Valioliigan 30. kierros huipentuu sunnuntaialkuillan otteluun Liverpoolin ja Arsenalin välillä. Ennen kautta ei olisi moni ehkä uskonut, että Tykkimiehet taistelee tässä vaiheessa mestaruudesta ja Pool europaikoista vaan enemmänkin toisinpäin. Joka tapauksessa matsiin lähdetään lähes tasabookista, vaikka joukkueiden kuntokäyrät sojottavatkin eri suuntiin.

 

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Anfield edelleen taianomainen

Liverpoolin kausi on ollut sen tason vuoristorata, että huvipuistossa ei ihan tavallinen ranneke riittäisi. Pääosin joukkue faneineen on edennyt pettymyksestä toiseen, mutta mukaan mahtuu myös hetkiä, jolloin kaikki toimii – ja silloin kukaan ei halua The Redsiä vastaansa. Järjettömän epätasainen paketti nostaa silti ilmaan liudan kysymysmerkkejä. Erityisesti henkisellä puolella Jürgen Kloppin miehistö on kuin varjo entisestään – vieläkö jopa Kloppon Pepsodent-hymy saadaan hyytyymään, mikäli managerinpalli pian jo heiluu. Ehkäpä tämän hetken Diogo Jota on joukkueen ruumiillistuma: taitava maailmanluokan pelaaja, mutta ratkaisun hetkillä tulosta ei tule kirveelläkään. Jotan maalittoman putki onkin kestänyt päivää vaille vuoden – estääkö mies sunnuntaina sen, ettei mittariin tule täysi vuosi?

Niin ailahteleva kuin Pool onkin ollut, jotain aiempien parin vuoden hurmoksesta se on saanut pidettyä mukanaan. Anfieldillä ollaan nimittäin tuloksellisesti edelleen oltu rautaa – moni voisi yllättyä siitä, että sarjapeleissä joukkue on kärsinyt kotona edelleenkin vain yhden sarjatappion tällä kaudella, joskin tasapelejä on senkin edestä. Leijonanosa hätkähdyttävämmistä pistemenetyksistä on siis tullut vieraissa, mutta tämä ei toki poista sitä, että pelitavallisiakin ongelmia on.

Molemmilla on muutamia poissaolijoita, mutta ei mitään ratkaisevaa. Poolilta sivussa ovat Stefan Bajcetic, Naby Keita ja Calvin Ramsey, Arsenalilta puolestaan Mohamed Elneny, Edward Nketiah ja Takehiro Tomiyasu. Lisäksi Luis Diazin ja William Saliban tilanteet ovat epävarmoja. Tykkimiesten poissaolot ovat siis ehkä hivenen pahemmat, mutta toisaalta pohjoislontoolaisten onni on, että leveyttä löytyy nykyään huomattavasti aiempaa enemmän. Nouseeko ratkaisijaksi kenties hiljattain pitkästä loukkaantumisesta jaloilleen päässyt Gabriel Jesus, joka edellismatsissa Leedsiä vastaan onnistui kahdesti ja on edellisissä kuudessa Liverpool-kohtaamisessaan tehnyt kuusi maalia? Entä miten onnistuu vastapuolen Mohamed Salah, jolla on Arsenalia vastaan kasassa kaikkiaan jo seitsemän osumaa?

Jättipisteet jaossa

Kumpikin joukkueista on lähestulkoon pakkovoiton edessä, varsinkin Liverpool. Poolin olisi voitettava melkeinpä kaikki jäljellä olevat pelinsä, jos se vielä pyrkii tavoittelemaan hieman jo mahdottoman tuntuista top-4-sijoitusta. Arsenalin kaula Cityyn kärjessä on kohtuulliset viisi pistettä, mutta missään nimessä Mikel Artetan miehistö ei halua eron kuroutuvan – loppuohjelma on tukala, ja pitää sisällään muun muassa kauden toisen City-kohtaamisen vielä kuun lopussa.

Mitään vapautuneisuuden riemujuhlaa pelistä tuskin tulee, toisin kuin viime kerralla kun joukkueet kohtasivat karnevaalihenkisen pelin päätyttyä lopulta 3-2-lukemiin kotijoukkueen hyväksi Emiratesilla. Nyky-Poolin pelit ovat tosin kiinnostavia, koska niitä on vaikea ennustaa. Joukkue voi olla täysin kipsissä tai pelata yhteen uskomattomalla tavalla. Tämä on todistettu kauden aikana nyt niin monta kertaa, että enää erikoiset tulokset eivät millään mene sattuman piikkiin. Jotain on Kloppin kikkakirjassa nyt vialla – mitään muuta ei ole pääteltävissä siitä, kuinka joukkue voitti kovavireisen Manchester Unitedin 7-0 reilu kuukausi sitten, mutta ei ole sen jälkeisistä neljästä pelistä kaapinut voiton voittoa.

Arvaamattomaan otteluun haetaan yllättävä peli-idea kohteesta  molemmat joukkueet eivät tee maalia  maistuvalla yli kahden ja puolen kertoimella. Uskomme, että mitään ilotulitusta ottelusta ei tosiaankaan tule, mutta kummalla tahansa on päivän kunnon mukaan mahdollisuus ottaa ottelu haltuunsa ja pitää toinen joukkue pois kunnon paikoilta. BTTS: Ei -kohde toteutui ennen viimekertaista runsasmaalista kohtaamista viidessä ottelussa putkeen, ja papereissamme ottelu on jälleen toispuoliselle tulokselle otollinen.

Instagram will load in the frontend.
Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on molemmat joukkueet eivät tee maalia panostussuosituksella 3/10. Kummalla tahansa joukkueella on päivän kunnon mukaan edellytykset ottaa peli hallintaan ja pitää vastustaja pois paikoilta.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä MobileBet, jolla kerroin on 2,55.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.