Lauantain viihdyttävän Manchesterin mittelön jälkeen derbytunnelma jatkuu Valioliigassa, kun Tottenham Hotspur Stadiumille saapuu vieraita sarjakärjestä. Cityn eilinen tappio oli Arsenal-leirissä ilouutinen, mutta edelleen vedonlyöntiyhtiöt laskevat Taivaansiniset todennäköisimmäksi mestariksi. Eiköhän Tykkimiehet tämän voittamalla tykittelisi jo ohi. Tottenham on tällä kaudella ollut naapurinsa varjossa ja mielii nyt kiinni neljänteen sijaan. Eilisen paikallisen tavoin myös kauden toiseen Pohjois-Lontoon derbyyn lähdetään siis herkullisista asetelmista.

 

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Kane nollannut MM-pettymyksen

Tottenham käänsi kalenterin lehden uudelle vuodelle vaisuissa merkeissä. Vielä ensimmäinen jakso edellisessä sarjapelissä Crystal Palacea vastaan meni yliyrittämisen puolelle. Toisella jaksolla Kane avasi pään, ja hänen kaksi maaliaan höystettynä Dohertyn ja Sonin osumilla siivittävät joukkueen lopulta helpottavaan 0-4-voittoon. Kane onnistui myös viime viikonloppuna FA Cupin pudotuspeliottelussa Portsmouthia vastaan. Englantilainen onkin kasannut itsensä hienosti Qatarissa missatusta isosta pilkusta ja tehnyt sen jälkeisissä viidessä ottelussa viisi maalia. Kane voi lukeutua onnistujiin myös sunnuntaina – mies on ollut tulta ja tappuraa Pohjois-Lontoon paikallisissa iskien 16 kohtaamisessa 12 maalia.

Arsenal-leirissä odotetaan innolla kevättä. Nousevia toiveita meinasivat alkaa varjostaa maalintekijähuolet Gabriel Jesusin loukkaannuttua, mutta niille on viitattu kintaalla: MM-kisojen jälkeisissä neljässä ottelussa syntyneet kymmenen maalia puhuvat omaa kieltään. Tammikuu alkoi silti kiikarilukemiin päättyneellä tasapelillä Newcastlea vastaan. Se oli kauneusvirhe, mutta mentaalisesti sillä voi olla iso vaikutus. Vaikka Newcastle on uuden omistuspohjansa avittamana laadukas vastus, tarjolla olivat silti tammikuun helpoimmat pisteet. Tottenhamin lisäksi Arsenal kohtaa ensi viikonloppuna Manchester Unitedin ja kuun lopussa bonuksena vielä Cityn cupin puolella. Asetelma luo paineita, sillä pistemenetys sunnuntaina alkaisi taatusti lietsoa jo epäluottamusta ja luoda negatiivista lumipalloefektiä. Arsenal pelaa todella hienoa kautta, mutta hakkaa silti Tipsimaatin kirjoissa hieman rajoitinta vastaan erityisesti materiaalin kapeuden takia. Stan Kroenkella olisi nyt hyvä paikka lunastaa sanansa ja hankkia vielä vahvistuksia tammikuun siirtoikkunassa.

Instagram will load in the frontend.

Sairastuvalla ei ole kummallakaan pelin alla tapahtunut liikehdintää, vaan Arsenalilta jatkavat sivussa Jesus ja Reiss Nelsson, kun taas Spursilla Lucas Moura jatkaa lasaretissa. Sen sijaan Kulusevskin ja Richarlisonin paluu lähenee jatkuvasti ja voi tulla ainakin toisen kohdalla kyseiseen jo derbyssä. Tärkeässä pelissä tuskin lähdetään ottamaan riskejä puolikuntoisten kanssa, mutta kummalla tahansa on toisaalta pelatessaan potentiaalia vaikuttaa merkittävästi kenttätapahtumiin. Näemme jopa isompana Kulusevskin mahdollisen roolin – hänen kanssaan Tykkimiesten vasen kaista voisi olla helisemässä.

 

Pitääkö kotitaika?

Pohjois-Lontoon derbyissä on jatkettu päätöntä kotivoittojen putkea: sarjakohtaamisissa edellistä vierasvoittoa haetaan aina maaliskuulta 2014. Välissä on peräti 17 Valioliiga-ottelua, joissa vierasjoukkue ei ole onnistunut voittoa raapimaan, mutta sentään kuudesti on päädytty pistejakoon. Historiallisestikin moinen kotitaika on varsin hämmentävä, eikä mene enää tilastokummajaisen piikkiin. Tietysit joskus tämäkin putki päättyy, onko se tänään? Vedonlyöntiyhtiöt ovat sitä mieltä, sillä nyt vieraat ovat kertoimien valossa selvä suosikki, mikä on parin kohdalla harvinaista.

Tipsimaatti lähestyy kiperää matsia mieluummin maalintekijän kautta. Pelikohteeksi valikoituu luontevin vaihtoehto,  Harry Kanen maali , jolle on tarjolla todella maistuvaa 2,75 kerrointa. Kuten sanottu, Kanen recordi Pohjois-Lontoon derbyistä on verraton, minkä lisäksi hän on ollut liekeissä edellisissä viidessä matsissa. Otsikot on varastanut tällä kaudella norjalainen, mutta 29-vuotiaalla on kasassa silti loistava 15 maalin saldo, jolle hän etsii jatkoa sunnuntaina. Qatarin epämiellyttävästä muistosta huolimatta hän on myös ilmeinen pilkun ampuja, jos palloa täplälle asetellaan, mikä on hyvinkin mahdollista.

Siitä päästäänkin lisävihjeeseen, jonka rohkeimmat nappaavat kyytipojaksi pienellä kokeilupanoksella.  Punaiselle kortille ottelussa  saa kertoimeksi vajaata viittä. Molemmilla joukkueilla on tältä kaudelta vain yksi punainen, millä ollaan odottamaa selvästi perässä. Viime kohtaamisessa ulosajo oli Emerson Royalin kohtalona, emmekä hämmästyisi, vaikka joku näkisi jälleen punaista tässä turhautumisalttiissa isojen panosten pelissä. Kumpikin haluavat voittoa erittäin paljon, mikä voi johtaa ylilyönteihin erityisesti loppuhetkillä. Tykkimiehet on edelliseltä viideltä kaudelta ylivoimainen punaisten korttien antisankari 18 lapullaan ja myös kaikkien aikojen tilastossa toisena, vain yhden punaisen päässä Evertonista. Nähtäneenhän siellä kentällä myös Granit Xhaka, jolla on aktiivipelaajista eniten punaisia. Fun fact: yhtä monta eli neljä niitä keräsi aikoinaan Jussi Jääskeläinen.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Harry Kanen maali panostussuosituksella 7/10 ja lisävihjeeksi punainen kortti panostussuosituksella 2/10.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Mr Green, jolla kerroin on 2,75. Lisävihjeelle parhaan kertoimen tarjoaa William Hill, jolla se on 4,80.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.