Jalkapallon EM-karsinnoissa pelataan kesäkuun kierrokset loppuun alkuviikosta. Suomen vastaan tulee San Marino, jonka pitäisi tarkoittaa vain ja ainoastaan helppoja kolmea pistettä. Kyseessä on UEFA-rankingin heikoin maa, joka on napannut koko historiansa aikana vain yhden voiton, senkin toiselta lilliputilta Liechtensteinilta ystävyysottelussa vuonna 2004. Tappioita tilille on kertynyt 189, ja tätä tilastoa Huuhkajat lähtee totta kai kasvattamaan. Peli on selvä, entä kuinka selvä on peli-idea?

 
 
1,02
Suomi voittaa

1,02

1,02

1,02
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
 
24,04
Tasapeli

24,00

21,13

21,00
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 500 € asti
Lue arvostelu
 
101,00
San Marino voittaa

100,00

91,00

91,00
Lyö vetoa

Tuplaa ensitalletuksesi 150 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Slovenia kaatui vakuuttavasti

Perjantaina Suomi kaatoi Slovenian mainiolla esityksellä 2-0, kuten Tipsimaatti vihjeessään ennakoikin. Peli oli hyvin hyppysissä kentän kaikilla osa-alueilla varsinkin loppua kohden, ja tunnelma Stadikalla kohdallaan. Tästä on hyvä jatkaa kakkospaikan metsästystä ääritasaisessa lohkossa, jossa jo neljä joukkuetta on kuudessa pisteessä!

San Marinolle minkäänlaiset uroteot eivät ole realismia EM-karsinnoissa. Joukkueelle sopiva tavoite voisi olla vaikka tehdä maali, mikä on kilpailullisessa ottelussa onnistunut viimeksi syyskuussa 2021. Joukkueen parhaimmatkin pelaajat ovat Serie C -tason tusinaukkoja, jotka ovat helisemässä nyky-Suomen tasoista joukkuetta vastaan.

Huuhkajien osalta on tosin kiinnostavaa, millaisella kokoonpanolla se lähtee otteluun. Rotaation määrä on täysi mysteeri, mutta nyt siihen olisi ainakin varaa. Uumoilemme, että ainakaan ison siirron kynnyksellä oleva, hieman ehkä Sloveniaa vastaan kolhua ottanut ja isosti urakoinut Teemu Pukki ei pelaa täysiä minuutteja eikä ehkä ole edes avauksessa. Nyt on aika kokeilla sellaisia hyökkäyspään yhdistelmiä, jotka ovat pyörineet mielessä, mutta panokset ovat olleet liian suuret kikkailuun. Lukas Hradeckýllekin olisi hyvä hetki huoahtaa ja antaa Jesse Jorosen kantaa vaihteeksi vastuuta.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Yllätys ei näköpiirissä

Ottelun kerroinasettelu on tyly: vieraiden kerroin on parhaimmillaan toista sataa. Niin se vain on, että maan, jonka kaikki asukkaat mahtuisivat Olympiastadionin lehtereille, maalipaikkakin on tuskan takana, voitosta puhumattakaan. Enemmän tässä kiinnostaa se, millä lukemilla Huuhkajat homman hoitaa.

Toistaiseksi San Marino on selvinnyt karsinnoissa kohtuullisen ehjin nahoin tasoonsa nähden. Joukkue on päästänyt seitsemän maalia kolmessa ottelussa, ja edellisestä 13 ottelusta ylipäätään joukkue on hävinnyt yli kolmella maalilla vain kerran. Edellisistä MM-karsinnoista rökäletappioita löytyykin sitten useampia, hännänhuippuna Englannille 10-0. Suomikin on kertaalleen nöyryyttänyt San Marinoa lähes vastaavin 8-0-lukemin, vuonna 2010, jolloin Mikael Forssell iski hatullisen ja itse Littikin yhden. Muuten on menty keskinäisissä melko maltillisen lukemin, toki aivan eri tilanteessa kuin nyt.

Suomen joukkueen ja erityisesti Riven tuntien me pitäydymme yhä maltillisella linjalla. Tämä peli voisi edetä pelaillaan pois alta -hengen mukaisesti, olkoonkin että ollaan kotiyleisön edessä. Nyt on tärkeämpää pitää avainpelaajat terveenä kuin mässäillä maaleilla. Vaikka vastus onkin nyt heppoisinta mahdollista osastoa, todella harvoin Huuhkajat vastustajaa lähtee nöyryyttämään. Yli kolme maalia joukkue on tehnyt viimeksi ystävyysottelussa Maltaa vastaan 2018 – kilpailullisessa ottelussa samaa haetaan peräti vuodelta 2011, kun Moldova kaatui niin ikään EM-karsinnoissa 4-1. Siksi valintamme on  San Marino +3,5 , jonka yli kahden kerroin on mielestämme kaikesta huolimatta vähän turhan korkea.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on San Marino +3,5 panostussuosituksella 5/10. Vaikka vierasjoukkue on erityisen heikko, rotaatiota käyttävä Suomi ei murskajaisia jahtaa.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Pinnacle, jolla se on 2,22.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.