Mestarien liigan puolivälierien yksi kiinnostavimmista kohtaamisista nähdään Arsenalin ja Bayern Münchenin välillä. Viikonloppuna niukasti takaisin Valioliigan kärkeen siirtynyt Arsenal koittaa pitää palloja ilmassa samanaikaisesti sekä kotimaan sarjan että eurokenttien mestaruustaistoissa. Chämppäreissä sen vastaan tulee äärimmäisen kokenut, mutta juuri nyt murheen alhossa vaeltava Tuchelin Bayern.

Arsenal
Tasapeli
Bayern München
 
1,788
1,77
1,77
1,77
Lyö vetoa
Ensitalletuksen tuplaus 200 € asti
Lue arvostelu
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

Yhteen pelaava Arsenal napsii varmoja voittoja

Arsenal ovat kotimaassaan hirmuvireessä. Viikonloppuna joukkueesta tuli ensimmäinen, joka on jättänyt Brightonin Roberto De Zerbin aikana eli syksystä 2022 alkaen nollille sekä kauden koti- että vieraskohtaamisessa. Tämä saavutus irtosi Amex Stadiumilta komealla 0-3-voitolla, jonka takuumiehinä maaleillaan toimivat Saka, Havertz ja Trossard. Joukkue isolla J:llä pelasi hyvän pelin, myös hieman noottia viime aikoina saaneet Gabriel Jesus, joka hankki joukkueelle ensimmäisen jakson pilkun, sekä Havertz, joka puolusti hienosti sääntöjen rajamailla. Tällä hetkellä Tykkimiehet pelaa erinomaisesti yhteen taistellessaan mestaruudesta, joka on sillä Liverpoolin sunnuntain tuloksen myötä omissa käsissä. Valioliigassa Artetan miehistö ei ole tänä vuonna hävinnyt kertaakaan, mutta helmikuussa Porto kellisti Arsenalin kotikentällään 1-0.

Suurseura Bayern München puolestaan ui syvemmissä vesissä kuin aikoihin. 11 mestaruuden putki tulee katkeamaan, mikä on jo itsessään selvä osoitus Thomas Tuchelin epäonnistumisesta joukkueen peräsimessä. Niinpä hänen alun perin kesäkuulle 2025 ulottuneella diilillä heitettiin vesilintua, eikä miehellä ole enää oikein mitään virkaa eikä motivaatiota penkin päässä, kun hän tulee joka tapauksessa häipymään kauden päätteeksi vailla tietoa seuraajista. Ei suinkaan optimaalinen tilanne kipuilevalle joukkueelle. Viimeisimpänä joukkue häröili Heidenheimin vieraana käännettyään ensimmäisellä jaksolla Kanen ja Gnabryn maaleilla hankitun 2-0-johdon jotenkin vielä tappioksi. Nytkö Die Rotenille ei enää sarjan kakkossijakaan riitä, vaan se aikoo sukeltaa vielä syvemmälle? Toki näitä loppukauden pelejä ei voi pitää aivan vertailukelpoisina, niin lannistunut nippu on kentällä nähty mestaruuden karattua. Onko tilanne eri Mestarien liigassa, joka on joukkueelle ainoa tapa kääntää kausi iloksi ja saada Kanellekin vihdoin kunnon kannu?

Lähes kaikki mahdollinen suosii otteluun valmistautuessa pohjoislontoolaisia, eikä kokoonpanotilanne tee poikkeusta. Isännillä ei ole loukkaantumisia juuri ollenkaan, kun taas Bayernilla on useita pahoja poissaoloja, mukaan lukien Leroy Sane, Kingsley Coman, ehkä jopa pienestä nivusvammastaan yhä toipuva Neuer, jonka korvaamisessa Sven Ulreichin taso on ollut kyseenalainen.

Vierailla vitsit vähissä Emiratesilla

2010-luvulla seurat olivat tuttu taistelupari eurokentillä, mutta hetkeen ne eivät ole kohdanneet. Edellisen kerran joukkueet olivat vastakkain Chämppäreiden pudotuspeleissä keväällä 2017, jolloin Bayern hurjasteli jatkoon yhteismaalein 10-2. Pitkälle on tultu noista ajoista ja voimasuhteet kääntyneet aivan päälaelleen, varsinkin nyt – varsinkin Emiratesilla. Siksi vedonlyöntiyhtiöiden arvio 55-24-21 tuntuu jopa vähän konservatiiviselta, mutta kaipa sen pitää niin ollakin, että sen tason jättiläistä kuin Bayern ei ikinä voi eurokentillä täysin sivuuttaa, oli formi kuinka kehno tahansa.

Mutta samaan aikaan on sanottava, että tämän tason kyntämisen jälkeen on hyvin vaikea nähdä joukkueen saavan kaivettua tulosta Arsenalin vieraana. Vaikka sekään ei olisi todellakaan ennennäkemätöntä, että huonoista sarjapeleistä tullaan kahta kauheammalla höngällä Eurooppaan, niin nyt se ajatus tuntuu hyvin kaukaiselta. Olkoonkin, että sinänsä Bayernilla on motivaatioetu Arsenalin keskittyessä ehkä sitten kuitenkin sarjaan enemmän, niin Arsenalin itseluottamus on viimeistään Cityn nollaamisen jälkeen aivan katossa. Tällä hetkellä kaikki toimii.

Siitä huolimatta, että Tykkimiehet ei ole europeleihin löytänyt vielä ihan samaa varmuutta kuin liigaan, niin kyllä tässä on mielestämme ainekset täräyttää taululle vaikka minkälainen statement-voitto. Isot jengit eivät enää Arsenalia pelota, eikä tämä vastustaja myöskään tämänhetkiseltä tasoltaan päätä huimaa. Tietysti yksilötaitoa on läjäpäin, mutta varsinkin tähän peliin tarvittaisi aika paljon muutakin. Vedonlyöntiyhtiöiden laskelmat ovat melko Arsenal-henkiset, mutta silti näemme niissä arvoa ja lisäämme vielä löylyä suhteellisen turvallisella aasialaisella tasoituksella. Lapulle lähtee  Arsenal -1 , joka osuu vähintään kahden maalin voitolla ja palauttaa panoksen yhden maalin voitolla.

Pelivalinta
Tipsimaatin pelivalinta tähän otteluun on Arsenal -1 panostussuosituksella 6/10.
Paras kerroin
Parhaan kertoimen pääkohteelle tarjoaa kirjoitushetkellä Bethard, jolla se on 2,36.