kieli tuore peräti 435 minuutin maaliton putki.

City porskuttaa yhä vain vetofirmojen suosikkina mestariksi, mikä ei ole ihme joukkueen järisyttävän pelaajamateriaalin ja Arsenalin loukkaantumistilanteen tietäen. Ei asetelma silti ole helpoin mahdollinen joukkueellekaan, kun selvinä suosikkeina jatketaan ikään kuin olisi jo etukäteen jotain voitettu. Joukkueen hyökkäyspeli uhkaa jo hieman liiaksikin jäädä taianomaisessa vireessä olevan Hålandin harteille, mistä kertovat pistemenetykset pienemmille silloin, kun ei ole norskin paras pelipäivä. Mielenkiintoiseksi tilanne menee silloinkin, mikäli mies loukkaantuu. Kyse ei ole siitä, etteikö Cityltä löytyisi muita loistavia hyökkääjiä ja maalintekijöitä, vaan siitä, kuinka joukkueen ilmapiiri ja roolitus kestävät status quon mahdollisen muuttumisen.

Iso peli sytyttää

Kun City ja Chelsea ovat viime vuosina kohdanneet useissa kilpailuissa, on Taivaansiniset lähes aina ollut luonnollisesti selvä suosikki. Täytyy ottaa silti huomioon, että mitään ihan heittopusseja eivät lontoolaiset ole Cityä vastaan olleet. Muistissa on esimerkiksi kesällä 2020 alkanut jakso, jonka aikana Chelski vei viidestä perättäisestä keskinäisestä nimiinsä neljä – mukana totta kai myös hurja Mestarien liigan finaali keväältä 2021, jonka ratkaisijaksi nousi jokseenkin puskista Kai Havertz.

Aivan yhtä selvä suosikki ei City ole ollut kuin nyt, mutta tällä hetkellä siihen on perustellut syyt joukkueen formien takia. Manchesterissa yksi maailman parhaista jalkapallojoukkueista – ellei paras – myllää mestaruustason peliä, Chelsea on kriisissä oleva joukkue. Aivan emme kuitenkaan löydä vieraita kupongille 1,80 tuntumassa olevalla kertoimella tai liioin tasoituksella, jolle ei vaan arvoa löydy. Kuten sanottu, ei se Citykään tanssahtele ihan voitosta voittoon eikä varsinkaan aina mässäile maaleilla. Isännillä on pelissä kuin pelissä aina jonkun verran potentiaalia saada homma toimimaan esimerkiksi yksittäisen pelaajan, kuten Aubameyangin, suonenvedon myötä. Laajuutta löytyy, joskin peluutuksessa ja esimerkiksi vaihtojen käytössä on selviä ongelmakohtia.

Vedonlyönnillisesti peli on ympäripyöreän oloinen, ja Tipsimaatti lähestyy torstai-illan tapausta mieluiten yllätyksen kautta. Kohteeksi valikoituu  Raheem Sterlingin maali  rapsakalla viiden kertoimella. Aivan mitään juhlaa ei englantilaisen kausi ole ollut, eikä hänestä oikein ole tullut Chelsean puuttuvaa palasta. Monesti ovat minuutitkin olleet tiukassa, ja sitä ne olivat myös MM-kisoissa Englannin paidassa. Niin Qatarissa kuin edellisessä seurapelissä Nottinghamia vastaan syntyi kuitenkin täysosumat, ja 29-vuotias hyökkääjä on väläytellyt mukavasti myös Mestarien liigassa. Leimahtaisiko hän myös entistä seuraansa vastaan? Mahdollisesti klassinen oman koiran purema voi hyvinkin tulla kyseeseen, ja yli viiden kertoimessa tuntuu olevan löysää. Viimeistään vaihdosta Sterling tullee sisään lähes varmasti.

Instagram will load in the frontend.
Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Raheem Sterlingin maali panostussuosituksella 2/10. Sterling on yksi potentiaalisimmista tekemään maalin, jos Chelsea maalinteossa onnistuu, mikä ei ole ollekaan poissuljettua.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Pinnacle, jolla kerroin on 5,30.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.