Jääkiekon MM-kisojen otteluohjelma on hieman epätasainen. Suomen A-lohkon kärkimatseista monet ovat jo takana, kun taas toisessa lohkossa vasta lähestytään kliimaksia. Yksi huippumatseista pelataan lauantaina iltapäivällä Leijonien uurastaessa samaan aikaan Tampereella, kun Kanada ja Sveitsi ottavat yhteen. Vielä on alkuvaiheen pelejä jäljellä, mutta voi hyvinkin olla, että tässä ottelussa ratkotaan, voittaako lohkon satumaisesti kisat startannut Sveitsi vai karkaavatko vanhat tutut Vaahterapaidat voittoon.

 
 
1,91
Aberdeen voittaa
1,88
1,88
1,88
Lyö vetoa
100 % ilmaisveto 100 € asti
Lue arvostelu
 
3,85
Tasapeli
3,80
3,80
3,76
Lyö vetoa
100 % ilmaisveto 100 € asti
Lue arvostelu
 
4,25
HJK voittaa
4,25
4,20
4,20
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Aberdeen
Tasapeli
HJK
 
1,91
1,88
1,88
1,88
Lyö vetoa
100 % ilmaisveto 100 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Sveitsi noussut mestarisuosikkien joukkoon

Sveitsin kerroin voittamaan maalle ensimmäinen jääkiekon maailmanmestaruus on laskenut kuin lehmänhäntä koko karkeloiden ajan. Syyt tälle on helppo löytää: kisat ovat käynnistyneet fantastisesti neljällä suoralla voitolla ja maalierolla 19-2, kahden omiin tulleen maalin synnyttyä samassa ottelussa. Paperillakin nippu kuuluu aivan kisojen eliittiin, kun jo valmiiksi vahva rosteri sai vielä tulitukea NHL:stä Kevin Fialan, Nico Hischierin ja Jonas Siegenthalerin muodossa. Uusimmat vahvistukset New Jerseystä tulivat ryminällä sisään, sillä herrojen kisat avannut edellinen peli Slovakiaa vastaan ehti vanhentua vain viitisen minuuttia, kun ykkösketjun vahvistukset juonivat jo ensimmäisen maalin. Kingsiä edustava Fiala sen sijaan on vielä kiikareilla kahden pelin jälkeen. Se jää nähtäväksi, löytyykö Käkikellomaalta yhäkään tarvittavaa voittamisen kulttuuria pitkälle menemiseen. Aiemminkin se on saanut hyviä joukkueita askiin, mutta pudotuspeleissä on ollut vaikeaa ja finaaliin on riittänyt 2000-luvulla vain kahdesti.

Kanada on kiekon syntymaan huikeaan pelaajamateriaaliin nähden liikkeellä hieman tusinajoukkueella, mikä on silti MM-kisoissa jo kovan luokan pelote. NHL-pelaajista koostuvan joukkueen kovimpiin syömähampaisiin lukeutuvat muun muassa pistepörssin toista tilaa kahdeksalla pojollaan pitävä Calgary Flames -pakki MacKenzie Weegar, saman joukkueen hyökkääjä Milan Lucic sekä Arizona Coyotes -hyökkääjä Lawson Crouse, joka painoi edelliseen otteluun Kazakstania vastaan kaksi uunia alle kolmeen minuuttiin. Mitään älyttömiä maalikarkeloita ei Kanada ole tällä kertaa toistaiseksi pistänyt pystyyn. Ehkäpä sinnekin mahtuisi joku tähtipelaaja mallia Sidney Crosby tai Connor Bedard, joita molempia huhuttiin vielä keväällä kisoihin.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Pitkävetokertoimet poskellaan

Ottelun pitkävetokertoimet ovat kohtuullisen tasaiset näennäisen vierasjoukkueen ollessa pieni altavastaaja. Perusteet tälle ovat mielestämme melko tiukassa. Euro Hockey Tourillakin maajoukkuekiekon makuun päässyt Sveitsi ottaa nämä kisat aivan eri tavalla tosissaan kuin Kanada. Ehkä jos kyseessä olisi pudotuspeli, voisi Kanadan pohjattomalle voittamisen kokemukselle antaa enemmänkin painoarvoa, mutta nyt emme sitä osaa tehdä. Huomionarvoista on myös, että bookerit ovat hieman eri mieltä voimasuhteista, sillä Galaksinolta saa Kanadan voitolle selvästi korkeampaa kerrointa kuin muualta vihjeen kirjoitushetkellä.

Aiemminkin Kanadalle on ollut kenties hieman haastavaa suhtautua jääkiekon uuteen eurooppalaiseen huippumaahan. Viimeksi Vaahterapaidat on voittanut Sveitsin varsinaisella peliajalla Etelä-Korean olympialaisissa 2018, ja edellistä kolmen pisteen MM-voittoa haetaan peräti vuodelta 2015! Tämän jälkeen maat ovat kohdanneet kisoissa neljä kertaa, joista kaksi on mennyt jatkoajalle ja kahdessa alppimaa on vetänyt pidemmän korren.

Mielestämme ei ole liioiteltua kutsua Sveitsiä tässä pelissä suosikiksi tai ainakin aivan tasapäiseksi joukkueeksi Kanadan kanssa. Kyseessä pitäisi kaiken järjen mukaan olla todella tasainen vääntö, ja siksi emme oikein löydä perusteluita sille, miksi iBet on hilannut tasapelin kertoimen korkealle 4,60 tasolle. Tavallinen jääkiekon tasurikerroin pyörii 4-4,20 maastossa, ja tässä haisee tasatulos jos jossain! Mahdollinen ottelun kulku voisi olla esimerkiksi Sveitsin hallinta ja johto, mutta Kanadan rutiininomainen tasoitusmaali lopussa ylivoimalla. Haetaan ilmavan kertoimen innoittamana vähän harvinaisempi  tasapeli  lapulle. Vaihtoehtoja löytyy mielestämme lähinnä Sveitsin puolelta.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on tasapeli panostussuosituksella 2/10. Sveitsi on kova niin paperilla kuin jäällä, ja tasapeli olisi hyvinkin looginen tulos.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä iBet, jolla se on 4,60.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.