United ja City kohtaavat kauden toisen Manchesterin derbyn merkeissä Valioliigan lauantain päiväpelissä. Meritoituneelle City-valmentaja Pep Guardiolalle, joka solmi marraskuussa jälleen kaksivuotisen jatkon, kyseessä on jo valmennusuran 500. peli. Espanjalaismanagerin voittoprosentti hakee vertaistaan, sillä kenelläkään Euroopan isoissa liigoissa se ei ole parempi kuin Pepillä. Nämä juhlat naapurileirissä halutaan kuitenkin pilata, nimittäin alla on kolme peräkkäistä paikallistappiota, mikä on pisin putki parin välillä lähes kymmeneen vuoteen. Iltapäiväkävelyn sijaan tästä pelistä odotetaan kunnon taistelua!

 

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

ManU hiipinyt vaivihkaa kärjen tuntumaan

Manchester Unitedin katastrofialku on vaihtunut lentokeliin. Erik ten Hagin miehistö on saanut hioa peliään kevätkuntoon Arsenalin ja Cityn varjossa, mikä on varmasti ollut asetelmana mieluinen. Itse asiassa joukkue on sekä viiden että kymmenen pelin kuntopuntareissa paikallisvastustajaansa edellä ja on ilmoittautunut mukaan jopa mestaruustaistoon. Tämän vuoden puolella Punaiset paholaiset on saalistanut kolme voittoa kolmesta eri kilpailusta komealla maalierolla 9-1 ja onkin itse asiassa ainoa englantilaisjoukkue, joka on vielä mukana neljässä eri kilpailussa. Erityisessä vireessä on ollut Marcus Rashford, joka on edelliseen kuuteen otteluun tällännyt seitsemän maalia ja yhden VARissa hylätyn osuman vielä tähän päälle.

Pienemmissä cup-peleissä saatiin hyvin kokeiltua myös kierrätystä, kun muun muassa 17-vuotias keskikenttäpelaaja Kobbie Mainoo avasi Charltonia vastaan ja teki debyytissään kelpovaikutuksen. Facundo Pellistri esiintyi lopun kymmenminuuttisella niin erinomaisesti edukseen, että Elangan saappaissa olisin kyllä hieman huolissani tulevasta.

Instagram will load in the frontend.

Citylle jäi keskiviikkoillasta käteen yllätystappio Southamptonille ja putoaminen EFL Cupista. Vieraiden esitys oli heikko varsinkin Gomezin ja Cancelon pelattua puolustuksen laidoilla huonot pelit. Joukkue jäi myös ilman laukausta maalia kohti ensi kertaa sitten kevään 2018. Toki rotaatio oli käytössä – edes De Bruynen ja Hålandin vaihdot sisään toisen jakson alussa eivät enää 2-0-tilannetta pelastaneet. Viime aikoina joukkue on kyllä muuten ollut vakuuttava, mutta ei ehkä aivan odotetun ylivoimainen. Kuvaavaa on, että yli kahden voiton putki Valioliigassa odottaa vielä itseään – kun taas esimerkiksi viime kaudella tähän aikaan Taivaansiniset oli 12 sarjavoiton putkessa. Ja tuolloin joukkueella ei vielä ollut lähes 50 maalin tahdissa etenevää norjalaista.

Tammikuun siirtoikkuna on ollut molemmille hiljainen, joskin näyttää siltä, että Wout Weghorstin saapuminen ManUun sai torstaina sinettinsä Fabriziolta. Tipsimaatin papereissa tämä lainasiirto, joka nimiarvoltaan jää jälkeen Liverpoolin ja Chelsean kaappauksista, on hyvinkin paikallaan ja ennen kaikkea oikeassa mittakaavassa. Kolmekymppinen hollantilainen on tehnyt Beşiktaşissa Turkissa hyvää jälkeä ja tulee varmasti intoa täynnä sekoittamaan pakkaa joukkueen yläkerrassa, toivottavasti moniin aiempiin siirtoihin nähden hyvällä tavalla. Huhut kertovat, että Weghorst olisi ehkä jo lauantaina penkillä. Loukkaantumistilanne on molemmilla pysynyt ennallaan.

 

Derbytrilleri täynnä latausta

Taas pitäisi valita sinisen ja punaisen välillä kuin Matrixissa konsanaan. Viime aikojen keskinäiset ovat menneet Cityn komennossa, varsinkin viimeiset kaksi, joissa joukkue pöllytti naapuriaan yhteensä maalein 10-4. Maalimäärien puolesta edelliset pelit muistuttivat jääkiekkohenkisiä karnevaaleja, ja onnistujia löytyikin laajalta rintamalta: peräti viisi pelaajaa onnistui tekemään vähintään kaksi maalia näissä kahdessa pelissä. Näkyvimpänä hahmoina viime matsissa olivat tietysti Håland ja Phil Foden, jotka iskivät hatulliset mieheen. Kenen vuoro on onnistua tällä kertaa?

Aivan oikein City on kertoimissa edelleen suosikki, vaikka Unitedille annetaankin voittomahdollisuuksia yli tuplat edelliseen nähden. Täytyy muistaa, että mainitut taistot käytiin Etihadilla, kun taas nyt siirrytään Unelmien teatterille. Mentaalinen asetelma on mielestämme muutenkin voimansa tunnossa olevan kotijoukkueen puolella. Ten Hag on saanut joukkueen itseluottamuksen viritettyä huippukuntoon, minkä turvin kaulaa veljesten välillä on enää neljä pistettä. Harva olisi vielä hetki sitten eron kutistuvan näin pieneksi. Vierailla on kaikki paineet sen ollessa edelleen vedonlyöntiyhtiöiden kirjoissa selvä mestarisuosikki.

Edellisissä neljässä kohtaamisessa on maalinteko alkanut jo ensimmäisellä kympillä, minkä todennäköisyys on parin promillen luokkaa. Jälleen voi olla, että maalit ovat herkässä, kun United lähtee puhkomaan Cityn korkeaa puolustuslinjaa ja tähtöset ovat molemmilla joukkueilla vireessä. Maalimäärästä markkina on kuitenkin kartalla, eikä arvoa oikein löydy. Tipsimaatti painottaa omaa maalimäärävetoaan siihen suuntaan, että ennen kaikkea isäntäjoukkue onnistuu ottelussa. Tästä lapulle sävelletään  Manchester United yli 1,5 maalia  mukavalla yli kolmosen kertoimella. Kohde antaa luottoa sille, että kotijoukkue käyttää etsikkoaikansa tässä viime vuosien kiinnostavimmassa Manchesterin derbyssä, mutta jättää tilaa myös 2-2-tyyliselle tulokselle tai miksei vaikka edellispelin kaltaiselle maalijuhlalle, jossa Punaiset paholaiset oli täysin perässä onnistuen silti kahdesti maalaamaan.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Manchester United yli 1,5 maalia panostussuosituksella 5/10. Kotijoukkue on täynnä itseluottamusta ja pääsee pelaamaan ilman paineita. Rashfordin ja kumppaneiden hyvä vire voi näkyä taululla, riitti se voittoon tai ei.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä William Hill, jolla kerroin on 3,00.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.