Jääkiekon MM-kisat vuosimallia 2023 laitetaan käyntiin perjantaina Nokia Arenalla! Tämä turnaus on aina varma kevään merkki, ja kotikisat sekä Leijonien suosikkiasema tuovat siihen vielä omanlaistaan värinää, jos ei hieman painettakin. Turnaus starttaa kiinnostavalla iltapäiväpelillä Yhdysvaltoja vastaan. Laitetaanko viikonlopun alkaessa saman tien ranttaliksi?

Lue myös: Päivittyvä opas jääkiekon MM -vedonlyöntiin

 

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Löytyykö Suomelle pysäyttäjää?

Monisukupolviset traumat Leijonien pettymyksistä ovat vaihtuneet suosikkiasemaan. Tähän turnaukseen lähdetään jo selvältä piikkipaikalta viime vuoden tuplamestaruuden jälkeen. Jälleen joukkue koostuu pääosin Euroopan pelimiehistä ryyditettynä muutamalla kovaksikeitetyllä NHL-vahvistuksella. Laadukkaasta roolituksesta, hyvin toimivista kemioista ja Leijona-paidassa vuosi toisensa perään kukkaan puhkeavan Marko Anttilan kipparoinnista huolimatta tilausta oli myös tähtistatuksen vahvistukselle, ja sellainen saatiin Mikko Rantasen muodossa. Mutta jos Jaloseen on luottamista, yksikään pelaaja ei tälläkään kertaa nouse joukkuetta isommaksi – ja häneenhän on!

Yhdysvallat lähtee taistelemaan maailmanmestaruudesta mielenkiintoisella rosterilla. Maassa nähdään koko karkelot aivan eri silmin kuin Suomessa, ja hieman kokoonpanosta paistaakin kiinnostuksen puute. Se ei silti tarkoita sitä, ettei pelotetta lainkaan löytyisi Alex DeBrincatin ja Jake Guentzelin poisjäänneistä huolimatta. Lähes kaikki pelaajat tulevat NHL:stä, kirkkaimpina tähtinään 36 maalia ja 79 tehopistettä Buffalo-paidassa latonut Alex Tuch sekä Pittsburghin Nick Bonino. Tuch löytyy vedonlyöntiyhtiöiden laskelmista kärkisijoilta sekä piste- että maalipörssin voittajaksi, toki selvällä erolla Rantaseen, joka on molemmissa kategorioissa kisojen alla selvä suosikki. Ei unohdeta Canucks-laituri Connor Garlandia, joka täräytti kaksi vuotta sitten kymmeneen peliin 13 tehopistettä ja päätyi pistepörssin kakkoseksi.

Hyvin erilaisilla mutta omannäköisillään tavoilla joukkueita on rakennettu, ja se tulee näkymään pelisapluunassa. Pelitapaakin enemmän erot ovat mentaliteetissa. Suomalaispelaajille kisat ovat merkinneet paljon natiaisesta saakka, Jenkeissä niille annetaan piut paut. Joka tapauksessa on selvää, että laatupelaajia on maa pullollaan, ja yksikin luontaisen maalintekijän suonenveto voi kääntää pelin kuin pelin. Unohtamatta näytönhaluisia nuoria seppiä, kuten Cutter Gauthier. Joukkue pelaa aina yllättävää ja viihdyttävää kiekkoa, ja voihan olla että hieman tavallista nimettömämmästä joukkueesta aiheutunut loanheitto on sille bensaa liekkeihin. Tipsimaatin toimistolla on kova luotto, että joku kaunis kerta se MM-historian ensimmäinen välierävoittokin tulee!

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Aina arvaamaton avausottelu

Leijonat lähtee kisa-avaukseen oikeutettuna suosikkina. Alkuvihellystä lähestyessä Suomen pitkävetokerroin on ollut laskemaan päin, eikä reilun 1,60:n taso oikein enää innosta. Joukkue vielä hakee peliään, kuten nähtiin myös Tšekin heikosti sujuneista Euro Hockey Tour -lämmittelyistä. Sen jälkeen on vielä joukkue tosin muuttunut – esimerkiksi muuan Mikko Rantanen on liittynyt mukaan. Toisaalta tämänkin saattaa turnauksen alussa tuoda vielä hieman omaa hämminkiä peliin. Harvoin on MM-Leijonissa ihan tällä tasolla tuikkivaa tähteä.

Kurkataan maalimäärien puolelle. Ottelun maalimäärä on ennakoitu alhaiseksi, mikä käy järkeen ottaen huomioon Suomen tiukkaan kontrolliin perustuvan pelitavan. Puolustus on rautaa, eikä homma ole ikinä kaatunut maalivahteihin – muun muassa viime kisoissa joukkue päästi alkusarjassa seitsemään otteluun vaivaiset viisi maalia, millä rikottiin ennätys. Jälleen kisakoneesta löytyy viime keväänä ennätysmäiseen vireeseen äitynyt Jussi Olkinuora, joskin tässä matsissa maalilla aloittaa Emil Larmi. Larmi pelasi loistokauden Ruotsissa, mutta aikuisten MM-tasolla hän on keltanokka, mikä ehkä aiheuttaa omat sydämentykytyksensä maalinsuulla.

Markkinalla tuntuu olevan läikkynyt hieman yli vähämaalisuuden suhteen. Yksilötaitoa löytyy molemmilta, eikä avausmatsin arvaamattomuutta voi jättää huomiotta. Vielä avauksessa ei ole USAn villi nuoriso-osastokaan ehtinyt varmaankaan tutustua yöelämään. Edellisestä kymmenestä jenkkinipun kisa-avauksesta on vähintään kuusi maalia paukkunut kuusi kertaa, Suomella sama lukema on neljä. Kun se paketti ei kummallakaan ole ehkä täydellisesti kasassa, mutta maalintekotaitoa löytyy, niin lähdetään tilaamaan maltillista maalijuhlaa.  Yli 5,5 maalia  tarjoaa kertoimeksi lähes 2,50, mikä kelpaa mainiosti peleihin. Rohkeimmat voivat koittaa kalastaa myös vierasvoittoa suoraan, jolle LV BETiltä saatava vitosen kerroin tuntuu liioittelulta, tai tasoituksella.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on yli 5,5 maalia panostussuosituksella 5/10. Kummankaan peli ei ole MM-avauksessa täysin uomissaan, mutta yksilötaitoa löytyy riittävästi.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Mr Green, jolla kerroin on 2,43.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.