Vuosi käynnistyi Tipsimaatissa rauhakseltaan. Urheiluarki jatkui niin isoissa jalkapallo- ja jääkiekkosarjoissa kuin myös tietenkin koripallossa, salibandyssa ja e-urheilussa. Tenniksessä kisattiin Australian avoimet tutulla paikallaan kuun lopussa. Talvilajeilla on paikkansa alkuvuodessa, ja vihjeitä nähtiinkin hyvä läjä muun muassa hiihdon ja ampumahiihdon maailmancupeista.

Vihjeiden kokonaistulos punnersi nipin napin positiiviselle puolelle. Vihjeistä osui 47,72 %, ja palautus oli hieman yli 100 %. Plussa on kuitenkin aina plussa, ja siitä vihjaajat voivat taputtaa itseään olalle.

Yleensä jalkapallo isoimpana lajina määrittelee pitkälti myös kuukauden kokonaistuloksen, sillä jopa yli puolet vihjeistä voivat olla jalkapallosta, kuten jälleen tässäkin kuussa. Tällä kertaa jalkapallo ei kuitenkaan keikauttanut koko laivaa: palautusprosentti oli jalkapallosta vain heikot vajaa 91 %, mutta silti kokonaistulos oli voitollinen.

Jääkiekossa vuosi sen sijaan vaihtui voitokkaissa merkeissä. Vihjeistä osui vain vajaat 47 %, mutta koska keskimääräinen kerroin on lätkässä monesti vähän suurempi, riitti tämä heittämällä plussatulokseen (101,47 %).

Myös lähes kaikissa muissakin lajeissa yllettiin nollan paremmalle puolelle, lukuun ottamatta eSportsia, joka taas yleensä on Tipsimaatin lajeista voitokkaimpien joukossa. Mahtavat tulokset nähtiin sen sijaan muun muassa koripallossa (139,33 %) ja salibandyssa (156 %), joskin vihjeiden kokonaisvolyymi jäi näissä melko pieneksi.

Erityismaininta täytyy antaa mainitulle tennikselle, jossa oli vuorossa kauden ensimmäinen Grand Slam, Australian avoin tennisturnaus. Mukana oli jälleen tuttuun tapaan suomalaispelaajia, joista erityisesti Emil Ruusuvuori oli lähellä isoa jytkyä. Jytkyn saivat aikaan myös vihjaajat, joiden peli-ideoista napsui kotiin komeat yli 63 %. Tällä päästiin loistavaan lähes 152 % palautukseen.

Mainitsemisen arvoisia vihjeitä löydettiin myös talviurheilusta. Jos hakee kisojen voittajia, varianssi on lajissa melko korkea, sillä voittajakertoimet ovat usein viiden pinnassa, jolloin ne eivät voi osua kovinkaan usein. Yksi tällainen osuma nähtiin heti uudenvuodenpäivänä, kun Vedonlyonti.comin vihjeessä täräytettiin Jan Thomas Jenssen Tour de Skin 20 km takaa-ajon top-3:en mainiolla kertoimella 4,50.

Helmikuussa aletaan jo pikkuhiljaa ottaa asetelmia kohti urheilun parasta aikaa eli kevättä, playoffeineen ja pokaalijahteineen. Yksittäisistä suurtapauksista kuukauden merkittävin on tietenkin Super Bowl LVIII, joka törähtää vastaanottimiin 11. helmikuuta. Suomalaisittain kiinnostavaa purtavaa vedonlyöjien kahvipöytiin tuovat UMK sekä Suomen presidentinvaali, jotka ovat molemmat helmikuussa.

Suosittelemme tilaamaan Tipsimaatin push-ilmoitukset, niin saat tiedon uusista Original-vihjeistämme ennen muita. Seuraa halutessasi meitä myös Twitterissä, Instagramissa ja TikTokissa, niin sinulta eivät mene ohi ajankohtaiset urheilu- ja vedonlyöntisisältömme, joita on tarjolla kaikilta kentiltä!