Nokia Arenan torstai-iltapäivän ohjelmistoon kuuluu jääkiekon MM-kisojen puolivälieräottelu Yhdysvaltojen ja Tšekin välillä. Viime keväänä joukkue ratkoi keskenään pronssimitalin kohtalon, ja tuo matsi meni Tšekille railakkaasti 8-4. Muutenkin historia on slaavien heiniä, mutta siihen pirteästi esiintyneillä jenkeillä pitäisi olla sanansa sanottavana.

 
 
2,684
Newcastle
2,65
2,62
2,62
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
 
3,825
Tasapeli
3,75
3,71
3,70
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
 
2,72
PSG voittaa
2,72
2,71
2,70
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 100 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Newcastle
Tasapeli
PSG
 
2,684
2,65
2,62
2,62
Lyö vetoa
Tuplaa ensitalletuksesi 200 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Kertoimet ovat kirjoitushetkeltä ja saattavat muuttua.

Yhdysvallat yllättänyt kyvykkyydellään

Vakuuttavasti edenneen USAn puhdas vihreä putki katkesi vasta lohkovaiheen viimeisessä erässä. Ruotsi tuli kahden maalin takaa tasoihin, mutta voittoon ei sekään riittänyt – käytännössä Vallat oli ratkaissut lohkovoiton jo yhdellä pisteellä, mutta Jets-pakki Dylan Samberg kiskaisi vielä jatkoajalla verkkoon uransa ensimmäisen miesten maajoukkuemaalin. Maalinteko-ongelmia ei Jenkeillä muutenkaan ole tuttuun tapaan ollut, sillä lohkovaiheessa joukkue pöllytti 34 osumallaan verkkoa kirkkaasti eniten. Omissakin on soinut kunnioitettavasti vain kahdeksan kertaa. Kokonaisvaltaisesti suurimman vaikutuksen on Tipsimaatin toimistolla tehnyt Sabres-hyökkääjä Alex Tuch, vaikkakin pistepörssin kärkipäästä löytyvät muut nimet, muun muassa T.J. Tynan kymmenellä sekä Rocco Grimaldi yhdeksällä pojollaan.

Tšekillä on kohtuullinen ryhmä kasassa tänä keväänä, mutta Kari Jalonen ei ole saanut ehkä ihan kaikkea irti suojateistaan. Erityisesti kone tuntui hyytyvän lohkovaiheen loppua kohden – tappioita Sveitsiä ja Kanadaa vastaan ei voida minään vääryytenä pitää, mutta melko haluton joukkue varsinkin viimeisessä pelissä Vaahterapaitoja vastaan nähtiin. Parantaakohan taistelumieltä Kanada-matsin lopun totaalinen tuomarimunaus, jonka myötä silmin nähden falski maali hyväksyttiin?

Myös huonoa tuuria on slaaveilla ollut, sillä kovan tason hyökkäyspään vahvistukset Filip Chytil ja Lukas Sedlak joutuivat jättämään leikin kesken loukkaantumisten takia. Korvaajat eivät ole ihan samaa kastia, mutta kyllä hyökkäyspäästä silti pelotetta löytyy. Detroit Red Wingsin Dominik Kubalik johtaa pistepörssiä 8+4=12 tehoillaan, minkä lisäksi kokenut Roman Cervenka tuo johtajuutta ja pisteitä joukkueeseen. USAlta puolestaan kakkosketjun laidassa pelannut Tampa-seppä Michael Eyssimont sai polvitaklauksesta yhden matsin pelikiellon ja huilaa Tšekkiä vastaan. Tällä vaisuhkot kisat pelanneen laiturin poissaololla ei pitäisi jättimäistä vaikutusta torstaina olla.

Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

USA alisuorittanut MM-pudotuspeleissä

Yhdysvaltojen pelaajamateriaalissa riittää ammennettavaa, ja siihen nähden joukkueen MM-saldo on melko murheellinen. 2000-luvulla on tullut neljä pronssia, kun taas edellistä finaalipaikkaa haetaan peräti vuodesta 1960. Jotain se vääjäämättä kertoo myös maan kiinnostuksesta vuosittaisia kiekkokarnevaaleja kohtaan. Kestomenestyjä Tšekin motivaatio lienee kirkkaasti korkeampi, mikä näkyy selvästi myös keskinäisessä historiassa, jota se hallitsee.

Näissä kisoissa on kuitenkin nähty varsin hyvää lätkää pelaava USA, joka on saanut nuoreesta joukkueestaan irti hyvät puolet – nälkäisyyden ilman koohotusta. Siitä lähtien, kun kisojen avauspelissä kaatui Suomi maalein 4-1, on lähes kaikki mennyt putkeen. Siinä mielessä ei Tähtipaitojen selkeää suosikkiasemaa puolivälieräänkään parane kyseenalaistaa, vaikka mieli tekisikin lukea todella selkeäksi aseteltuja kertoimia hieman vastakarvaan.

Varsin erilaiset pelityylit ja joukkueet tässä jännitysnäytelmässä kohtaavat, mutta maalintekovoimaa löytää molemmilta! Mieli ei tee tällä kertoinasettelulla luottaa historiallisesti epävakaaseen Yhdysvaltain joukkueeseen, vaikka se onkin ollut tänä keväänä pirteä. Lähdetään sen sijaan siitä, että pirteys jatkuu hyökkäyspäässä, ja myös näennäinen vierasjoukkue kaivaa viimeisetkin löpöt tankistaan! Kisojen pistepörssin kärkikymmeniköstä löytyy joukkueiden pelaajia yhteensä viisi, ja hyvinkin mahdollista on, että puolivälierästä tulee maalintekokilpailu. Ruksitaan lapulle  yli 5,5 maalia , jonka kerroin on pitkälti yli kaksi!

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on yli 5,5 maalia panostussuosituksella 7/10. Maalijyvä on molemmilla ollut kohdillaan ja myös nuhaisesti viime peleissä esiintynyt Tšekki laittanee kohtalonottelussa kaiken peliin.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Fastbet, jolla se on 2,35.

Seuraa Tipsimaattia sosiaalisen median kanavissa, jos haluat saada vihjeet sosiaalisen median syötteisiisi. Löydät kanavamme Twitterissä ja Facebookissa sivun ylä- ja alalaidasta.