Tappara ylsi CHL:ssä toista kautta peräkkäin mitalipeleihin, joten keväistä playoff-tunnelmaa piisaa heti vuoden alussa Tampereen kiekkopyhätössä. Suomen-mestari saa vastaansa Sveitsin-mestarin, kun Zug lennähtää vieraaksi. Vielä ei ole jääkiekon Mestarien liiga saanut täyttä kiekkokansan luottamusta, sillä peliin on myyty harmillisen vähän lippuja. Tipsimaatti odottaa silti kovatasoista ottelua ja käy tässä vihjeessä läpi, mitä on voimasuhteiden osalta kenties luvassa.

Kanada - Suomi
Sveitsi - Saksa
Ruotsi - Latvia
USA - Tšekki
 
2,80
Kanada voittaa
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
 
4,30
Tasapeli
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
 
2,32
Suomi voittaa
Lyö vetoa
100 % ilmaisveto 100 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Tapparan vuosi alkanut mallikkaasti

Liigassa kakkostilaa pitävä Tappara päätti viime vuotensa kahteen tympeään tappioon häntäpään porukoita vastaan, mutta on vuoden vaihtumisen jälkeen tehnyt kovaa jälkeä saalistamalla sarjakärki Lukon päänahan ja kaksi muuta voittoa. Tietty ailahtelevaisuus tuntuu hieman pelaamista vielä leimaavan, mutta eiköhän pajunkissojen auetessa ala taas löytyä tuttu kliinisyys tekemiseen. Pelillisesti todella vakuuttavan esityksen joukkue on viime aikoina antanut vain Lukkoa vastaan, ja sellainen tarvitaan myös tiistaina. CHL-peleissä Tapparan selkein onnistuja on menneeltä syksyltä Niko Ojamäki, joka viime kerrallakin onnistui vihjeemme mukaisesti maalinteossa ja on nakuttanut kaikkiaan jo tehot 6+4. Pudotuspelien osalta 27-vuotias Ässä-kasvatti on pistepörssin ykkösnimi.

Instagram will load in the frontend.

Sveitsin liigan kaksinkertainen hallitseva mestari on maansa National Leaguessa vaatimattomasti yhdeksäntenä. Alavireisesti sujunut kausi kääntyi kuitenkin myös Zugin osalta lennokkaasti uuteen vuoteen joukkueen teurastettua Ajoien ja Lausannen yhteismaalein 14-1, kumpainenkin tosin häntäpään joukkueita. Sunnuntaina Zug taipui Klotenille 4-2, joten olivatko ajatukset jo Euroopan kentillä? Laatua ja nimivahvuutta joukkueessa on viljalti, muun muassa kovista niiteistään tunnettu, Detroitissa kymmenen vuotta urastaan viettänyt 35-vuotias Justin Abdelkader, kokenut pistenikkari Jan Kovar sekä Jokereista tuttu huippuhyökkääjä Brian O'Neill. Muistetaan myös Gregory Hofmann, joka vietti viime kaudesta ihan kunnon pätkän Columbus Blue Jacketsissa, mutta palasi lopulta Sveitsiin – omasta halustaan. Tämä kertoo osaltaan siitä, että ei Zug kyllä Tapparalle materiaalissa häviä, vaikka vire kotimaan sarjassa onkin ollut kyseenalainen.

Molempien yksi ase on CHL:ssä ollut erinomaiset maalivahdit. Tapparan maalilla ykkösvastuuta kantavalla Christian Heljangolla on eurokaukaloista tältä kaudelta huikeat tilastot: 94,81 % torjuntaprosentti ja 1,32 päästettyä maalia peliä kohden. Juuri huonommat ne eivät ole myöskään toisessa päässä, jossa lepovuoron viikonloppuna saanut Leonardo Genoni on torjunut kiekot 93,46-prosenttisesti ja päästänyt maaleja keskimäärin 1,42. Vastakkain ovat siis huippuluokan veskarit, mutta kyllä heilläkin on keskimääräistä kovempi iltapuhde edessään joutuessaan pimentämään huippuluokan maalintekijöitä. Varsinkin kun joukkueet ovat myös mukavasti ehjänä: Tapparan riesana ovat enää Merelän ja Rauhalan pitkän ajan loukit, kun taas Savinaisen pitäisi olla huomenna taas pelikunnossa!

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kauden isoin peli

Tammikuussa Tapparan toimistolla päästiin ensi kertaa käyttämään ilmausta "kauden isoin peli", ja eihän se ainakaan kaukana totuudesta ole, vaikka suurta yleisöä ei niin tunnukaan innostavan. Pelaajat tähän suhtautuvat silti isona pelinä – ainakin Kristian Kuusela –, ja sitä mekin odotamme. Luvassa on kovatasoinen ja temmoltaan vaativa ottelu, jossa fyysinen ja taitava Zug pakottanee Tapparan epämukavuusalueelleen.

Viime keväänä sveitsiläiset olivat hurmoksessa ja käänsivät dramaattisesti jo 3-0-tilanteessa olleen finaalisarjan. Tällä kaudella on menty enemmänkin mestaruuskrapulan merkeissä. Tipsimaatin mielestä vedonlyöntiyhtiöt ovat silti antaneet liian ison arvon Tapparan kotiedulle, koska muuta etua on melko vaikea löytää. Kotiedustakin uhkaa jäädä täysi potentiaali lunastamatta, mikäli hallista kaksi kolmasosaa kumisee tyhjyyttään. Ennakoimme tästä maalin peliä, jonka kumpi tahansa voi voittaa, ja siinä mielessä kertoimet ovat turhan paljon kallellaan isäntien suuntaan.

Nappaammekin tästä kiperästä pelistä kohteeksi  EV Zugin voiton , jolle saa anteliaan tuntuista lähes 2,75 kerrointa. Zug on ollut varsin mainio vierasjoukkue niin CHL:ssä kuin myös kotimaassa. Siellä ongelmat ovat itse asiassa olleet enemmän kotiluolassa Bossard Arenalla, jonne myös tämä pari ensi viikolla matkaa. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun laadukas joukkue konttaa kansallisessa sarjassa vain syttyäkseen muissa kilpailuissa – vähän samankaltainen tilanne on nähty jalkapallon puolella muun muassa Liverpoolin kohdalla tällä kaudella. Lähdetään siitä, että vedonlyöntiyhtiöt ovat menneet arvioissaan metsään, ja Zug on odotuksia halukkaampi vastus.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on EV Zug voittaa panostussuosituksella 4/10. Odotettavissa on maalin peli, jonka kumpi tahansa voi voittaa, mutta näin paljon perässä Zug ei ole.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Lapilanders, jolla kerroin on 2,71.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.