MM-kisojen isäntä nähdään tositoimissa jälleen torstaina, Leijonien ensimmäisessä iltapäiväpelissä. Vastaan tulee sympaattinen Unkari, jonka taso on riittänyt A-kisoihin vain harvakseltaan. Jokohan olisi turnauksen ennakkosuosikin aika alkaa suorittaa odotusten mukaisella tasolla kummallisten nihkeiden esitysten jälkeen, kun lohkovaiheen puoliväli on ohitettu ja enää muutama peli on jäljellä ennen kuolemanotteluita?

 

 

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Unkari sai jo voittonsa

Unkari on kisojen selvästi heikoin nippu, jonka taso jäänee jälkeen muun muassa sellaisesta jääkiekkomaasta kuin Iso-Britannia. Näistä kisoista siltä ei paljon odotettu, mutta mukava päänahka tuli keskiviikkona, kun sittemmin Suomea miehekkäästi haastanut Ranska kaatui jatkoajalla 2-3! Kyseessä oli Unkarille vasta modernin ajan toinen MM-voitto, joka mitä ilmeisimmin jää Unkarin kisojen kohokohdaksi. Toki se pyrkii kynsin hampain pitämään kiinni paikastaan korkeimmalla tasolla, mutta isoja maita vastaan ei liene mitään asiaa edes kiusata tällä pääosin alppiliiga ICEHL:n pelaajista koostuvalla joukkueella. Torstaina Ruotsi kaatoi lukemin 7-1 Unkarin, joka ei saanut toisessa ja kolmannessa erässä aikaan ainuttakaan laukausta maalia kohti.

Suomen peli ei ole vielä saanut tuulta alleen. Paras esitys nähtiin Ruotsia vastaan, mutta tappiomatsia ei tekisi mieli nostaa suoranaiseksi valopilkuksi. Haasteita on ollut vähän kaikilla osastoilla. Joukkueen kemiat eivät tunnu aivan pelaavan yhteen, mutta jonkun verran on pakko osoittaa myös NHL-vahvistuksia, joilla yksinkertaisesti kiekko polttaa lavassa. Taito sieltä itsestäänselvästi löytyy, joten hieman on laitettava myös jäitä hattuun. Otanta on yhä pieni, joten osa missatuista paikoista menee melkeinpä varianssin piikkiin. Nyt joukkueella on ollut hetki aikaa hengähtää ja käsitellä pettymykseksi luokiteltavaa kisojen alkua.

Käsillä on jo viides ottelu, joten nyt olisi aika tehdä kokoonpanokokeilut, jos niitä ylipäätään aiotaan tehdä. Jokin koostumuksissa ei toimi, joten tuntuisi hullulta jättää kivet kääntämättä. Toisaalta kuten Mikko Rantanen haastattelussa sanoi, kemiat parantuvat yhdessä pelaamalla, eivät vaihtamalla. Jossain vaiheessa näkisimme silti mieluusti Rantasen ja Kakon samassa ketjussa, koska kärkiketjujen potentiaalista osa menee vääjäämättä tällä hetkellä hukkaan. Samoin maalivahtitilanne on mielenkiintoinen, sillä Emil Larmi ei aivan ole saanut jatkoa huippukaudelleen. Olisiko Jussi Olkinuora jälleen looginen valinta tolppien väliin pelissä, jossa tappiosta ei juuri pelkoa ole?

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Siinä on paikka, miksi et lauo

Unkarin ja Suomen kohtaamisesta odotamme Leijonien pääsemistä häkistä. Nyt kun vastustajana on kaikella kunnioituksella aikamoinen heittopussi, eiköhän riittävästi nähty mailan puristaminen voida jättää hetkeksi taakse. Tähän peliin sopiva tavoite voisi olla onnistumisten saaminen ja sitä kautta peli-ilon löytäminen. Peli on hyvä hetki hieroa hieman myös ylivoimaa kuntoon, sillä rangaistuksitta Unkari ei tule selviämään, vaikka pelissä ei sen kannalta olekaan hirveää panosta vastustajan ollessa eri luokkaa.

Aivan helppoa ei näin suuren tasoeron matseihin ole löytää veikattavaa. Loogiset kohteet ovat maalimääriä ja tasoitusvetoja, mutta ongelma on Suomen epätasaisuus. Suomalaisessa DNA:ssa ei ole railakkaat maalijuhlat samaan tapaan kuin Pohjois-Amerikan joukkueilla. Ilotteluja nähdään aina välillä, muun muassa viime keväänä britit kaatui 6-0. Eniten maaleja paukutettiin 2018, jolloin Etelä-Koreaa, Latviaa ja Norjaa vastaan täysosumia syntyi yhteensä muikeat 23. Pääosin on menty silti melko maltillisilla lukemilla, joten line pyörii aivan siinä viiden maalin voiton tuntumassa.

Totta kai ottelua lähestytään Suomen hallinta edellä, mutta lähestymme tätä kiertoreittiä. Bethard tarjoaa erikoiskohteen  Suomen ylivoimamaalit -1,5 , jolle saa kertoimeksi 2,10. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomen on tehtävä vähintään kaksi ylivoimaosumaa enemmän kuin Unkarin. YV on muiden pelin osa-alueiden mukana saanut osansa kritiikistä, mutta siitä huolimatta ylivoimaprosentti on Suomella ihan mukavat 30, ja nyt sitä päästäneen jauhamaan oikein kunnolla. Tuskin mahdollisuuksia tulee erityisen montaa, mutta ne käytetään tehokkaasti. Muun muassa Tanska latoi kisa-avauksessa pari yv-osumaa Unkarin reppuun.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Suomen ylivoimamaalit -1,5 panostussuosituksella 6/10. Leijonat löytää pelihuumorin takaisin kisojen huonointa maata vastaan ja sitä kautta saa ylivoimakuvionsa toimimaan.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Bethard, jolla se on 2,10.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.