Valioliigassa uurastetaan sunnuntaina useampi mielenkiintoinen kamppailu, joista yksi Manchester Unitedin ja Aston Villan välillä. Molemmat käyvät kiivasta europaikkataistoa tilanteen ollessa huomattavasti parempi ManUlle, joka on viittä vaille varmistanut tontin ensi kauden Mestarien liigaan. Huippuvireeseen äitynyt vierasjoukkue pyrkii pitämään Liverpoolin takanaan ja ehkäpä vielä raivaamaan tilaa kärkinelikostakin – mutta silloin aivan kaiken pitäisi mennä putkeen, alkaen tästä pelistä.

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Villa puhjennut kukkaan

Villans aloitti kauden Steven Gerrardin alaisuudessa kehnosti hintavan jälleenrakennuksen jälkeen. Unai Emeryn saavuttua ruoriin marraskuussa kaikki muuttui. Sen jälkeiseltä ajalta Aston on sarjataulukossa kolmantena, vain kaksi pistettä perässä Manchester Cityä ja Arsenalia! Pelaajamateriaalin mainion potentiaalin ulosmittaus näkyy tuloksissa: helmikuun härkäviikkojen jälkeen kasassa on jo kymmenen pelin tappioton putki, josta tasapelejä vain kaksi. Pari viikkoa sitten kuntopuntarin kakkosjoukkue kaatoi muun muassa Newcastlen 3-0. Viimeisin voitto tuli Fulhamista 1-0-lukemin.

Manchester United on hieman hyytynyt hienon kauden loppuhetkillä. Sevilla näytti Red Devilsille ovea Eurooppa-liigasta tylyin 3-0-lukemin, mikä saattoi olla kolaus joukkueen tekemiseen. Panoksia alkaa olla vähänlaisesti, kun sarjataulukossa ei ole liikkumatilaa oikein ylös- eikä alaspäin. Tämä näkyi torstain Tottenham-ottelussa, jossa lupaavan ensimmäisen jakson jälkeen ManU pudotti pallon ja päästi vieraat tasoihin. Lähellä oli jopa ottelun häviäminen, mutta toisaalta myös tolppa pelasti vastustajan kertaalleen Bruno Fernandezin tälliltä.

Loukkaantumistilanne suosii Aston Villaa. Manchesterissa kipuillaan erityisesti puolustussuuntaan, sillä Lisandro Martinez, Raphael Varane ja Donny van de Beek ovat yhä pois. Lisäksi Scott McTominayn ja Harry Maguiren pelaaminen on vaakalaudalla. Hyökkääjistä sairastuvalla on edelleen Alejandro Garnacho, joka solmi vastikään pitkän, kesään 2028 asti ulottuvan jatkosopimuksen! Vierailta sivussa jatkavat Boubacar Kamara, Leon Bailey, Matty Cash sekä Coutinho.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kotitaika ei pelota

United on ollut kotikentällään tällä kaudella vakuuttava eikä ole shokkialun jälkeen hävinnyt Unelmien teatterilla peliäkään. Uskallamme kuitenkin pitää matsin pitkävetokertoimia liian kallellaan kotivoiton suuntaan. Erik ten Hagin kuherruskuukaudet vetelevät viimeisiään, minkä lisäksi rasitus- ja loukkaantumistilanne ovat vaikeita. Vastaan tulee voitonnälkäisempi joukkue, joka Ollie Watkinsin ja kumppaneiden johdolla on ottanut viime aikoina runsaasti isoja päänahkoja.

ManU on hallinnut keskinäistä historiaa, mutta mikään suupala ei Aston Villa ole sille ollut viime vuosina. Edellisistä kolmesta sarjakohtaamisesta United ei ole vienyt ainuttakaan! Kauden ensimmäisessä nokittelussa Villa Parkilla marraskuussa kotijoukkue oli alakynnessä, mutta voitti paremman viimeistelyn turvin 3-1.

Me uskomme, että vierasjoukkue, joka ei ole Emeryn alaisuudessa jäänyt 20 ottelussa kertaakaan maaleitta, saapuu tehdaskaupunkiin kovalla taisteluilmeellä. Unitedin uhkana on puolustuksen sekava tilanne, tyhjä tankki ja kadoksissa oleva motivaatio. Isännille riittää top-4-paikan varmistelu myöhemminkin helpommissa otteluissa, kun taas Villa tarvitsee kipeästi pisteet kannaltaan yhdeltä tärkeimmistä kilpakumppaneista. Se ei voi laskea myöhempien vastustajien, muun muassa Liverpoolin ja Tottenhamin, varaan. Kohteeksi valitaan  Aston Villa +0,5 , joka osuu vierasvoitolla ja tasapelillä.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Aston Villa +0,5 panostussuosituksella 6/10. Vierasjoukkueen pitelemätön formi voi olla liikaa epämotivoituneelle ja väsyneelle ManUlle.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Fastbet, jolla se on 2,14.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.