Suomen urakka MM-kisoissa jatkuu jo lohkovaiheen toiseksi viimeisellä pelillä Nokia Arenan lauantai-iltapäivässä. Vastaan sirklaa Itävalta, joka tullee käymään 1. divisioonaan putoamisesta vielä kovan kamppailun Unkarin kanssa, vaikka ennakkoon tasoero arvioitiin selvästi alppimaan hyväksi. Toistaiseksi saldona kisoista on yksi piste – eikä lisää pitäisi missään nimessä olla luvassa koneet käyntiin saanutta Leijona-laumaa vastaan!

 
 
47,00
Itävalta voittaa
46,00
40,00
36,00
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 50 € asti
Lue arvostelu
 
18,50
Tasapeli
17,00
14,50
14,00
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 50 € asti
Lue arvostelu
 
1,077
Suomi voittaa
1,07
1,07
1,07
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Suomelle tärkeitä onnistumisia

Itävalta on jäänyt MM-kisoissa jonkunlaiseksi ikuiseksi lupaukseksi, jossa olisi potentiaalia nostaa jo profiilia hissijoukkueesta A-tason vakiporukaksi. Aina välillä nähdään väläyksiä talvilajien luvatun maan otteissa, mutta voitot kiertävät kaukaa. Kaukana on vielä se aika, kun joukkue tosissaan kykenee edes härnäämään perinteisiä suurmaita. Näissäkin kisoissa on toistaiseksi tuloksena punainen suora, vaikka maan tähtiin kuuluva NHL:ssä pelaava Marco Rossi ennen kisoja keuli, että maa on jo ennakkosuosikki Ranskaa vastaan sekä tasainen haastaja Saksalle ja Tanskalle. Todellisuudessa Saksa ja Tanska ovat olleet näissä kisoissa kyllä useamman luistimenpiirron edellä. Ranskalta Itävalta ryösti avauspelissä yhden pisteen, mutta sen jälkeen ei ole päässyt puusta pitkään. Maaliero on melko ilkeä 6-21 – joukkueen tekemistä kuudesta maalista Salzburg-hyökkääjä Peter Schneiderillä on sormensa pelissä peräti viidessä.

Suomi oli jo kisojen kolmas maa, joka rökitti Unkarin tuloksella 1-7. Ensimmäiset pari erää herättivät huolta kotikatsomoissa, ja hieman outoa olikin, että jopa väärässä sarjassa pelaava Unkari pystyi tekemään Leijonien olon tukalaksi. Sieltä se ketsuppipullo vain lopulta aukesi, ja kolmanteen erään onnistumisia syntyi viisi. Tietenkin voiton osalta ei tarvinnut olla huolissaan, mutta tällainen selkeämpi maalijuhla on aina piristysruiske. Mikä tärkeintä tällaisessa voitossa, jokaisella maalilla oli eri viimeistelijä. Kupariset rikkoutuivat niin Rantasella, Kakolla kuin kisakoneeseen murtautuneella Waltteri Merelällä. Mukaan palannut Antti Suomela oli pirteä ja sai kakkosketjun heti toimimaan paremmin sekä keräsi kaksi syöttöpistettä.

On helppo ymmärtää irvailua siitä, että vain erätaukoa aiemmin Suomi oli kriisijoukkue ja heti kun maaleja tulee, on mestaruusjuna taas raiteillaan. Mutta niin se vain on, että lätkä on maalintekopeli ja jos edes Unkaria vastaan ei tule onnistumisia, se kertoo karua kieltään joukkueen symbioottisista suhteista ja henkisestä tilasta. Ketsuppipulloilmiö on ihan todellinen asia. Nähtäväksi jää, toteuttaako se Leijonien kohdalla itseään – ovatko lukkoisten pelaajien saamat onnistumiset ja esimerkiksi Suomelan paluu saamassa palaset loksahtamaan kohdalleen. Vielä on mietittävää pudotuspelejä ajatellen muun muassa maalivahtipelissä.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Bensaa liekkeihin

Pitkävetokertoimissa Itävalta on lähes Unkarin tasoinen altavastaaja lähes 50 kertoimellaan. Huomio kiinnittyy jälleen siihen, millaisesta vetokohteesta löytyy paras arvo peliin, jossa potentiaalisia voittajia on tasan yksi. Onko vuorokautta ennen päätöserässä tekemisen meiningin löytäneillä Leijonilla nyt sokka irti isomminkin vai palataanko nyt peruspuurtamiseen?

Jälleen kerran moni potentiaalinen tasoituskohde tuntuu kolikonheitolta: onnistuuko Itävalta maalinteossa, tekeekö Suomi kenties viisi tai kuusi maalia? Tällaiset kohteet tuntuvat puhtaasti tilastokohteilta, jollaisista vedonlyöntiyhtiöt osaavat pidemmän päälle ottaa omansa pois. Eniten arvoa löydämme kohteesta ottelun kokonaismaalimäärän veikkaamisesta.  Yli 5,5 maalia  tarjoaa kertoimeksi yli kaksi, vaikka Itävallaltakin löytyy tarvittava pelote sen maalin tai jopa parin räppäämiseen ja kaikissa peleissä Ruotsi-matsia lukuun ottamatta onkin syntynyt osuma. Jos puolestaan ilo on löytynyt tekemiseen toden teolla, voi Leijonatkin kuusi maalia värkätä.

Kaivetaan lisäjännitystä tuomaan vielä toinen vihje maalintekijästä. Meillä on näissä kisoissa ollut alusta asti luottoa Kakkoon, joka vaikuttaa maajoukkuehenkiseltä. Symppis nuorukainen onkin esiintynyt ihan pirteästi, mutta kotipaineet ovat ehkä myös aika ajoin näkyneet – vielä Saksaa vastaan ei vihjeemme vastaisesti tullut tulosta. Apina putosi Unkaria vastaan selästä, ja helpotus oli silmin nähtävää. Tässä matsissa voi hyvinkin aueta saumoja lisämaaleihin nyt, kun kakkosvitja toimii taas paremmin. Painetaan kupongille  Kaapo Kakon maali  iBetin 2,50 kertoimella, joka on selvästi markkinoiden kärkeä.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on yli 5,5 maalia panostussuosituksella 6/10 ja lisävihjeeksi Kaapo Kakon maali panostussuosituksella 3/10. Suomi sai taatusti virtaa edellispelin onnistumisistaan, ja Kakko on yksi hyvin potentiaalisista onnistujista tässäkin matsissa.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Mr Green, jolla se on 2,02. Parhaa kertoimen lisävihjeelle tarjoaa iBet, jolla se on 2,50.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.