Sveitsi ja Saksa kohtaavat jääkiekon MM-kisojen puolivälierien toisessa iltapäiväottelussa. Näennäinen kotijoukkue on ollut kisojen valopilkku, joka on noussut NHL-vahvistusten ja huikeiden otteiden myötä jopa ennakkosuosikin asemaan ensimmäistä kertaa MM-kiekon historiassa. Mitä odottaa useaan kertaan nähdyn puolivälieräparin revanssilta, johon lähdetään tosin epätasapainoisemmista asetelmista kuin koskaan aiemmin?

 
 
4,60
RB Leipzig voittaa
4,55
4,515
4,50
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
 
4,155
Tasapeli
4,10
4,10
4,10
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
 
1,807
Man City voittaa
1,775
1,76
1,76
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

RB Leipzig
Tasapeli
Man City
 
4,60
4,55
4,515
4,50
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Sveitsi ollut kisojen valopilkku

Sveitsi pelaa huikeaa turnausta. MM-historian pisimmän putken oman maalin puhtaana pitämisessä (202 minuuttia) saavuttanut Käkikellomaa kaatui ensi kertaa vasta lohkovaiheen viimeisessä ottelussa, joka oli heille panokseton. Tuossa pelissä Latvia jyräsi kotiyleisönsä tuella pudotuspeleihin jatkoaikavoitolla – mutta vaikka saavutus hieno olikin, niin ei tätä voi mitenkään ihan täysinäisenä tappiona avainpelaajiaan lepuuttaneelle Sveitsille. Siitä lähdetään, että niin Kanadan kuin Tšekin kaatanut Patrick Fisherin miehistö on oikealla paikallaan ennakkosuosikkina voittamaan tämän turnauksen tiiviillä pelillään, jota tähdittää muun muassa Kevin Fialan, Nino Niederreiterin, Nico Hischierin ja Jonas Siegenthalerin yksilötaito. Huono ei ole myöskään maalivahtitilanne: luottovahti Genoni on torjunut loistavasti, mutta saanut liekeissä olevan kirittäjän Robert Mayerista, joka voidaan hyvinkin nähdä vielä pudotuspeleissä tolppien välissä.

Saksan otteluohjelma oli vaikea, sillä heti alkuun se sai vastaan kaikki lohkonsa isot maat. Kuokkaan tuli niin Ruotsilta, Suomelta kuin USAlta, mutta kaikilta tiukkojen pelien jälkeen vain maalin erolla! Sen jälkeiset neljä matsia Saksa hoiti kunnialla. Voisi ajatella, että ohjelman rakenne on näin päin ihan mieluisa Saksalle, vaikka vastuksen taso nyt nouseekin merkittävästi. Ainakin maalintekoharjoituksia on saatu, sillä neljässä voittopelissä Saksa paukutti mukavat 22 kaappia.

Sveitsiä voidaan helposti pitää Saksaa kovempana lätkämaana, mutta miltei yhtä vaikeaa sille on ollut edetä puolivälierävaihetta pidemmälle. Joku peikko tuntuu joukkuetta riivaavan neljän joukkoon yltämisen tiimoilta, sillä 2000-luvun kaksi hopeamitalia ovat ainoat kerrat, kun joukkue on edes mitaleista pelannut, mikä tuntuu kilpailukykyisellä materiaalilla hieman kummalta. Viime keväänä Sveitsi oli tämän vuoden tavoin lohkonsa ykkönen, mutta lähti Yhdysvaltoja vastaan laulukuoroon puolivälierässä maalein 3-0. Edellisissä viisissä kisoissa maa on ollut lohkon kahden parhaan joukossa kolmesti ja joka kerta poistunut ensimmäisessä tosipaikassa!

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Sveitsi hakenee revanssin, mutta ei helpolla

Maat ovat kohdanneet arvoturnausten pudotuspeleissä aiemminkin useaan otteeseen. Tämä historia on sangen Saksa-merkkinen, joskin myös tiukka ja vähämaalinen: 2021 se pudotti Sveitsin puolivälierässä maalein 2-1, 2018 olympialaisten neljännesvälierässä maalein 1-2 ja 2010 puolivälierässä maalein 1-0. Viimeksi mainitun kohtaamisen pelaajista yksi on yhä mukana, Davosin veteraanihyökkääjä Andres Ambühl. Miehellä on hallussaan ennätys edustettujen MM-kisojen määrässä, sillä tämän vuoden karkelot ovat hänelle jo 19:net! Sama kaveri räppäsi maalin myös viime kevään kohtaamisessa, jonka Sveitsi vei voittolaukauksilla 3-4.

Molempien maajoukkueiden taso on noussut 2000-luvulla kohisten, mikä on ilahduttavaa. Kyllähän kaksikosta Sveitsi on silti nostanut profiiliaan selvästi enemmän ja on myös nyt liikkeellä eri tason huippupelaajilla. Sitä ei voi ohittaa, kuten ei toisaalta sitäkään, että jonkunlainen mentaalinen haaste pudotuspeleistä on Sveitsille tullut. Helpottavatko suosikkiasema ja upeasti sujunut lohkovaihe tätä vai onko se vain lisätaakka? Ei siellä toki mikään voittamisen kulttuurin mallimaa vastassakaan ole, mikä tekee kamppailusta hyvinkin kiinnostavan.

Sveitsi on laadukkaampi joukkue lähes kaikilla mittareilla. Tämä on huomioitu pitkävetokertoimissa, joista emme kykene löytämään arvoa. Suunnataan katseet tällä kertaa pelaajavetoihin. Mainitun Ambühlin poikkeuksellisen komea maajoukkueura lähestyttää vääjämättä ehtootaan, ja hän haluaa varmasti antaa sille hienoimman mahdollisen kruunun niin henkilökohtaisesti kuin joukkuetasolla. Hyökkääjä on kiihdyttänyt tahtia kisojen edetessä ja iskenyt edelliseen kolmeen otteluun neljä osumaa! Viime pelissä Latviaa hän pelasi ykköskentässä rotaation takia, mutta ei aivan mahdu kärkivitjaan normaalisti. Joka tapauksessa hän on yksi potentiaalisimmista nikkareista iskemään Saksan verkkoon maalin jos toisenkin.  Anders Ambühlin maalia  lähdetään hakemaan lähes neljän huippukertoimella!

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Anders Ambühlin maali panostussuosituksella 3/10. Ikääntyminen ei paina Sveitsin maajoukkuelegendaa, joka on päässyt viime otteluissa loistavasti maalien makuun.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Mr Green, jolla se on 3,75.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.