Ruotsi sai jääkiekon MM-kisojen puolivälierien ennakkoon helpoimman vastuksen Latviasta. Ei länsinaapuria silti varsinaisesti kateeksi käy, sillä se joutuu matkustamaan Tampereelta Riika-areenalle, jossa ottelu kisaisännän oikeudella pelataan – vain palatakseen päivää myöhemmin takaisin välieriä varten. Vai onko piskuisella Latvialla, jonka lähes ainoa valtti otteluparissa on kotiyleisö, sittenkin realistiset saumat horjuttaa kisojen kestomenestyjää, jolta on nyt viimeiset kolmet kisat mennyt aivan pipariksi?

 

Ruotsi
Tasapeli
Latvia
 
1,43
1,42
1,42
1,42
Lyö vetoa
100 % ilmaisveto 100 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Ruotsi nostanut profiiliaan

Ruotsin osakkeet ovat kivunneet varkain turnauksen edetessä kohti ratkaisuhetkiä. Ihmeitä ei ole tarvinnut esittää, eikä tästä joukkueesta ole revitty iltapäivälehtien otsikoita eikä maalikoosteiden kärkiveivauksia. Lohkovaiheen ainoa tappio tuli USAlle, jota Tre Kronor niin ikään miehekkäästi haastoi tasoittaen pelin päätöserän kahdella osumalla. Pääosin voitot muun muassa Suomesta, Saksasta ja Tanskasta tulivat varmalla peruspelillä. Laatua joukkueesta kyllä löytyy. Hieman yllättäenkin porukan pistepörssiä johtaa puolustaja Henrik Tömmernes, joka pelasi myös Frölundassa hyvän kauden. Hänellä on kasassa kymmenen syöttöpistettä, jolla 32-vuotias on jo tuplannut aiemman piste-ennätyksensä MM-kisoissa.

Sanomattakin on selvää, että Latvia on kaikilla mittareilla heikompi joukkue. Sen eteneminen neljän parhaan joukkoon olisi kisojen suurin pommi, ottaen huomioon myös Kanadan jatkoaikatappion Norjalle. Ilman huikeaa kotiyleisöään ja suosiollista otteluohjelmaa, joka toi panoksettomasti pelanneen, rotaatiota käyttäneen Sveitsin vastaan lohkovaiheen viimeiseen otteluun, Latvia tuskin jatkossa olisi. Toisaalta se kaatoi hienosti myös Tšekin jatkoajalla. Vaikka tässä ehkä vähän tarvittiin isojen maiden asennevammaista avustusta, niin kyllä Latvia on ihan hienosti pelannut omiensa edessä ja varmasti saa jälleen apuja kuudennelta kenttäpelaajalta. Lisäksi Ruotsille tulee matkustusrasitetta. Laatuero on silti sen verran kallellaan sinikeltaisille, että vaatisi Latvialta huippuluokan venymistä edetä ensimmäistä kertaa MM-historiassa välieriin.

Vieläkin paremmin voisivat ehkä Ruotsin joukkueen pullat olla uunissa. William Nylander, jonka oli määrä liittyä joukkueeseen ja josta olisi epäilemättä tullut yksi turnauksen parhaita pelaajia, ei hypännytkään mukaan remmiin. Perustelut olivat hieman erikoiset, ja jotkut epäilivät Nylanderin kostavan pikkuveljensä väitetysti huonon kohtelun. Lisäksi Andre Peterssonin kisat ovat ohi, ja myös Rasmus Sandin on telakalla, eivätkä korvaajat aivan paikkaa näitä menetyksiä. Jossittelu silti sikseen, laatua Tre Kronorilla riittää parahultaisesti varsinkin tähän peliin.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Latvia ei alennu täydeksi vastaantulijaksi

Vaikka Latvian aseet ovat vähissä, ei näitä aseita pidä väheksyä. Siksihän MM-lätkää pelataan, että pääsee tekemään oman kotimaansa ylpeäksi, ja tämä motivaattori on bensaa pelaajien liekkeihin. Ruotsilla alkaa varmasti jo paine kasvaa sen jälkeen, kun se on jäänyt kolmesti peräkkäin mitalipelien ulkopuolelle ja kerran jopa pudotuspelien ulkopuolelle. Jos Latvia räppää nopean avausmaalin, voi pieni mailan puristus jo alkaa.

Latvia on selvinnyt harvakseltaan MM-turnauksen puolivälierään, mutta nämä pelit eivät sitten olekaan mitään murskajaisia olleet. Viimeisin kerta oli 2018, ja tuolloin joukkue taipui juuri Ruotsille maalein 3-2. Eiköhän nytkin joukkue lähde haastamaan sata lasissa. Täytyy muistaa, että pienemmille maille puolivälierä on kuin loppuottelu konsanaan, ja nyt apuna on vielä yleisön tulituki.

Pitkävetokertoimista emme tahdo löytää arvoa, mutta sen uskomme, että Latvia ei anna mitään ilmaiseksi! Lähdemme liikkeelle siitä, että Ruotsi homman odotetusti hoitaa, mutta muun kuin vapaataipaleen kautta. Tähän skenaarioon kohteeksi sopii  molemmat joukkueet tekevät vähintään kaksi maalia  eli niin sanottu BTTS2. Tällaista kohdetta tarjoaa jääkiekon MM-peleihin Mr Green, jolta saa kertoimeksi lähes 2,50.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on molemmat joukkueet tekevät vähintään kaksi maalia panostussuosituksella 5/10. Ruotsi on hurjasti laadukkaampi, mutta kotiyleisönsä tukema Latvia ei anna mitään ilmaiseksi.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Mr Green, jolla se on 2,48.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.